מחקרים שהתבצעו לאחרונה, מגלים כי הימצאותה של תאורה בחדר השינה מגבירה את הסיכוי לחלות בסרטן השד בקרב נשים. המחקר האחרון שבוצע באוניברסיטת חיפה, מצטרף לשורת מחקרים המוכיחים כי תאורה מלאכותית הדולקת בחדר השינה בשעות הלילה היא בין הגורמים המעלים את הסבירות לחלות בסרטן השד, גם כאשר מדובר באור המגיע מחדרים אחרים. למעשה, זהו אינו המחקר הראשון הבודק את הקשר שבין תאורה הדולקת בשעות הלילה לבין התפרצות מחלת סרטן השד אצל נשים.
נתגלה קשר הדוק בין עבודה בשעות הלילה המאוחרות תוך חשיפה לתאורה דולקת לבין התפרצות המחלה, ואילו המחקר האחרון שנערך באוניברסיטת חיפה מבקש לבדוק את הקשר הקיים בין תאורה לילית בחדר השינה הביתי לבין האפשרות לחלות בסרטן השד. סוגי התאורה שנבדקו היו מסוגים שונים, בין אם מדובר בתאורת לילה או באור החודר מבעד החלון, תאורה המגיעה מחדרים אחרים בבית ואף תאורה הבוקעת מטלוויזיה דולקת, בדירוג רמות שונות של חוזק האור בחדר: מואר לחלוטין, מואר מאוד, מואר באופן מועט או לא מואר כלל. ממצאי המחקר העידו על דך כי ככל שחוזק האור היה גבוה יותר, כך עלתה הסבירות לחלות בסרטן השד.
בפי הצוות הרפואי, נקראת התאורה המלאכותית 'מזהם סביבתי', לא פחות ולא יותר. אולם בניגוד למזהמים אחרים בסביבתנו, התאורה הינה חלק בחיינו שניתן לשלוט בו ולהפחית את רמת הסיכון אליו אנו נחשפים.על אף הצורך להתמודד עם ההשלכות המסוכנות של התאורה המלאכותית, המליץ עוד בעבר משרד התשתיות על שימוש בתאורה חסכונית על סוגיה השונים, כגון תאורת הפלורסצנט, אולם אלו הן המתגלות כמסוכנות ביותר.
סוגי תאורה הפולטים גלים קצרים גורמים, למעשה, להפסקת ייצור המלטוניו בגוף, הוא ההורמון האחראי על תחושת העייפות ועל השינה. ישנן כיום סוגים שונים של תאורה דקורטיבית בעיצובים שונים בעלי אורכי גל ארוכים, שאינם פוגעים במערכת ייצור המלוטונין בגוף. כמו כן, השימוש בסוגים השונים של תאורה חסכונית עלול גם הוא, לפגוע בהפרשת מלוטונין תקינה בגוף האישה בפרט וגוף האדם בכלל.
ואמנם, יוצרו לאחרונה סוגים שונים של תאורה דקורטיבית אשר אינה מכילה כספית ואורכי הגל שלה הינם ארוכים דיים, ויחד עם זאת, הם אף חסכוניים בחשמל. בין סוגי התאורה הללו נמצא את נורות ה LED היפהפיות, המשרות אווירה רכה ונעימה בחדר, זאת, תוך פגיעה מינימלית בפעילות התקינה של הפרשת המלוטונין במח.
תאורה דקורטיבית נוספת המעניקה ערך מוסף בהיותה חסכונית מחד, ונעדרת פגיעה בייצור המלוטונין מאידך, הינן נורות ה CFL. נורות אלו פולטות פחות חום מנורות אחרות נפוצות יותר, ובעלות אורך חיים גדול יותר. על שני סוגי תאורה אלו ניתן לומר כי עלותם הראשונית גבוהה, אמנם, אולם יחד עם זאת עלות השימוש בהם לאורך השנים זולה הרבה יותר מכל נורה אחרת, עד כדי כך שניתן לומר כי נורת LED או נורת CFL הדולקות במשך שנה, לאורך 5 שעות מדי יום, תסתכם בצריכה שנתית של 60 ש"ח.