עונת האביב מסמלת התחדשות ופריחה. עונת האביב מבשרת גם על תחילת עונת האירועים כאשר כל הזוגות המבקשים להינשא מעדיפים את חודשי האביב והקיץ הנוחים לערוך בהם את יום שמחתם. כיאה לעונת האירועים הולך וגובר בתקופה זו גם הביקוש של אולם אירועים מושלם לערוך בו את יום השמחה. אולמות אירועים רבים בארץ נערכים במהלך חודשי החורף לעונה העסוקה ביותר לעריכת חתונות והיא עונת האביב ועונת הקיץ בהם נערך המספר הגדול ביותר של אירועים.
איך בוחרים אולם אירועים?
בחירה של אולם אירועים היא משימה מורכבת המצריכה השקעה רבה באיתור האולמות השונים, ביקור באולמות האירועים הרבים וכדומה. לפני בחירת אולם אירועים חשוב ביותר להבין מה נדרש מאולם האירועים ומה אופי האירוע המבוקש. הבנה של גודל האירוע על פי כמות האורחים, דרגת כשרות של התפריט, תפריט קונספט וכדומה הם רק חלק מהפרמטרים שיש להתחשב בהם בעת בחירה של אולם אירועים.
אחת ההחלטות החשובות ביותר שיש לעשות בעת בחירה של אולם אירועים היא בחירה במיקום של אולם האירועים. אירועים רבים כוללים משפחות המתגוררות בחלקים שונים של הארץ ולכן חשוב ביותר לבחור במיקום של אולם אירועים בהתאם לנוחות המרבית של מרבית האורחים. משפחות רבות בוחרים לערוך את האירוע באזור המרכז המהווה נקודה אמצעית להגעה בכל קצוות הארץ ובכך פותרים את הדילמה לגבי המיקום המתאים ביותר לעריכת האירוע.
סוגי אולמות אירועים
הסוגים השונים של אולם אירועים בארץ הוא מגוון ומאפשר לכל משפחה למצוא את האולם המתאים לה ביותר. אולמות רבים מציעים שטחים שונים לעריכת האירוע כמו שטח אולם סגור, שטח גן פתוח, שטח פתוח בקרבת הים וכדומה. מכיוון שעונת החתונות המבוקשת ביותר היא בחודשי הקיץ החמים והלחים, זוגות רבים בוחרים באפשרות משולבת של עריכת חלקו הראשון של האירוע בחוץ תחת כיפת השמיים ואת החלק השני בתוך אולם ממוזג.
לאחר בחירת אולם אירועים
לאחר בחירת אולם אירועים מתפנים לביצוע החלטות באשר לאופי האירוע ומהלכו. יש לבחור באנשי מקצוע אשר ילוו את האירוע כמו תקליטן או תזמורת, צלמים, עיצוב האולם, תפריט האוכל שיוגש לאורחים במהלך האירוע וכדומה. אולמות אירועים רבים מציעים המלצות על אנשי מקצוע ואף מציעים חבילות מוזלות של אולם אירועים ואנשי מקצוע נלווים כמו תקליטן, צלם, מעצב האולם ועוד. יש לוודא שבחירת אנשי המקצוע כמו גם בחירת התפריט שיוגש באולם מתאים לכל המשפחות המשתתפות באירוע ותואם את התקציב אשר הוקצב לעריכת האירוע.