בעשור האחרון אנו מבחינים באזרחים רבים שמעדיפים לפנות אל חברות ליסינג ולבצע דרכן את רכישת כלי הרכב בו הם מעוניינים. אם עד העשור האחרון הדרך המקובלת לרכוש רכב, הייתה בפנייה ישירה אל חברות, יבואניות, או יצרניות כלי רכב, הרי שכיום תפסו את המקום חברות ליסינג, שמציעות לצרכן הממוצע אופציות רכישה מגוונות המתאימות לכל אדם באופן אישי.
המסלולים המוכרים יותר בתחום הרכב, הם ליסינג תפעולי וליסינג מימוני ולכל אחד מהם יש את היתרונות המייחדים אותם ומשתלמים לצרכן הישראלי הממוצע. ליסינג באופן כללי היא שיטת מימון לרכישה באופן כללי ולרכישת כלי רכב באופן ספציפי.
סוגים שונים של מסלולים ליסינג
ישנם שני סוגים עיקריים לרכישת רכב דרך ליסינג , אשר כל אחד מתאים לאוכלוסיה שונה ובתאם ליכולות הכלכליות של כל צרכן.
- ליסינג מימוני - מי שבוחר בשיטה זו, למעשה מקבל את כלי הרכב בו הוא בחר והתחזוקה שלו נתונה לאחריותו האישית בלבד. במסלול של ליסינג מימוני, האדם ירכוש כלי רכב בתשלומים שווים בכל חודש ובסיום תקופת התשלום (שעל פי רוב מסתכמת בשלול שנים), יהפוך כלי הרכב להיות בבעלות הצרכן.
- ליסינג תפעולי - ליסינג תפעולי הינו מסלול רכישת רכב, בו זוכה הצרכן לקבל את כלי הרכב, בתוספת טיפול חודשי כולל לרבות תשלומי אגרות , טיפולים תקופתיים, טיפולים ייחודיים ועוד.
בעבור שיטה זו ישלם הצרכן סכום חודשי גבוהה יותר, אך עדיין משתלם.
למי מתאים ליסינג
ליסינג מתאים לכל אדם שמעוניין לרכוש רכב ולא להשקיע סכום כסף גבוה בבת אחת. היכולת לרכוש כלי רכב שערכו נאמד על 100 אלף ₪ ויותר בתשלומים, היא שיטה המקלה על השגרה היום יומית.
חברות אשר מחזיקות בצי רכבים גדול ורוצות להוזיל עלויות ולייעל את השיטה, כדאי שיבחרו באחד מסלולי הליסינג המוצעים כיום בישראל.
עובד אשר מקבל כלי רכב ולא צריך להתעסק בטיפולים, שהייה במוסך, יום חופש למטרת הטסט השנתי ועוד, הוא עובד פרודוקטיבי יותר. הבחירה במסלול ליסינג התפעולי, מאפשרת לכל עובד להעביר את טיפול הרכב אל צוות החברה דרכה רכשתם את השרות ולהתפנות לעבודה בראש שקט.