ישנם 2 סוגי מכונות:
- מכונות כביסה פתח חזית: מכונות רחבות בדרך כלל, התופסות שטח רצפה גדול יחסית לאלו בעלות הפתח העליון. בנוסף, דלת הפתח מחייבת להציב את המכונה כך שתתאפשר זווית פתיחה רחבה עד למקסימום האפשרי, כדי שאפשר יהיה למלא אותה בקלות. ניתן להציבה מתחת לשיש במטבח או למדף שירות שעליו מניחים את חומרי הניקוי, סל כביסה וכו'. לחילופין, ניתן למקם עליה את המייבש ולחסוך בשטח רצפה. הפתח החזיתי בדרך כלל רחב יותר מהפתח העליון ומקל על הכנסת הכביסה. ברוב המכונות, דלת הפתח הקדמי ננעלת עם תחילת פעולת הכביסה, לכן, ואם שכחתם להכניס בגד לכביסה לא תוכלו לעשות זאת עד תום פעולת הכביסה. מכונות כביסה בעלות פתח חזיתי מאופיינות בקיבולת גדולה יותר, בין 5 ל- 10 ק"ג. הן נפוצות יותר ממכונות בעלות פתח עליון ולכן המגוון שלהן רחב יותר וטווח המחירים כולל מכונות זולות (כ- 1200 ₪) ויקרות (כ- 8000 ₪ ויותר) - תלוי במותג, בכמות תכניות הכביסה ובתכונות המיוחדות.
- מכונות כביסה פתח עליון: מכונות צרות יותר ממכונות בעלות פתח חזיתי ולכן מתאימות לחללים קטנים וצרים. הפתח העליון מציע גישה קלה ונוחה יותר (לא צריך להתכופף) אך לא ניתן להציב על המכונה מייבש כביסה, אלא לצידה, מה שמבזבז שטח רצפה ומקטין את פינת הכביסה. הפתח העליון צר יותר מהפתח החזיתי ומקשה על הכנסת פריטים בעלי נפח כמו שמיכות או כריות הניתנות לכביסה במכונה. לעומת זאת, אם שכחתם להכניס בגד מסוים, ברוב המכונות בעלות הפתח העליון תוכלו לפתוח את הדלת לאחר תחילת פעולת הכביסה ולהוסיפו לכביסה. למכונות בעלות פתח עליון קיבולת של כ-5 ק"ג וטווח המחירים נע מ- 1500 ₪ ועד 8000 ₪ ויותר, תלוי במותג, בכמות תכניות הכביסה ובתכונות המיוחדות. כמובן שאל תשכחו לבצע השוואת מחירים למגוון המכונות השונות.
הגורמים המשפיעים על מחיר המכונה הם: קיבולת, לוח פיקוד דיגיטלי ותכניות ותכונות ייחודיות.
פרמטרים נוספים שכדאי לקחת בחשבון:
- קיבולת הכביסה: משקל הכביסה שניתן להכניס למכונה בכל פעולה. בשוק קיימים דגמים של 5 ק"ג, 6 ק"ג, 7 ק"ג ו- 8 ק"ג. מאפיין חשוב שכדאי לשים אליו לב הוא נפח התוף, שיכול להיות שונה ממכונה למכונה בעלות משקל כביסה זהה.
· 5-6 ק"ג: מתאימה למשפחה עד 4 נפשות. מיועדת לכביסת בגדים, לא מתאימה לכביסה גדולה כמו שמיכות או וילונות. חיסרון אפשרי הוא ריבוי כביסות והעמסת יתר של בגדים צפופים זה לזה המורידה את איכות הכביסה.
· 7-10 ק"ג: מתאימה למשפחות של 4 נפשות ויותר, המכבסות בתדירות גבוהה. ככל שקיבולת המכונה גדולה יותר כך פוחת מספר הכביסות השבועיות ומאפשר חיסכון בחשמל ובמים. ניתן לכבס גם וילונות או שמיכות.
- תכניות הכביסה: מספר תכניות הכביסה תורם למחירה. תכנית כביסה כוללת את הטמפרטורה, משך הכביסה, פעולות הכביסה (השריה, הרתחה וסחיטה) וסוגי בד. ישנן 5 תכניות שקיימות בכל מכונה: רגילה, ארוכה, מהירה, עדינה וללא סחיטה. לא כדאי לבחור במכונה שיש בה תכניות כביסה שאינכם צריכים, זה גם מייקר את המכונה וגם מהווה פוטנציאל ליותר תקלות.
המלצה: החליטו מה הקיבולת המתאימה לכמויות ולסוג הכביסה השבועית שלכם ובחרו את תכניות הכביסה ואת מהירויות הסחיטה בהתאם.
- תוויות דירוג:
· איכות הניקוי: דירוג איכות הניקוי מצוינת בתווית האנרגיה שמוצמדת לכל מכונה, באותיות A (האיכותי ביותר) עד G.
· דירוג אנרגיה: רמת צריכת החשמל של המכונה, מ- A (החסכונית ביותר) ועד G - הבזבזנית ביותר.
· דירוג צריכת מים: מספר ליטרים הנדרשים למחזור כביסה שלם. מ- 50 ליטר מים למחזור כביסה במכונות החסכוניות.
- אחריות יצרן: רוב היצרנים נותנים אחריות מלאה משנה ועד שלוש שנים. לאחר מכן, האחריות היא על חלקים ותיקונים בלבד, בין שנתיים לחמש שנים. כדאי לבדוק את היקף האחריות בתום תקופת האחריות המלאה, כלומר מהם סוגי התקלות והתיקונים הכלולים באחריות, אילו חלקים ניתנים להחלפה ועוד.