תחום הקוסמטיקה התפתח מאוד בשנים האחרונות והותאם לדרישות השוק הדורש יופי ונעורים. תחום זה שם דגש על פתרונות מהירים ויעילים לבעיות עור שונות, אבל השינויים האחרונים הינם דווקא בתחום האנטי אייג'ינג, דהיינו מניעת ההזדקנות, אשר מטרתו לרוב היא למנוע את קמטי העור ורפיונו.
לפני שאתם פונים לקבלת טיפול קוסמטי מקוסמטיקאית, חשוב שתדעו להבדיל בין קוסמטיקאית "רגילה" לבין קוסמטיקאית רפואית.
ההבדל הראשון בין שתיהן הוא סוג ההכשרה אותה עברה אותה קוסמטיקאית. קוסמטיקאית קונבנציונלית עוברת הסמכה בבית ספר לקוסמטיקה המאושר על ידי משרד העבודה ולאחר מכן עוברת מבחן עיוני ומעשי של משרד העבודה. על מנת להפוך לקוסמטיקאית רפואית, עליה לעבור הכשרה נוספת בבתי ספר המתמחים בכך, כאשר ההכשרה היא בעלת אופי קליני ובמסגרתה רוכשת הקוסמטיקאית ידע רפואי וקליני הכרחי לטיפול בבעיות עור שונות כגון: אקנה, האטת הזדקנות, כתמי עור ועוד. אמנם לקוסמטיקאית רפואית אין סמכות רפואית אך היא בעלת ידע רפואי ומצויה תחת פיקוח רפואי.
הבדל נוסף קשור לסוג הטיפולים אותה רשאית אותה קוסמטיקאית להעניק ללקוחותיה. קוסמטיקאית קונבנציונלית עוסקת בעיקר בניקוי עור הפנים, טיפוחו באמצעות תכשירים קוסמטיים ובהסרת שכבת התאים המתים (פילינג שטחי). קוסמטיקאית רפואית עובדת בעיקר על השכבות העמוקות יותר של העור ורשאית להשתמש במכשור מיוחד ובתכשירים המכילים אחוז גבוה של חומרים פעילים שקוסמטיקאית קונבנציונלית לא יכולה.
מבחר הטיפולים אותם יכולה להעניק קוסמטיקאית רפואית הוא רחב ביותר וכולל בין היתר טיפולים להצערת העור, טיפולים כנגד כתמי עור וכתמי שמש, טיפולי מזותרפיה, טיפולים למיצוק העור ועוד. בזמן הטיפול, היא משתמשת במכשור מיוחד ובתכשירים המבוססים על חומצות שונות, שיעילות לשיפור מראה עור הפנים לטווח ארוך.
קוסמטיקאית רפואית, אשר למדה את ההשפעות שיש לחומרים אלה על העור – מסוגלת להתאים את סוג התכשיר וריכוזו לסוג ומצב העור של המטופל באופן כמעט מושלם, בעוד שקוסמטיקאית אשר איננה מבינה את התחום, עלולה לגרום לו לנזקים חמורים, ביניהם כוויות וצלקות.
לכן, לפני שפונים לטיפול קוסמטי אצל קוסמטיקאית, חשוב לברר מהי ההסמכה שיש לה, וזאת על מנת להימנע מסיבוכים ובעיות לאחר הטיפול.