כולנו מכירים את המאכל הלאומי, אולי המאכל הלאומי של כל מדינה – הסנדוויץ'. המונח כריכים, נגזר מהאופן בו נעטפים מאכלים שונים על ידי הלחם או הלחמנייה, כאשר לרוב, הכנת כריכים נועדה בעיקר בכדי לאפשר לילד לסעוד בקלות בארוחת העשר או הצהריים בזמן שהייתו בין כתלי בית הספר. עם זאת, הכנת כריכים מושקעים היא אומנות לשמה, ובכדי להגיע אל הכריך המושלם יש צורך בהשקעה והתארגנות מוקדמת.
סנדוויצ'ים מושקעים יוכלו לשמש אותנו לאירוח, או אף להכנה של ארוחה רומנטית לאור נרות – הכל עניין של הגשה נכונה על גבי מגשי אירוח ובחירת המרכיבים הנכונים. הבאנו לפניכם, מספר טיפים אשר יעשו את ההבדל בין סנדוויצ'ים פשוטים ומשעממים, לבין כריכים איכותיים ומלאי חיים.
לחמים ממאפייה בלבד
הכלל החשוב ביותר בהכנת כל סוג של סנדוויצ'ים, הוא בחירת הלחם הנכון. חשוב מאוד לרכוש את הלחם ממאפייה בעלת שם, או לפחות מאפייה המכינה את הלחמים אותם אנו קונים במקום – ובפירוש לא להתפשר ולקנות את הלחם או הלחמניות להכנת אותם כריכים במכולת השכונתית. בחירת הלחם הנכון היא זו אשר תהפוך את הכריך וארוחת גורמה, ומוטב לבחור לחמניות קטנות המשמשות לרוב את המסעדות ובתי הקפה להכנת כריכונים מיוחדים וטעימים.
סוגים של בשרים, דגים וגבינות
כניסתה של התרבות הרוסית למדינת ישראל, הובילה למהפך של ממש באפשרויות הרבות של המרכיבים אותם ניתן לשלב בתוך סנדוויצ'ים. מעדניות רבות נפתחות בזו אחר זו כשהן מציעות לנו להתנסות במגוון אדי של בשרים מעושנים, דגים, גבינות עובש ומאכלים רבים נוספים אותם ניתן לשלב בהכנת כריכים מושקעים. אל תהססו, היכנסו אל המעדנייה הקרובה אל ביתכם, והעזו לבחור את הגבינות המסריחות ביותר, את הדגים אשר לעין לא נראים מושכים במיוחד – מובטח כי שילוב של מאכלים אלו בתוך סנדוויצ'ים איכותיים, יעשו את ההבדל ויעניקו לכריך טעם נפלא ואיכותי.
הגשה על מגשי אירוח
הגשת כריכים על גבי אירוח היא חלק ניכר מהארוחה כולה. הגשה מושלמת על גבי מגשי אירוח משמעותה הנחה מסודרת וקפדנית של הכריכים על גבי המגש, פיזור תבלינים וציור באמצעות רטבים כיד הדמיון. את אותם מגשי אירוח תוכלו להציב על השולחן במרכזו, עם צלחות עליהן יניח הסועד ת הכריכים המושקעים שהכנתם – בתיאבון!