מצלמת אבטחה בפנל האינטרקום שבשער הכניסה לבית
כיום יש אופנה בדלתות הכניסה לבית להשאירן חלקות מעיניות ונמנעת האופציה לראות מי עומד בשער, וכן ישנם שערים מכובדים גדולים שמחמת גובהם הרב לא מאפשרים לראות מי מאחוריהם גם אם העינית קיימת.
במצב זה מתקינים פנל אינטרקום עם מצלמת כרטיס צבעונית המתחברת למוניטור LCD בכניסה לבית או לטלוויזיה וניתן לראות בבירור ובחדות מי העומד בשער הבית. רוב לקוחותינו מעדיפים ליעד למצלמת אבטחה מוניטור 7 אינטש LCD וכך לראות 24 שעות ביממה מי עומד בחוץ, ללא הצורך להדליק את הטלוויזיה במיוחד עבור זה או להעביר ערוץ (כדי לראות את העומד בשער) כשמישהו צופה בסרט.
מצלמת אבטחה בחצר הבית
רוב הפריצות לבית נעשות דרך חלון הויטרינה בסלון. הוא ממוקם על הקרקע, לא דורש סולם וקל לפריצה באמצעות מברג פשוט. לכן, לקוחות רבים מעוניינים לצפות בחצר האחורית אם הם שומעים רחש יוצא דופן, ומצלמות אבטחה הממוקמות במקומות הנכונים מאפשרות להם את השקט הנפשי.
מצלמת אבטחה על הבריכה
כמעט בכל בית בו יש בריכה בחצר מבקשים מאיתנו בני הבית הצעת מחיר על מצלמת אבטחה הצופה על הבריכה ומוניטור גדול במטבח. כאשר הם מארחים חברים ואת ילדיהם בבריכה, ויש התרוצצות תכופה למטבח לשם הבאת משקאות ומזון לאורחים, בני הבית מעוניינים לראות שאף אחד מהילדים לא נמצא במצוקה, כשהם אינם ליד הבריכה.
מאחר ויש סכנת טביעה לילדים וכן לחיות מחמד, בני הבית מעוניינים גם בחיבור לאינטרנט כדי לראות מרחוק שמא קורה משהו, או סתם לבדוק שאין קבוצת ילדים שחדרה למתחם הפרטי כדי לשחות בבריכה. לסיבה זו יש שגם מתקינים גלאי נפח חיצונים שצופים על הבריכה, אך אם הבריכה גדולה מדיי נדרשים מספר גלאים.
מעקב אחר המטפלת
כיום יש אפשרות להתקין גלאי נפח פנימיים בבית שגם מכילים מצלמות אבטחה ומיקרופון ומחברים אותם למערכת האזעקה ומערכת הקלטה במקביל. הם עובדים כגלאים לכל דבר והמטפלת לא תחשוד בדבר, אך במידה ויש חשש לפגיעה בילדים ניתן לצפות בהקלטות ואף לשמוע מה קרה בבית בכל שנייה ושנייה וכמובן גם בזמן אמת.
מעקב אחר הגנב
מערכות הקלטה עצמאיות רבות (DVR- Digital Video Recorder) מאפשרות חיבור ישירות לאינטרנט (חיבור ישיר לקו ADSL או הוט שמחובר לאינטרנט) באמצעות כתובת IP ולרשת המחשבים הביתית וכך ניתן לצפות במה שקורה בבית גם בזמן אמת מכל מחשב המחובר לאינטרנט או לראות הקלטות קודמות. בבתים רבים אנו מתקינים מצלמות אבטחה עם לדים אינפרא אדום לצפייה חדה גם בחדר חשוך כדי לראות מה קורה בתוך הבית כאשר יש חשש לפריצה ורוצים לראות היכן הגנב והיכן הילדים. ברוב המקרים הללו המיקום של ה- DVR יהיה ביחידת ההורים עם חיבור לטלוויזיה או בחדר התקשורת.
החיבור בין מערכת הקלטה למצלמות אבטחה
מערכות הקלטה נמדדות בכמות פריימים לשנייה. ההמלצה הגורפת היא 25 פריימים למצלמת אבטחה. כלומר, בDVR בעל 100 פריים ניתן להתקין 4 מצלמות.
ה-DVR מתקדם בקפיצות של ארבע. ארבע מצלמות אבטחה - 100 פריים, שמונה מצלמות אבטחה- 200 פריים. שש עשרה מצלמות אבטחה- 400 פריים.
ישנן שתי צורות צפייה ב- DVR: האחת, צפייה בזמן אמת. השניה, צפייה בוידיאו מוקלט (לפעמים גם אודיו). לכן, כאשר מצויין ש-DVR הוא 100*100, הכוונה שניתן לראות 100 פריים בצפייה בזמן אמת ו-100 פריים בהקלטה.
200*100 פריים, יציין שניתן לראות 100 פריים בהקלטה ו- 200 פריים בצפייה בזמן אמת.
כמעט כל מערכת הקלטה עצמאית ניתן לחבר כיום לאינטרנט ישירות בחיבור לקו הטלפון (ADSL או הוט) או לחבר למחשב שמחובר לאינטרנט או לרשת מחשבים.
החיבור לאינטרנט נותן אפשרות לצפייה מרחוק, שמעבר לפיקוח על מטפלות ועובדים, לפעמים סתם מאפשר להורה מרוחק בחו"ל לראות את ילדיו משתוללים בסלון.
למערכות DVR רבות יש גם צורב DVD המאפשר לשמור את המאורעות ולהעבירם לרשויות המתאימות במקרים של צורך בעדויות ופרטים.הצופה יכול להחליט באילו מצלמות אבטחה מושדרים הסרטונים הרלוונטים ולשמור רק אותם על DVD או פשוט לשלוח אותם במייל. הקבצים מגיעים בפורמט של MP3 ו- MP4.
כל מערכת הקלטה מאפשרת צפייה של מסך מפוצל לארבע/ שמונה/ שש עשרה מצלמות אבטחה ומעלה. במצב זה, אם בבית מסוים יש 3 מצלמות אבטחה, יישאר ריבוע אחד שחור. בנוסף לכך ניתן לראות מכל מצלמה מסך מלא, כאשר הצפייה מתחלפת בין המצלמות כל מספר שניות.
באופן גורף, מערכות הקלטה מקליטות רק כאשר יש תנועה מול מצלמת האבטחה, אך מוחקות באופן אוטומטי את המאורעות הראשונים שנשמרו כאשר המקום בדיסק הקשיח של מערכת ההקלטה עומד להסתיים. לכן אין חשש שכשאר מסתיים המקום בדיסק הקשיח של מערכת ההקלטה היא תפסיק להקליט.