באופן כללי אין הבדל רב בין התועלות המתקבלות עבור בני הבית, אם יש להם מערכת אזעקה קווית או מערכת אזעקה אלחוטית. זה כמובן רלוונטי כאשר מדובר ברכזות (המוח של האזעקה) של ויסוניק (האלחוטית) או פימא (הקווית). כלומר, במערכות היותר נפוצות ואמינות שיש בארץ.
כאשר המערכת אמינה ההחלטה בין קווית או אלחוטית נופלת תמיד בשאלה האם יש תשתית מתאימה לצרכי בני הבית או תשתית מינימלית שאיננה מספקת להגן על כל הבית בצורה היקפית מלאה.
הן פימא והן ויסוניק (שתיהן חברות ישראליות) מייצרות מערכות שניתן לפתור את רוב בעיותיהן באמצעות שיחת טלפון, כאשר אחד מבני הבית נמצא ליד קיבורד ההפעלה והתכנון.
למה לרכוש אזעקה קווית?
במצב בו הבית עדיין נמצא בשלב השלד או בשיפוץ מאסיבי והחשמלאי עוד לא התחיל להעביר צנרת, ישנן יתרונות מספר להתקנה של קווית על אלחוטית:
מחיר
הרכיבים זולים משמעותית במערכת הקווית מול זו האלחוטית (בין 30% ל- 40% זולים יותר), מאחר והרכיבים האלחוטיים כוללים גם משדר וסוללה מתאימה.
גם כשלוקחים בחשבון עלות כל נקודת חשמל.
חישבו על כך שמאחר וכמעט בכל מערכת אזעקה לבית פרטי, דירת גן או פנטהאוז, חייבים לפחות גלאי נפח חיצוני אחד. אז אם יש לכם ברירה ואתם בשלב השלד, קחו חברה מקצועית ומהימנה שמתמחה בתכנון והתקנה של גלאי נפח ווילון חיצוניים (לגמרי במקרה, אנו עונים לקריטריון הזה), שתתכנן לכם את התשתית באופן ראוי ואסטטי, ותוכלו לישון בלילה בשקט.
מגוון מוצרים
בכל הקשור לרכיבים אלחוטיים היום ניתן למצוא כמעט כל רכיב קווי בצורה האלחוטית שלו למעט מספר רכיבים חשובים. עדיין אין גלאי וילון חיצוני אלחוטי אמין, כך שאם יש קיר עם חלונות עליו רוצים להגן מבחינה חיצונית חובה להשתמש בגלאי נפח חיצוני אלחוטי היקר יחסית. במקרים בהם לא ניתן לעשות זאת בגלל צמחייה עבותה, משום שמדובר במעבר של שכנים או משום שיש כלב גדול בחצר נותר רק להשתמש בגלאי וילון פנימיים.
בשורה התחתונה, מבחינה חיצונית כיום יש רק רכיב אחד אמין ורלוונטי: גלאי נפח חיצוני אלחוטי VX-402R של אופטקס שיש בו מקום למשדר של ויסוניק ושתי סוללות ומתפקד בצורה מעולה. כמו כל גלאי גם לו יש הוראות ספציפיות בנוגע לגובה ההתקנה האידיאלי, זווית גילוי ורמות רגישות.
תשתית
מערכת אזעקה קווית מחייבת שכל חיבור של רכיב אליה יהיה בצורה קווית. כמו תמנון שכל זרועותיו מתחברות לראש.
המצב האידיאלי עבור בני הבית הוא לסגור עסקה על מערכת אזעקה בשלב השלד של הבית, כך יש את חופש הפעולה לקבל הצעת מחיר עבור קווית, אלחוטית ,פנימית או חיצונית לפי עלות כל נקודת חשמל, שיקולי בטחון וחופש תנועה בבית כשהמערכת מופעלת.
התשתית עבור מערכת אזעקה אלחוטית פשוטה מאד. ניתן להתקין את הרכזת בכל מקום בבית בו יש נקודת טלפון ושקע חשמל. מומלץ להתקין את הרכזת במקום מוחבא, הן מבחינה אסטטית והן מבחינה בטיחותית: כדי שהגנב לא ימצא את הרכזת בקלות, ירסק אותה והיא תפסיק לחייג לטלפונים ולהפעיל את הסירנה.
אנו ממליצים להתקין את הרכזת (הפאוארמקס פלוס) שמכילה כבר צג LCD בחדר שינה של ההורים כך שאם יש פריצה באמצע הלילה, אפשר להעיף מבט ולדעת היכן הגנב מסתובב.
מאותה סיבה כאשר מדובר במערכת אזעקה קווית אנו ממליצים להתקין קיבורד אחד ליד מיטת ההורים.
החיסרון היחיד של התקנת מערכת אזעקה קווית בשלב השלד הוא בכך שיש להתחיל לשלם עליה בשלב השלד. ישנם לקוחות הרואים זאת כיתרון מאחר וברוב הפרויקטים בסוף הבנייה לא נשאר כסף רב מהתקציב והם שמחים שהשקיעו בראשיתו עבור דמי הקדימה והשחלת החוטים בצנרת.
השלבים בבנייה: לאחר שיש שלד, נסגרת העסקה על מערכת האזעקה, האינטרקום והמצלמות ומשלמים דמי קדימה.
איש התקשורת אומר לחשמלאי מהיכן להכין יש להעביר צנרת ולרוב החשמלאי מסמן זאת עד הקירות בגיר.
לאחר העברת הצנרת, החשמלאי משחיל בכל צינור חוט משיכה. איש התקשורת מחבר כל חוט משיכה לכבל פיקוד רלוונטי עבור הרכיב ומושך כבלים מכל רכיב עד לריכוז הכבלים שנמצא במקום בו תותקן הרכזת.