בשנים האחרונות התפתחו באופן ניכר מגמות הלימודים, בעוד שבעבר המקצועות השולטים התמקדו בלימודי רפואה, לימודי משפטים, לימודי הוראה ושאר מקצועות מקובעים אלו, כיום, אנו עדים לפריצתם של מגוון עצום של מקצועות אותם ניתן ללמוד.
התפתחות משמעותית זו, מאפשרת לכל המעוניין ללמוד ולהתפתח, לבחור את מסלול הלימודים האידיאלי עבורו, זה שיעניין אותו ואף יימצא את יכולותיו. מבין מגוון המקצועות הרחב שקיים, בחרנו להתמקד הפעם בלימודי דמיון מודרך. אי לכך, במאמר קצר זה, נבאר את המושג דמיון מודרך ואף נפרוש בפניכם את התכנים הנלמדים בקורס.
מהו דמיון מודרך?
אז מה זה בעצם דמיון מודרך אתם שואלים? ובכן, התשובה לכך פשוטה היא. דמיון מודרך הינו תהליך בו משולבים מגוון כלים וטכניקות של הירגעות והרפיה, אשר באמצעותן מדמיינים מצבים או עצמים מסוימים. במהלך דמיון מודרך, מתרגלים את שליטת המוח על התפקודים הגופניים, הרגשיים והנפשיים, כל זאת על מנת להביא לפתרון בעיות שונות.
לימודי דמיון מודרך, מאפשרים לתלמידים לעשות שימוש מושכל בשיטת הדמיון המודרך, ולנצלה ככלי טיפולי חוויתי. באמצעות ההדמיות שבתהליכי דמיון מודרך, ניתן להכיר וללמוד טוב יותר את החלקים הפועלים בתוכנו והמפעילים אותנו. לכן יוצא שבמסגרת דמיון מודרך, עוברים תהליך של הירגעות והרפיה, ומאפשרים שימוש בדמיון ובהדמיות אשר באמצעותן מתבוננים ברגשות ובמחשבות. לאחר שלב זה, מנתחים את אותן מחשבות ורגשות ומזהים את אלו המפריעים לנו להתנהל נכונה.
משלב זה ואילך (לאחר זיהוי החסמים באמצעות שיטת דמיון מודרך), "השחרור" של כל אותן מחשבות ורגשות שמהווים עיכוב ומטרד, מתבצע בהתאמה לקצב האישי של האדם ובהתאם לתהליכי דמיון מודרך.
מה כולל קורס דמיון מודרך?
לאחר שהבנו מהו דמיון מודרך ומהי מהותו, נסביר מעט על לימודי דמיון מודרך.
תחילה נציין שישנו מגוון רחב של מכללות, אוניברסיטאות ושאר מוסדות לימודיים המציעים כיום לתלמידיהם קורס דמיון מודרך. על אף השפע שקיים, חשוב לבחור קורס דמיון מודרך מקצועי ואיכותי שיפגיש את התלמידים עם מקרים מעשיים ואף יאפשר להם לבצע "התמחות" מסוימת (שבמרבית המקומות תתבטא בתרגול המיומנויות שילמדו על חברים או מכרים).
היקף קורס דמיון מודרך, ישתנה ממוסד לימודי אחד למשנהו, בעוד ברוב המקומות הוא יהיה בן 12-15 מפגשים, בני 6 שעות אקדמאיות כל אחד. התכנים שילמדו בקורס דמיון מודרך, יכול שישתנו גם הם מעט ממקום למקום, אולם, מרביתם יכללו נושאים כמו: שחרור מנגנונים יוצרי מתח פנימיים, דרכים לייצוב שינוי והצלחה, שחרור מחוויות וטראומות עבר, יצירת תהליכים מדורגים, תהליכים בוני העצמה אישית, עבודה בדמיון בשני מצבים (עיניים פקוחות ועיניים סגורות), איתור צרכים והתאמת תהליכי דמיון מודרך למטרה.
חשוב לציין כי לימודי דמיון מודרך מוצעים הן כשיטה טיפולית העומדת בפני עצמה והן כשיטת טיפול דמיון מודרך המוצעת למטפלים בשיטות שונות ככלי מעצים שיאפשר להם להרחיב את טווח הנגישות והייעול שלהם כמטפלים.