דר' אורי מלר – רופא בכיר ברשת "עיניים" הסרת משקפיים מעניק טיפים לשמירה על בריאות העין.
מתי חשוב לבצע בדיקות עיניים שגרתיות ובאיזו תדירות?
בדיקות שגרתיות מומלץ לבצע בגיל 3-1, טרם הכניסה לכיתה א', לקראת הוצאת רשיון הנהיגה ומידי שנה לאחר גיל 40-45. באנשים הסובלים ממחלות מסוימות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, או אנשים הנוטלים תרופות שונות כגון סטרואידים, יידרש מעקב תכוף יותר שיקבע בשילוב רופא המשפחה ורופא העיניים. כמו כן, יש לפנות לבדיקה אצל רופא העיניים בכל מצב של שינוי בחדות הראיה או בשדה הראיה, פזילה, כניסת גופים זרים לעיניים, הופעת הבזקי-אור, כניסת חומר כימי לעין (חומצה, בסיס), דלקת בעיניים, טראומה לעין או לאזור הקרוב לעין או כל מקרה חריג אחר הקשור לעיניים או לראיה.
האם העיניים בילדים רגישות יותר?
באופן כללי, העיניים בילדים אינן רגישות יותר אולם בילדים ובמתבגרים, שכיחות יותר תופעות אלרגיות שונות שבדרך-כלל חולפות לאחר גיל ההתבגרות.
כיצד שומרים על "עיניים רגישות"?
קודם כל, מומלץ להיבדק ע"י רופא עיניים שיכול לאבחן את מקור הבעיה (אלרגיות שונות או יובש וכד') ובהתאם למצב, הוא יוכל גם לכוון לטיפול המתאים ולקביעת המעקב הדרוש.
מה עושים במקרה של אדמומיות סביב העפעפיים?
לפני שמציעים טיפול, יש לאבחן מדוע קיימת אותה אדמומיות. ישנם מצבים שונים הגורמים לכך, ביניהם דלקת "שולי העפעף" הנגרמת מהפרעה לפעילותן התקינה של בלוטות השומן בקרבת מוצא הריסים, אלרגיות שונות כולל אלרגיות למוצרי קוסמטיקה ושמפו שונים, יובש בעיניים ועוד. הטיפול, יינתן בהתאם למצב ובהתאם לבדיקת הרופא.
האם צריך להגן על עיניים בהירות יותר?
עיניים בעלות קשתית (איריס) בהירה, רגישות יותר לאור השמש, בהשוואה לעיניים כהות. דבר זה יכול להתבטא בסנוורים ותחושת אי-נוחות בחשיפה לשמש, גם לפרקי זמן קצרים. באנשים אלה, ישנה חשיבות מכרעת להרכבת משקפי שמש.
מה עושים כשלילד נכנס משהו לעין?
בכל מצב של חדירת גוף זר לעין, מומלץ להיבדק ע"י רופא עיניים בהקדם. הגוף הזר עלול לגרום לשריטה בקרנית ולהוביל לזיהום שיכול להיות הרסני. ניתן לבצע שטיפה במי-ברז אולם לא מומלץ לנסות "לחטט" בעין באמצעים שונים. מומלץ להשאיר זאת לרופא העיניים שיוכל להוציא את הגוף הזר באמצעים סטריליים ותחת אלחוש מקומי.
האם מותר לשפשף את העיניים?
לא מומלץ כלל לשפשף את העיניים. במידה שקיים גירוי, שפשוף העיניים גורם לשחרור חומרים שונים ממרכיבי מערכת החיסון, אשר מטרתם להלחם בחיידקים ובפולשים שונים. תוך כדי פעולתם החשובה, הם גורמים בין היתר גם לנזק מקומי לרקמת הלחמית והקרנית בעין. דבר זה עלול לגרום להחמרה באודם ובתחושת הגירוי ואי הנוחות בעין.
משחות אנטיביוטיות בבית, האם כדאי להחזיק ולהשתמש?
באופן כללי, משחות המכילות אנטיביוטיקה צריכות להינתן ע"י רופא בלבד. אין להשתמש במשחות אלה ללא המלצת רופא. בנוסף לכך, לא מומלץ לשמור באופן קבוע משחות אנטיביוטיות במקרר "למקרה הצורך". מרגע פתיחת מכסה המשחה, אין להשתמש בה לאחר חודש ימים, אלה אם מצוין אחרת על האריזה, או שרופא העיניים ייעץ כך. כמו כן, אין להשתמש במשחת עיניים אשר קודם לכן בוצע בה שימוש ע"י מטופל אחר, וזאת על-מנת למנוע העברת זיהום מאדם אחד לשני.
רשת עיניים – הסרת משקפיים בלייזר