דולר שקל: הדשדוש על הגרף עדיין ממשיך, כמו גם אי הוודאות לגבי הצמד. עם זאת, אנו עדיין למדים שיחסי הכוחות בשוק נוטים כרגע לטובת הקונים וזה לפחות כשמדובר בטווח הקרוב. אין בכך כדי להיכנס מיידית לעסקת לונג, מה גם שצריך לזכור שהמגמה בכללותה היא דובית, אך עולים כבר כמה סימנים של אפשרות להיפוך מגמה קרוב אפשרי. בכל מקרה, הכניסה האפשרית לעסקה אפשרית מומלצת – בין אם שורט או לונג עדיין ארוכה, ולכן מומלץ בשלב זה להימנע מלסחור על צמד זה.
יורו דולר: עדיין ניתן ללמוד את שנאמר כבר בסקירה הקודמת, אולם ניתן להוסיף על כך כעת גם פרמטרים נוספים. באופן כללי אנו למדים שחרף העליות המתבטאות בקו מגמה עולה ובמגמה שוורית בכל זאת אנו מוצאים שהמוכרים נמצאים בעמדת כוח עדיפה באופן מסוים. לכך ניתן להוסיף גם את האינדיקאציות השונות המצביעות על אפשרות לחידוש מגמת ירידה בגרף. המומנטום בירידה, בעוד מזה זמן שכבר השער מנסה לפרוץ ללא הצלחה את נקודת ה"אל-חזור". גם זה מכבר הוא שוב הגיע אליה ומאז הגרף "מתנדנד" ומדשדש, תוך כדי התכנסות. בינתיים נכון יותר כפי הנראה שלתת את הדעת לכניסה לפוזיציות שורט ופחות לעסוק בטווח הקרוב עם אלו העולות.
סטרלינג דולר: כפי שהיה צפוי, והובא במהלך הסקירה הקודמת, הפאונד המשיך בירידות לאחר שהגיע אל נקודת האל-חזור ולאחר מכן "חתך" את קו המגמה העולה, תוך שהגרף נמצא במבנה מחירים יורד. כמו-כן אנו יכולים להיווכח ב"דאבל-טופ" בטרנד יורד שמחזקים את המשך המגמה היורדת. מי שפעל לפי הסקירה הקודמת האמורה ונכנס לפוזיציית שורט זכה ללא מעט פיפסים רווחיים. יחד עם זאת אנו נמצאים במצב של אי וודאות, היות שאם נבחין נוכל לראות ששני ימי המסחר האחרונים של שבוע המסחר החולף סיימו בשני נרות היפוך נוגדים, בעוד החלה מגמה עולה שפרצה קו מגמה יורד מינורי ומסתמן שעוד לא הושלם המהלך העולה האפשרי עד תומו. באופן כללי – הסימנים סותרים ולא ברורים, כך שמומלץ בינתיים לשבת על הגדר ולהחליט על כניסה לפוזיציה רק לאחר שהשער "יבחר" כיוון לאחר יום או שני ימי המסחר הראשונים של שבוע המסחר הקרוב.
דולר יין: אכן כפי שהובא בסקירה הקודמת פתיחת המסחר בשבוע המסחר החולף החלה בעליות שערים צפויות, אם כי לזמן קצר ועם מתח רווחים לא משמעותי באופן מיוחד, כאשר המשך שבוע המסחר אופיין בחזרה להמשך ירידות שערים, בהתאם להמשך המגמה הדובית השלטת. הצמד נמצא באופן כללי במצב התכנסות המלווה במחזורי מסחר נמוכים. לעת עתה גם בצמד זה הסימנים סותרים ולא מספיק ברורים. מסתמנת מגמה אפשרית של עליות קלות בתחילת שבוע המסחר הקרוב עם אפשרות לחזרה לנרות אדומים על הגרף בהמשך. אולם בכל מקרה נקודות הכניסה לאחת מהפוזיציות אינן נמצאות בטווח הקרוב ונכון יותר להמתין מלסחור על צמד זה.
דולר קנדי: אכן המצב המעניין אודותיו דובר בסקירה הקודמת בא לידי ביטוי. מי שנכנס לפי ההמלצה לפוזיציה בלונג מצא עצמו עם נתח פיפסים נאה. למרות שבטווחים הבינוני והארוך עדיין ניכרת האפשרות להמשך מגמת ירידות, בכל זאת נכון לעכשיו האופציה להמשך עליות קיימת. אולם – יש לנקוט במשנה זהירות, היות ואנו נמצאים על ולקראת מספר קווי בלימה משמעותיים, כך שבהחלט יכול להיות שלעליות, אם תהיינה, לא יהיה "מופע" ארוך. מאידך – יש להביא בחשבון שגם לגבי עסקאות בשורט צריך להיות מספיק זהירים כיוון שאנו נמצאים לקראת כמה נקודות בלימה קריטיות קרובות, כמו גם נקודות תמיכה.
אוסטרלי דולר: אין הבדל משמעותי ממה שנמסר בסקירה הקודמת. עליות המטבע האוסטרלי המשיכו להיעצר לעת עתה על גבול קו הבלימה 61.8 של "פיבונאצ'י", בעוד הכוח נותר בשלב זה אצל המוכרים, מה גם שכל האינדיקאציות מותירות את הרושם שמהלך העליות לא עומד להמשיך בטווח הקרוב, מעבר אולי באופן חלקי בלבד, אלא שבמקומו עשויה להופיע מגמת ירידות דווקא. הדבר מוצא את חיזוקו גם במומנטום שהולך ונחלש, כמו גם בשאר האינדיקאציות. עם זאת, בכל זאת מגמת העליות הנוכחית מצביעה על מבנה מחירים עולה ומגמה לכאורה "בריאה" כך שאין להתעלם כלל מאפשרות של עליות. לכן פריצת השער במחיר 0.8490 ומעלה (ורק אז!!!) יכולה להעיד על המשך של מגמה שוורית, לפחות לטווח קרוב, אולם בכל מקרה יש להיזהר בכניסה לפוזיציה עולה ולבחון אם המהלך זוכה למסחר ער ומומנטום חזק, כשכל זאת נעדר סימני היפוך, ומעל לכל מלווה במהלך שחוזר "לבדוק" את נקודת הפריצה בדרך חזרה מעלה.
דולר פרנק: יותר ויותר סימנים מעידים על אפשרות לירידות שערים, אלא שכבר זמן רב אנו נמצאים על נקודת תמיכה מאוד משמעותית ומאוד קריטית. באופן כללי הגרף מצביע על מגמת ירידה ארוכת זמן עם קו מגמה יורד ומבנה מחירים תואם. יחסי הכוחות לעת עתה נוטים יותר למוכרים. השער הגיע עד לנקודת הבלימה של פיבונאצ'י ואף ניכר שחרג ממנה במקצת לכיוון מטה. מה שמצביע ביתר שאת על אפשרות של מהלך ירידות במהלך. האינדיקאטורים פחותי משמעות בשלב זה במיוחד לאור העובדה שהחיווי שניתן מהם די "אנמי" ולא ברור, וזאת לאור העובדה הלגיטימית שהשער נמצא במקום שנעצר בו וכבר תקופה ארוכה "משחק" עליו. פריצת קו התמיכה באופן ברור, כך שילווה באינדיקאציות נוספות שמלמדות על "בריאותו" של המהלך אכן יכול לסמל את המהלך הירידות היותר דרמטי האפשרי. מאידך באם בכל זאת השער יחל בעליות רצוי להימנע מלהיכנס לפוזיציות שווריות בטרם הוא יחצה את מחיר 1.1030 .
הסקירה מבית פורקס פרוז - פורטל מסחר במט"ח
הכותב, רן טוביה, ran.matah@gmail.com , מנכ"ל חברת "מעוף פיננסי" www.maoffinance.co.il , נושא הכשרה של דירקטור. עוסק בהשקעות בשוק ההון בכלל, וסוחר ותיק בעל ניסיון עשיר ומומחיות רבה בתחום מסחר בפורקס בפרט. כותב מאמרים בתחום ומעלה סקירות. מדריך סוחרי מט"ח מתחילים ומתקדמים במסגרת קורסים. מלווה סוחרים במפגשים של "אחד על אחד" באופן שמעצים הישגיהם ומסייע בידם להשיג מטרות ויעדים שהציבו לעצמם בתחום, תוך בקרה על פעילותם וגיבוש אסטרטגיות התואמות צרכיהם האינדיווידואליים ומייעלות ביצועיהם.
אזהרה: אין במובא משום המלצה לרכוש מטבע כלשהו או לסחור בין צמדי מטבעות כלשהם. כמו-כן, אין במובא משום ערובה להצלחה. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. חשוב להדגיש שמסחר במט"ח נושא פוטנציאל