בארצנו הקטנטנה כמו גם בעולם ישנו אפיק חיסכון אליו מפרישים המועסקים והמעסיקים חלק יחסי מהכנסתם החודשית, זאת לשם שימוש בכסף שנחסך בגיל מאוחר יותר בדומה מאוד לפנסיה. סוג זה של חיסכון מוכר בשם קופת גמל, קיימות קופות גמל רבות בהם ניתן להשקיע את כספנו החודשי בכפוף לרצון שלנו להיחשף יותר או פחות למסחר בשוק ההון ובהשקעה במניות.
מהי קופת גמל?
קופת גמל ביחיד או קופות גמל ברבים הם סוג של חיסכון בינוני עד ארוך טווח בו משתמשים רובנו. לכל אחד שמנהל חשבון השקעות בקופות גמל קיים חשבון משלו, בו נרשמות כל הפקדותיו למשך שנות עבודתו הארוכות. בנוסף נרשמות גם המשיכות, במידה והיו, וכן גם דמי הניהול שנגבים באותם קופות גמל, גם הרווח או ההפסד שנצברו במהלך שנות החיסכון נרשמות.
קופות גמל רבות מנהלות את כספי החוסכים בהשקעה ישירה בבורסה, ישנם כאלה שמופנות יותר לאפיק מנייתי ויש כאלה שכלל לא. חברות רבות מעניקות ללקוחות את מגוון האפשרויות להתאמה בחיסכון קופות גמל, זאת כדי שיוכל לבחור באיזה אפיק השקעה ברצונו להשקיע.
בעיקרון ניתן להפריש לקופות גמל לכל מטרה שבה נחפוץ במהלך חיינו, אך בפסקה הבאה ננסה להעביר ולהסביר את שלושת הסוגים המרכזיים של קופות גמל המוכרות לרבים בשוק זה.
הראשונה בה נדון היא קופות גמל לתגמולים לעמיתים עצמאיים- המעסיק הוא העמית, כלומר העובד הוא זה שמפריש לעצמו סכום קבוע (שיכול להשתנות במהלך תקופת החיסכון). השנייה היא קופות גמל לתגמולים לעמיתים שכירים- כאן העובד והמעביד מפרישים כל אחד בנפרד לקופה שעל שמו של העובד, בה העובד יוכל להשתמש ברגע שיחפוץ. השלישית היא קופות גמל מרכזיות לפיצויים, גם בה העמית הוא המעסיק שמפקיד כספים לצורך הבטחת זכותם של עובדיו לפיצויי פיטורין.
בנוסף לשלושת הסוגים המרכזיים הללו ניתן למנות עוד מספר קופות גמל נוספות בהם נעשים הפקדות לשם הבטחת זכויותיו של העובד ושל המעסיק. אלו כוללות את קרנות ההשתלמות לעצמאיים או לשכירים, קופות גמל אישיות לפיצויים, קופות גמל לחופשה, קופות גמל לצורך דמי מחלה וכן קופות גמל למטרות אחרות כמו: תשלום בגין חגים, דמי הבראה וכ"ו.
חשוב לציין כי עובדים שעוסקים בשתיים או אפילו בשלוש עבודות שונות יכולים להפריש אל קופות גמל שונות וכן גם להפריש לאותה קופת גמל שאליה מפריש המעסיק הראשון, כל זאת בכפוף לדרישתו של העובד ולבחירותיו האישיות.