רצפת פרקט – היכן הכי כדאי ?
רצפת פרקט תופסת פופולריות רבה בשנים האחרונות. בגלל הביקוש הגדל, ניתן היום למצוא פרקטים במגוון סוגים וצבעים, במחירים נוחים וזולים יחסית, ובתוך כמה שעות מראה החדר משתנה מקצה לקצה.
כיוון שמדובר בחומר טבעי, עץ או קרטון דחוס (פרקט למינציה הוא בעצם קרטון דחוס, ולא עץ אמיתי), יש להתייחס לעובדה זו ולקחת אותה בחשבון כשבאים להתקין פרקט בבית.
האם כדאי לי להתקין פרקט בכל הבית ? או אולי רק בחדרים ? מה עם המטבח ? או חדר האמבטיה ?
הבא נעשה סדר בדברים:
פרקט לחדר ילדים – אפשר ואף מומלץ להתקין פרקט בחדר הילדים. כיוון שמניחים את הפרקט בד"כ על שכבת ספוג, יוצרים בידוד מצויין, בנוסף לבידוד של הפרקט עצמו. כך נוצרת רצפת פרקט, שהיא גם יפה, גם מבודדת מצויין ואין בעיה להסתובב יחפים גם בחורף. זה מונע את הצורך בשטיח מסורבל (שגם קשה לנקות).
אז פרקט לכל חדרי הבית – מומלץ.
פרקט למטבח – כאן יש צורך לקחת בחשבון שמטבח הוא מקום בעייתי מבחינת הפרקט. מטבח הוא מעין "חדר עבודה" ומהיותו כזה רצפת המטבח מתלכלכת בכתמי שמן, אוכל, וכמובן נשפכים מים משטיפת כלים. מי שבכל זאת מעוניין להתקין פרקט במטבח צריך לבחון טוב את סוג הפרקט. כיום ענף הפרקטים התפתח בצורה משמעותית, וניתן ממש לייעד את הפרקט לחדר בו יותקן. כדי להתקין פרקט במטבח רצוי לבחור פרקט ברמת שחיקה גבוהה יותר (AC5), להקפיד לנגב את הנוזלים מיד עם מטלית לחה או חומר ניקוי מיוחד לפרקטים ולהקפיד לחדש את הפרקט פעם ב- 3 שנים.
פרקט לאמבטיה – גם חדר האמבטיה היא סביבה לא ידידותית לפרקט. בחדר האמבטיה יש בדרך כלל לחות ורטיבות, תנאים שגורמים לפרקט להתנפח. ובכן, גם לזה נמצא פיתרון. כיום בשוק ישנו פרקט פולימרי. מדובר בפרקט במיוחד עבור המקומות "הרטובים", זהו אמנם פרקט מפלסטיק, אך במראה לא ניתן להבחין בכך. זהו פרקט שלא מתנפח כשבא במגע עם מים והוא טוב במיוחד לחדרי אמבטיה. בארץ קיימות 2 חברות מובילות שמייבאות את הפרקט הפולימרי לארץ. מחירו של הפרקט הפולימרי יקר יחסית לשאר הפרקטים, אך אתם מקבלים חדר אמבטיה מהאגדות.