חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יעוץ זוגי- כל מה שרציתם לדעת...

יעוץ  זוגי-  כל מה שרציתם לשאול...   דר' שרה ברסלרמן

מהו טיפול זוגי?

טיפול זוגי הינו פסיכותרפיה הנערכת בין מטפל ובני זוג ,והמיועדת לשקם ולשפר את היחסים הזוגיים. הטיפול הזוגי בודק דפוסי תקשורת, מאבקי כוח, חלוקת תפקידים ואת מה שקרוי "החוזה הזוגי" בין בני הזוג.

הטיפול הזוגי רואה את הזוגיות כמטרת הטיפול, כאשר בני הזוג יוצאים נשכרים גם הם מהשינויים שהם נדרשים לערוך בעצמם או ביחסיהם.

לעיתים הטיפול הזוגי בא לעזור לבני הזוג לבחון האם להישאר יחד או להיפרד, ולעיתים בני הזוג באים מתוך החלטה על פרידה וגירושין, והם מעוניינים בליווי מקצועי להקלת המהלך.

טיפול זוגי מיועד לזוגות שאינם נשואים, לזוגות במהלך חיי הנישואין, לזוגות לפני פרידה ולזוגות חד מיניים.

מתי נדע שאנו זקוקים לטיפול זוגי?

האם אתם מרבים לריב? האם המריבות שלכם סובבות סביב נושאים מסוימים, ויש להן דפוס קבוע? האם אתם מרבים לשתוק ולא מנהלים תקשורת פתוחה סביב הקונפליקטים שלכם? האם קיים מאבק כוחות ביניכם? האם קיים ביחסיכם אלמנט של הענשה גלויה או סמויה? האם התגלתה בגידה? האם אינכם חשים יותר הנאה או חברות זה בחברת זו? האם אתם חשים שהזוגיות או האהבה שלכם מתו? האם אנשים אחרים או עיסוקים אחרים חשובים לכם יותר מאשר בני הזוג שלכם?

במידה ועניתם בחיוב על אחת השאלות הללו- רצוי לפנות לייעוץ זוגי. מחקרים הראו כי ככל שבני זוג מקדימים לפנות לייעוץ מקצועי- כך גדלים סיכויי הצלחתו!

האם הפגישות נערכות ביחד או לחוד?

רצוי שבפגישה הראשונה יהיו נוכחים שני בני הזוג, מאחר ובפגישה זו נערכת ההיכרות הראשונית ונוצר "החוזה הטיפולי" בין הזוג והמטפל. לאחר פגישה זו, יתכנו פגישות אישיות או זוגיות, בהתאם לסוג הבעיה, דפוסי היחסים בין בני הזוג ושיקול הדעת של המטפל לגבי טובת התהליך הטיפולי,

 

מה קורה בפגישה הראשונה?

הפגישה הראשונה נועדה להציג אתכם בפני המטפל, להעלות את הנושאים בהם אתם רוצים לטפל, ולספר על המגבלות והיתרונות שיש לכם כזוג, וכל אחד בנפרד. הפגישה הראשונה נועדה לתת גם לבני הזוג הזדמנות להתרשם מהמטפל, ולהחליט אם הם מוכנים להפקיד בידיו את האחריות לטיפול. האם הוא נראה להם מקצועי דיו, בעל ניסיון, בעל יכולת הקשבה והכלה, והאם יש בכלל "כימיה" איתו.

פגישה זו נראית לי כמעין פאזל שמגיע ארוז בקופסא, ומתחילים להפוך את חלקיו, וכבר מתקבלת הבנה כלשהי לגבי התמונה שנוכל להרכיב ממנו...

מהם שלבי הטיפול?

כל מטפל נוקט בגישה טיפולית המתאימה לאישיותו ולתפיסת עולמו, ובהתאמה לכך יהיו גם שלבי הטיפול והתקדמותו.

אני רואה בפונים אלי אנשים היודעים טוב יותר מכל אחד אחר, גם ממני, מה רצונם ומה ציפיותיהם לגבי הזוגיות שלהם.

לפיכך, אני נוהגת לבקש מבני הזוג בפגישה השנייה, בדרך כלל, לבוא עם "רשימת ציפיות" -  מה הם מעוניינים ומקווים להשיג באמצעות הטיפול מעצמם, מבן הזוג וממני. רשימה זו הינה עבורנו ה"מסגרת הטיפולית" של התהליך אותו נעבור יחד. בני הזוג מביעים את ציפיותיהם ושאיפותיהם מהטיפול- ואני, מצידי, מתחייבת לעשות כמיטב יכולתי כדי לצייד אותם בכלים וביכולת להגיע אל מטרות אלו.

לאחר פגישות אחדות, אנו חוזרים אל אותה רשימת ציפיות, ובודקים אחת לאחת מה השגנו ומה לא השגנו (ולמה!).

כפי שניתן לשים לב, אני נוקטת בשלב זה בלשון רבים, שכן אני חשה שהחל מהפגישה השנייה, בה החלטנו להתחיל את המסע המשותף הזה, אני כבר שותפה לבני הזוג במסעם.

כיצד נדע אם המטפל מתאים לנו?

קשה מאוד לדעת מראש איזה מטפל יתאים לכם. בדרך כלל גם לא תקבלו המלצות מחברים (למרות שיתכן והם מרוצים מאוד מהמטפל שלהם) מאחר ועדיין ישנה נטייה  לא לחשוף את הפנייה לטיפול. בצר להם, מגיעים אנשים רבים למטפלים דרך דפי זהב או האינטרנט. וגם כאן- רב הבלבול: אפילו לאחר כמה שיחות טלפון עם מספר מטפלים, קשה לדעת במי לבחור....

אין לי דרך או עצה כיצד לפשט את התהליך עצמו. אני רק יכולה להמליץ בחום לבוא לפגישה ראשונה עם המטפל מתוך הבנה שיש כאן עדיין סוג של בחינה והערכה הדדיים: אתם שואלים את עצמכם אם זה האדם בו אתם נותנים אמון שיוכל לפתור את בעיותיכם, והמטפל יבחן את עצמו אם הוא סבור שאכן יוכל לעזור לכם (או להפנותכם למישהו אחר, מומחה בתחום שהעלתם). בכל מקרה, אני מציעה לא להישאר לאורך זמן בפגישות רק כי "לא נעים" או "כבר התחלנו" או "בלאו הכי כולם דומים"... 

מתי ואיך יודעים שהטיפול הסתיים?

טיפול מסתיים כאשר:

 א. הושגו רוב המטרות הטיפוליות שהוצבו בתחילת הטיפול (אין צורך בהשגת כל היעדים, די בכך שיש שינוי אמיתי בגישות, בהתנהגות ובאווירה הזוגית-משפחתית).

ב. הטיפול "נתקע" ללא יכולת התקדמות.

ג. בני הזוג הגיעו למסקנה שאינם רוצים יותר לעבוד על תיקון הזוגיות.

לעיתים המטפל חש כי בני הזוג הגיעו לסוף הדרך הטיפולית, והם עצמם אינם חשים די בטחון ביכולתם לשמר את הישגיהם ללא ליווי של המטפל. סיום הטיפול יערך בהדרגה, כאשר המרחק בין פגישה לפגישה הולך וגדל, עד לפגישת הפרידה. יחד עם זאת, בני הזוג יודעים כי בכל מקרה שיצטרכו בכך, יוכלו לשוב ולחזור לפגישה אחת או יותר אצל המטפל.

_______________________________________

ד"ר שרה ברסלרמן   (Ph.D.) - יועצת פרטנית, זוגית ומשפחתית   

  יעוץ זוגי ומשפחתי בהרצליה ובחיפה            טל. 04-8262412, 0544-338333     

www.family.co.il    E-mail:breslerman@bezeqint.net

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ד"ר שרה ברסלרמן- יועצת פרטנית, זוגית ומשפחתית בחיפה ובצפון.

יעוץ זוגי לזוגות לא נשואים, ייעוץ וטיפול זוגי במשברי נישואין וגירושין.

התמחות יחודית ביחסי חמות- כלה וביחסי משפחה בין הדורות.

האתר:  www.family.co.il ייעוץ זוגי בצפון, בקריות ובחיפה.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ד"ר שרה ברסלרמן

מאת: ד"ר שרה ברסלרמןנישואין28/04/101586 צפיות
זוגיות הינה מערכת פעילה וחיה, המשתנה בשלבים השונים של היחסים הזוגיים: דפוסי הקשר משתנים, בני הזוג עצמם משתנים, וה"חוזה הזוגי" ההתחלתי עלול להיות בלתי מתאים עם חלוף הזמן. כיצד, אם כן, מתמודדים בני זוג שונים עם המערכות השונות בזוגיות?

מאת: ד"ר שרה ברסלרמןנישואין14/02/101782 צפיות
היחסים עם משפחות המוצא הינם מורכבים מאוד, ובעלי השלכות רבות על יחסי בני הזוג, ועל הרווחה הנפשית של כל אחד מהם. כאשר היחסים בין גיסים הינם בעייתיים, הם נחשבים בין מערכות היחסים המשפחתיים הגרועות ביותר הידועות. יחסים קונפליקטואליים אלו עלולים לערער את הזוגיות, לקרוע לגזרים משפחות, ולהסית זה מול זה אחים ואחיות אשר היו חברים כל חייהם. הדבר קורה מכיוון שאנשים שלא הכירו משחר ילדותם, וגם לא בחרו זה את זה- הופכים לפתע למשפחה. לא תמיד הם מסוגלים לקבל או לחבב אחד את השני, ויחד עם זאת- קיימות ציפיות הדדיות לכך.

מאת: ד"ר שרה ברסלרמןמשפחה וזוגיות - כללי31/01/102662 צפיות
וויכוחים ומריבות- הינם חלק מהאינטראקציה הזוגית, והינם דבר טבעי ושכיח, מאחר ובזוגיות ישנם שני אנשים שהגיעו מרקע שונה, יש להם דעות שונות, ובעיקר- ציפיות וצרכים שונים. לא מפתיע, לכן, שרוב הזוגות, אם לא כולם, מגיעים בשלב זה או אחר למצבים של ויכוח ומריבה.

מאת: ד"ר שרה ברסלרמןמשפחה וזוגיות - כללי18/12/093006 צפיות
יחסי אמהות ובנות הינם הבסיס לכל מערכות היחסים האחרות: הם מציבים את הנשים מול "מראה", בה משתקפת דמותן הנשית, והשאלות המהותיות לגבי מי הן, מי ברצונן להיות, ומה טיב יחסיהן עם אחרים. המשמעות האדירה של מערכת היחסים זו מתקיימת לאורך שלבי החיים השונים. אצל הבנות היא מתקיימת אף לאחר מות האם, ואצל האמהות הוא ממשיכה גם כאשר הבנות כבר אמהות בעצמן.

מאת: ד"ר שרה ברסלרמןמשפחה וזוגיות - כללי18/12/091516 צפיות
טיפול משפחתי (Family Therapy) הינו צורת פסיכותרפיה המתייחסת לבעיות משפחתיות, לרוב בין-דוריות, והרואה את קשיי הפרט כנובעים וכמושפעים מהמערכת המשפחתית, חלקה או כולה. גישת הטיפול המשפחתי מבוססת על ההנחה, שרוב הבעיות הפסיכולוגיות נוצרות על רקע הקשרו המשפחתי והחברתי של האדם, ולכן תוכלנה למצוא את פתרונן על-ידי שינוי היחסים וההתנהגות של בני המשפחה. גישת היעוץ המשפחתי רואה את המשפחה כמערכת המשפיעה על כל אחד מחבריה, ומושפעת הדדית על ידי כל אחד ממרכיביה.

מאת: ד"ר שרה ברסלרמןמשפחה וזוגיות - כללי18/12/091518 צפיות
יעוץ זוגי אינו מיועד לזוגות נשואים בלבד. יותר ויותר זוגות שאינם נשואים, מוצאים את דרכם לטיפול הזוגי. השכיחות הרבה של הפניות אינה מותירה מקום לספק: גם זוגות שאינם נשואים- זקוקים לייעוץ זוגי.

מאת: ד"ר שרה ברסלרמןמשפחה וזוגיות - כללי18/12/092395 צפיות
שלב ה"קן המתרוקן" הינו השלב המשפחתי בו הילדים הבוגרים עוזבים את הבית, ופונים לחייהם הנפרדים. בבית נשארים בני הזוג, שסיימו את תפקידם ההורי הפעיל, ומאותגרים בשינויים האישיים, הזוגיים והמשפחתיים הנובעים מכך.

מאמרים נוספים בנושא משפחה וזוגיות - כללי

מאת: ערןמשפחה וזוגיות - כללי10/02/215742 צפיות
כאשר אדם הולך לעולמו נותר בזכרוננו כל מה שהיה עבורנו. בין אם מדובר בבן משפחה ובין אם מדובר בחבר קרוב, זהו זמן כאוב. בימים האלה שהמשפחה מתכנסת ומתכוננת להלוויה ולשבעה, ישנה רק עוד משימה אחת אחרונה. לכבד את זכרו של אותו אדם באמצעות מודעות בעיתון שיאפשרו למכרים הרחוקים יותר לקבל מידע חשוב על המקום שבו תהיה השבעה.

מאת: כרמי אומרומשפחה וזוגיות - כללי17/10/205031 צפיות
ייעוץ זוגי והקלקולים בהורות אחד ממוקדי המריבות העיקריים המופיעים במהלך ייעוץ זוגי זו ההתנהלות של בני הזוג מול ילדיהם. נראה שכל אחד מביא את הדעות והאמונות שלו, יחד עם השריטות והמגבלות שלו.

מאת: כרמי אומרומשפחה וזוגיות - כללי14/07/201241 צפיות
בני זוג לעיתים מביאים עימם תחושת חסך שחוו במהלך ילדותם והתבגרותם. הרצון למלא חסך שהיה, לפצות על מחסור שנחווה, הינו פעולה המשולה למי שמוזג מים בחבית ללא תחתית

מאת: כרמי אומרומשפחה וזוגיות - כללי13/04/201530 צפיות
כיצד מרגיש זוג בהגיעו ליועץ זוגי? קבלו הצצה לזווית קצת אחרת

מאת: דוד כהןמשפחה וזוגיות - כללי15/03/201490 צפיות
אחת הדילמות שעומדות בפנינו, כשאנחנו רוצים לערוך פיקניק עם חברים ובני משפחה או כשאנחנו רוצים לארח אירוע בבית או בכל מקום אחר, זה עם מה נארח אותם? באילו כלים ואמצעים נשתמש? בסד אריזות הביאו לכם כמה נקודות מחשבה

מאת: נטלי הרוש משפחה וזוגיות - כללי27/07/173166 צפיות
החופש הגדול בעיצומו, הילדים מתחילים קצת להתבגר ולקראת השנה החדשה אנחנו ההורים מנסים לקדם אותם מכל מיני בחינות...אם לימודיות או לקיחת אחריות, איך להתנהג חברתית ועוד. הנה לכם כמה אפשרויות שישפרו לילדים שלכם את חופשת הקיץ ובמקביל יכינו אותם מכל מיני בחינות לשנה החדשה.

מאת: רוןמשפחה וזוגיות - כללי04/05/173500 צפיות
מאמר על חברת ניקיון

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica