בר אירועים כבר מזמן עבר את הגדרתו הישנה שכללה דלפק עם כמה משקאות תוצרת הארץ. כיום, לאחר המהפכה הקולינרית של הצרכן הישראלי, בר אירועים הוא אחד השירותים היותר מבוקשים בשמחה כזו או אחרת. ומה הקשר של אותו מהפך לשירות בבר?
לדברי כמה אושיות מוכרות מתחום המזון בישראל, ניצני המהפך הקולינארי באו לידי ביטוי של ממש לפני למעלה מעשור שנים. אותם חלוצים שהיוו את התשתית למהפך קמו ועלו באמצע שנות התשעים. היום, קצת יותר מעשור אח'כ אנחנו יכולים לראות את הפירות במלוא הדרם. כך, למשל, שיאי הרייטינג שמורים כיום לתכניות הבישול שמציגים לנו שלל תבלינים, טעמים וריחות מכל קצות תבל. אז מה הקשר של אותו בר אירועים לעניין שלנו?
מוסכמות ישנות
בר אירועים, כפי שציינו, שבר מזמן את המוסכמות הישנות. כשם שעלתה והתפתחה תרבות קולינרית בישראל כך גם תרבות השתייה הצטרפה למהפך הזה. היום אפשר לראות את צוות הבר כמנוסה, ככזה שיודע מהם ההבדלים בין טנסי לבורבן. לדברי אותם אושיות איתם שוחחנו תרבות השתייה שהתחילה בברים שבערים הגדולות חדרה וחלחלה ויצרה בר אירועים אחר, מפתה יותר, מקצועי יותר וכזה שתמיד כיף לגשת אליו.
תרבות שתייה
אבל תרבות השתייה כוללת לא רק את הפן המקצועי או את הידע התיאורטי. היא כוללת את מודעות השירות למזיגה. היא כוללת את ההתמכרות לאהבה האירוח. בר אירועים טוב הוא כזה שממצה את ההנאה באירוע. הוא כזה שיודעי מתי להשתולל על הרחבה ועם מי והוא כזה שיודע איך לא לבלוט יותר מדי באירועים מסוג אחר. כך, למשל, השירות של בר אירועים של השקת מוצר שונה במהותו מהשירות המוצע באותו בר אירועים של חתונה למשל.
לצד בר אירועים, דוכני מזון משחקים תפקיד חשוב. כאשר בר אירועים מספק סוגים שונים של אלכוהול ומשקאות שונים שאינם אלכוהוליים, חייבת להיות הלימה קולינרית. בר אירועים משובח יבקש להבין אלו דוכני מזון נמצאים באירוע הספציפי. הרעיון הכללי הוא ליצור אווירה נכונה, כזו שממציאה את התרבות. כך, הקולינריה של אותם דוכני מזון משתלבת יד ביד עם בר אירועים איכותי. מה שיותר ערך מוסף.