מהו בית השקעות – גוף פיננסי אשר מציע ומספקדרכי השקעה שונות דוגמת: קרנות נאמנות, קרנות פנסיה, קופות גמל, תעודות סל ועוד. השקעה באמצעות בתי השקעות הינה הדרך הנכונה ביותר לאנשים המעוניינים להשקיע את כספם בבורסה, אך אין להם מספיק ידע כדי לסחור ישירות לבד.בבית השקעות מועסקים, מנהלים שהתמחותם ניהול תיקי השקעות , אנליסטים, יועצים, אנשי סטטיסטיקה ועוד. מטרת בית ההשקעות לספק ללקוח את התשואה הגבוהה ביותר לכספו תוך סיכון מינימלי של כספו. התשואה הנקובה באחוזים מתורגמת לסכום כסף שהוא הרווח הכספי. בית ההשקעות עצמו מרוויח מהעמלות אותן הוא גוזר מניהול תיק ההשקעות. מושג המוגדר כדמי ניהול. השאלה היא באיזה מבין כמה בתי השקעות מובילים כדאי לכם לבחור .
הינה כמה קרטריונים שיעזרו לכם בתהליך בחירת בית השקעות
ניסיון מקצועי - בדקו כמה שנים פעיל בית השקעות, איזה נסיון צבר ומה טיבו. לא כל בתי ההשקעות מומחים בכל תחום. חלקם מתמחים באפיקי השקעה ספציפים. מה שמהווה יתרון אם אפיק ההשקעה מתאים לכם ברמת הסיכון אותה מייצג. ניתן לומר שבתי ההשקעות הגדולים פועלים כמעין סופרמרקטים והקטנים מתמחים באפיקים ספציפים. מכיוון שתעבדו מול מנהל תיק השקעות מסוים והוא זה שיקבל את מרבית ההחלטות. חשוב לדעת מה הנסיון הספציפי שלו. לדוגמא השקעות בחו"ל
תשואה – הדבר הכי חשוב בתיק ההשקעות זוהי התשואה החיובית אותה הוא מייצר עבורכם. את התשואה ניתן לתרגם בערכים של רווח כספי. היכולת של בית השקעות לייצר תשואה קבועה לאורך זמן מלמדת על איכותם של מנהלי בית ההשקעות ויציבותו הפיננסית. חשוב לבדוק את התשואות אותן סיפק בית ההשקעות גם בימי משבר כלכלי. בזמנים כאלו הרבה יותר קשה לספק תשואה סבירה. כמו כן בימי משבר נמדדת האיכות הניהולית של בית ההשקעות בהיבט של שקיפות מלאה מול הלקוח. כולל הסבר מלא ומפורט אל אסטרטגית ההשקעות והתוצר שלה – הרכב תיק ההשקעות. בהמשך לשקיפות המלאה, חשוב שתהיה גישה מיידית ועדכנית למתרחש בתיק ההשקעות. בדרך כלל בתי השקעות מעמידים ללקוחות גישה דרך אתרי האינטרנט שלהם באמצעות שם משתמש וסיסמא.
שירות לקוחות – במקרה של שאלות או בעיות חשוב שיהיה לכם מול מי לתקשר. שימו לב למהירות התגובה, סבלנות מנהל התיקים והנכונות שלו לשתף אתכם בתהליכי קבלת החלטות ההשקעה. בית השקעות טוב, הוא כזה שמספק מעטפת שירות מלאה לאורך כל שעות היום מגישה ישירה למנהל השקעות דרך יועץ השקעות ועד אנשי תמיכה טכנית באתר האינטרנט של החברה.
דמי ניהול – הרווחים של בתי השקעות מבוססים על דמי ניהול אותם הם גובים מהמשקיעים. לכל בית השקעות מדיניות שונה לגבי גובה דמי הניהול אותם הוא גובה. חשוב שתבצעו השוואה מעמיקה בין מספר בתי השקעות לגבי גובהם המדויק של דמי הניהול. כמו כן בדקו את גובה העמלות אותם אתם נדרשים לשלם בעבור קניה ומכירה של מניות. חייבים לציין שעדיף לשלם דמי ניהול גבוהים יותר במידה ובשאר הקריטריונים הצוות המקצועי נתפס כמוביל. ישנה קורלציה בין דמי הניהול אותם גובה בית ההשקעות לבין איכות השירות, המקצועיות והניהול אותם הוא מספק.