מה לא נאמר עליו? שהוא מעניק חיים,מייצר חמצן,חיות גרות בצמרותיו,העלים שלו מספקים אוכל ותזונה למספר רב של חיות,הוא נמצא בכל מקום בחיינו,ברחובות,בטבע,אנו מדברים על לא אחר מאשר עץ- הוא אחראי לתעשייה שלמה אנו משתמשים בו בהרבה תחומי חיים כגון:בנייה- הוא משמש כיסוד לבניית בניינים ובהרבה מקומות אף משמש כבית לכל דבר,במיוחד במדינות קרות – העצים ידועי כחומר מבודד אשר שומר על חום.
בגלל היותו חומר גלם נח הוא משמש גם בתעשיית הספנות – מכיוון שעץ עמיד במים ויש לו כושר ציפה מעולה הוא משמש כשלד לבנייה של ספינות,העץ משמש גם כרצפת סיפון הידוע לנו בשם דק.דקים הם למעשה קורות עץ המונחות האחת על יד השניה בצפיפות ובלחץ,ישנם סוגים שונים של עץ בעיקר מהזן הגדל במדינות אמריקה הלטינית (ברזיל,צ'ילה,בוליביה) אשר להן יערות עד המכילים מיגוון רחב עצים בעלי תכונות שונות לדוגמא עצי איפאה –גבוה מאד מעל 50 מטרים,דוגלאס פייר –מחטני המגיע מצפון אמריקה ומשמש בעיקר לבנייה של פרגולות וגגות רעפים,אשוח- עץ סקנדינבי המשמש בעיקר כתשתית,דומים לו הם עצים מסוג פינגר ג'וינט בכל עמידות גבוהה לפגעי מזג אויר.גם במזרח הרחוק ישנה תשתית רחבה לבנייה עם עצים המובילה העיקרית היא תאילנד שמייצרת הכל בעץ החל מרהיטים שונים כגון:בנייה של בתים ורהיטים.אחריה נמצאת יפן אשר עושה שימוש נרחב בבתי עץ בעיקר אופי הבניה תואם את העובדה שיפן סובלת מרעידות אדמה קשות בחלק מאזורי המחיה שלה והשימוש של עץ בבניה של בתי מגורים נעשה על בסיס ההנחה שבמקרה ותפקוד את האיזור רעידת אדמה הבית מעץ למעשה ממזער את הנזק הנגרם וההתחדשות היא די מהירה. האדם החל להשתמש במשאב הטבע האדיר הזה משחר ההיסטוריה האנושית כחומר גלם לצורכי בעירה,כמקור חום והסקה,עם השנים וההתפתחות התעשייתית תפסו עצים מקום של כבוד כחומרי בעירה של רכבות הממוקם בתא הקטר ומשמש לבעירה של המנוע. נייר- עם המצאת הנייר והמעבר אליו מהשימוש בקלף שודרג השימוש בעץ והפך לגורם מכריע בייצור נייר על כל סוגיהם.אנו נהנים מן העצים כפריטי נוי הנותנים לנו צל ביום שמש חם. פירות וירקות- עצים הם מקור למזון בין הגידולים ניתן למצוא בננות,זיתים,אבוקדו,תפוזים,תפוחים ועוד...
לסיכום:אין כמעט תחום בחיינו שהעץ לא נוגע בו,אמנם ככל שהזמן חולף השימוש בו פוחת והוא נהיה נצרך יקר עקב הכריתה הבלתי מתחשבת של עצים והפרת האיזון האקולוגי בעולם.