יש לכם רעיון, ואתם בטוחים כי תוכלו לממש אותו להפוך אותו למוצר אשר עתיד להימכר בשוק. כמובן שזה אפשרי, אבל צריך לחשוב בזהירות על כל השלבים עד לרגע הגעתו של המוצר למדפים. קודם כל יש לתכנן את האבטיפוס של המוצר, וזאת כדאי לבצע בעזרת תכנון מכני. צריך ליצור דגם של המוצר על ידי הפיכתו למוצר אמיתי. משלב זה כדאי כבר לבחור את השוק הרלוונטי להבין מהו קהל היעד של המוצר. בשלב זה אפשר להיעזר ולקבל ייעוץ עסקי ממומחים בתחום העיצוב התעשייתי או התכנון המכני אשר יכולים לתת רעיונות על מנת לקדם את ייצור המוצר.
בשלב השני צריך לבחור מהי הפונקציה של המוצר. בוחנים את המוצר ברמה הפרקטית, את אפשרות בפועל ליצור את המוצר ואת הפעולות הפיזיות וההנדסיות הדרושות על מנת לייצר אותו. צריך בשלב זה גם לבחור את הסביבה בה המוצר עתיד לתפקד, לשים דגש על הנדסת האנוש שלו ולהגדיר את גבולות העבודה בתהליך פיתוחו.
השלב השלישי הוא בניית הצורה וסגנון המוצר. בתהליך זה מפותח הסגנון הייחודי של המוצר והוא מתבסס על שני השלבים הקודמים. תכנון מכני בשלב זה הוא חשוב מאוד ושוב, כדאי להתייעץ ולקבל ייעוץ עסקי ממומחה בתחום. בתחילה יוצרים סקיצות של המוצר בצורה ידנית, ובהמשך עוברים לסקיצות ממוחשבות אשר מספקות מודל אמין של המוצר.
השלב הבא הוא מחשבה על הנדסת המוצר. מעבירים את הסקיצות הממוחשבות למהנדס תכנון מקצועי מאחר ותכנון מכני יעיל בשלב זה עשוי להוזיל משמעותית את העלויות בשלבים מתקדמים יותר. לאחר מכן מייצרים את המודל, האבטיפוס של המוצר בצורה תלת ממדית ומוחשית אשר מהווה ומתפקד בצורה זהה למוצר הסופי אשר עתיד להיות מיוצר בצורה המונית.
השלב החמישי הוא תחילת הייצור בפועל. שולחים למפעלים המתאימים ברחבי הארץ או בעולם את קבצי הייצור ומתחילים בייצורו בהתאם למיקום בו הוא עתיד להיות משווק. בשלב זה כבר אפשר לחשוב על תמחור המוצר, ייצור האריזה וכן הלאה.
כמובן שהשלבים המתוארים כאן הינם רק מודל אחד, וישנם עוד פרטים רבים עליהם צריך לחשוב כאשר מתכננים מוצר החל משלב התכנון המכני ועד ייצור המוצר בפועל. כדאי מאוד לאורך השלבים לקבל ייעוץ עסקי על מנת להבין האם המוצר אכן עתיד להיות משווק בצורה אותה אנו מתכננים. בהצלחה!