מאז ומתמיד תפסו מסורי השולחן למיניהם חלק נרחב בתחום כלי העבודה בכלל ובתחום המסורים בפרט. אחד מהם הינו מסור הגרונג.
רקע כללי על מסור גרונג ומסור שולחן:
מסור הגרונג יוצר לראשונה בשנות ה- 50 ומאז התפתח מאוד וניצב כיום בשורה הראשונה בתחום כלי העבודה בשל חוזקו ועוצמות החיתוך שלו וכן יכולת התאמת הניסור לחומרים קשים כגון: מתכת עץ, עבה במיוחד ועוד.
אז מה כדאי לי לקנות?
במידה ונרצה לרכוש אחד מסוגי המסורים הללו, עלינו לדעת שישנם בשוק עשרות סוגים ודגמים של מסורי גרונג, שכל אחד מתאים לסוג אחר של עבודה. הנה כמה דוגמאות של מסורי גרונג: מסור גרונג לייזר, מסור שולחן עם רגליים, מסור משיכה, מסור גרונג עם פנדל, מסור זווית וזוהי רק רשימה חלקית של מסורי הגרונג. לכן, עלינו לדעת אילו סוגי עבודות נבצע וכך גם נדע איזה סוג מסור אנו צריכים. אם נצטרך לנסר בעץ ארוך ניעזר במסור עם משיכה שזה בעצם מסור גרונג היכול לנוע קדימה ואחורה וכך להגיע לכל מקום בעץ. אם נצטרך לנסר אלומיניום נצטייד במסור גרונג לאלומיניום וכך לפי כל סוג העבודה שלפנינו.
מה חשוב לבדוק בקניית מסור עם גרונג
המסור נמדד לפי המפרט הטכני שלו והתכונות שהוא מציע וכל מסור עם המפרט השונה שלו. בין הנקודות החשובות שיש לבדוק במפרט זה רמת ההספק שלו (וואט), הסל"ד שלו, קוטר הלהב ויכולת הניסור בזוויות שונות.
דווקא בעניין החברות אין הרבה מה לטעות שכן ישנם שלוש חברות שמייצרות את המסורים הללו: מקיטה (Makita), דיוולט (Dewalt) ובוש (BOSCH). כל אחד מאתנו שהתעסק קצת בתחום כלי העבודה יודע שהחברות הללו הינם מהשורה הראשונה בתחום זה, ואין חולק שחברות אלו מחזיקות במסורים שכל מסור ומסור שם ראוי לתואר מסור השולחן הטוב ביותר. לפרטים נוספים, דגמים ורכישת מסור אונליין באינטרנט לחץ כאן, או חברת דיוולט הבינלאומית.