האם טיפול בהילינג יכול לשפר את רמת ההמוגלובין בדם?
מספר מחקרים שבוצעו בתחום מבהירים את התשובה לשאלה זו.
בשנת 1971, ד"ר אוטליה בנגסטן ביצעה ניסוי אשר מטרתו הייתה לבדוק את השפעת ההילינג על רמות ההמוגלובין בדם. בניסוי זה השתתפו גם הילר בשם מר אסטבני, ואישה בעלת ראיה על חושית בשם דורה קונץ. אל הניסוי הצטרפה גם ד"ר דולורס קריגר, לימים פרופ' לסיעוד באוניברסיטת ניו יורק.
המחקר בוצע על קבוצת חולים גדולה. החולים אשר סבלו ממחלות שונות, חולקו לשתי קבוצות. קבוצת הניסוי הייתה בת 19 חולים וקבוצת הבקרה הייתה בת 9 חולים.
קבוצת הניסוי קיבלה טיפול ע"י ההילר מר אסטבני, ובנוסף קיבלו החולים בקבוצה זו גלילי כותנה אשר "הוטענו מגנטית" בידי ההילר. קבוצת הבקרה לא קיבלה טיפול כלל.
ד"ר קריגר מדדה את רמת ההמוגלובין של כל החולים לפני ואחרי סדרת הטיפולים וגילתה גידול משמעותי ברמות ההמוגלובין בקבוצת הניסוי.
על מנת להתמודד עם הביקורת על הניסוי הזה, ביצעה ד"ר קריגר בשנת 1973 את הניסוי בשנית. הפעם עם מספר חולים גדול יותר. בקבוצת הניסוי השתתפו 46 חולים ואילו בקבוצת הבקרה השתתפו 33 חולים. הבקרה בניסוי זה היית קפדנית יותר ותוצאו הניסוי היו דומות לניסוי הקודם.
אצל החולים נתגלתה עלייה משמעותית ברמות ההמוגלובין, לאחר שטופלו בהנחת ידיים על ידי ההילר מר אסטבני. היכולת של אנרגיית הריפוי לשפר את רמת ההמוגלובין הייתה כה חזקה, עד ששיפור כזה אובחן גם אצל חולי סרטן אשר קיבלו טיפול כימותרפי המדכא מח עצמות וגורם לאנמיה.
בשני המחקרים, בנוסף לשיפור ברמת ההמוגלובין, גרמה אנרגיית הריפוי לשינויים ביו-אנרגטיים ופיזיולוגים. מרבית החולים שקיבלו טיפול מההילר דיווחו על שיפור בתסמיני מחלתם או על היעלמותם. כל החולים נהנו משיפור משמעותי במצבם.
במחקר נוסף בדקה ד"ר קריגר את יכולתן של אחיות מוסמכות בבתי חולים ובמוסדות בריאות, אשר עברו הכשרה בטיפול בהילינג, להעלות את רמת ההמוגלובין בחולים. במחקר השתתפו 64 חולים ו-32 אחיות. קבוצת הבקרה מנתה 32 חולים אשר טופלו בידי 16 אחיות. קבוצת הניסוי מנתה גם היא 32 חולים ואלה טופלו בידי 16 אחיות אשר הוכשרו והוסמכו לטיפול בהילינג.
בקבוצה אשר טופלה בהילינג, חלה עליה ניכרת ברמת ההמוגלובין. הניתוח הסטטיסטי במחקר האחרון הראה כי הסיכוי שהתוצאה מקרית, עמד על 1:1,000. ד"ר קריגר הצליחה להוכיח עלייה משמעותית ברמת ההמוגלובין בחולים אשר טופלו בהילינג. טיפולי הילינג, המסווגים גם כרפואת תדרים, מהווים כיום מרכיב מרכזי ברפואה המשלימה.
בבתי החולים בארץ כבר הפנימו את התועלת ועוצמת הריפוי של ההילינג, בטיפול במגוון רחב של מחלות ופציעות. יש מחלקות המאפשרות למטפלים ברפואה אלטרנטיבית לבצע טיפולי הילינג לחולים המאושפזים בתחומן.
ציון דוד
הילינג בתדרי התחברות מחדש.
צור קשר
מקורות: רפואת תדרים ד"ר ריצ'ארד גרבר.