על אף שלאורך ההיסטוריה של מדינת ישראל התרחשו אינספור רעידות אדמה, עדיין אין כלים מדעיים וטכנולוגיים מספיקים ומספקים אשר מחזיקים ביכולת של התרעה בפני רעידות אדמה. מדובר אולי בעובדה המרה ביותר בכל מה שקשור להתרחשות עתידית של רעידות אדמה במדינת ישראל, מדינה אשר מחזיקה בהיסטוריה "מפוארת" של רעידות אדמה אשר התרחשו בה לאורך כל שנות קיומה. ואילו עובדה זו נעוצה בכך שישראל ממוקמת דווקא ממש על לב ליבו של השבר הסורי אפריקני, או בשפה המדעית ממש על מקום המפגש של שני לוחות טקטוניים, אלו אשר תנועה אחת שלהם יוצרת רעידת אדמה.
על אף שאין כלים מספיקים אשר מתריעים בפני רעידות אדמה, יש מספיק דברים שאפשר לעשות קודם לכן!
בהמשך למה שנאמר לעיל, כי מדינת ישראל הינה מועדת לפורענות מבחינת היסטוריה של רעידות אדמה ורעידת אדמה אפשרית בעתיד, הטכנולוגיה עדיין לא הצליחה לספק כלי מערכת התרעה לרעידת אדמה, כלים אשר הקיום שלהם היה יכול למנוע במידה עצומה את אינספור הנזקים אשר רעידת אדמה נוהגת לגרום.
אם כלים טכנולוגיים כאלו היו קיימים היה ניתן למנוע אובדן חיי אדם רבים, נזקים אדירים אשר היו נגרמים למבנים מסוגים שונים כמו בניינים, משרדים, בתי עסק ועוד. ועל אף שמומחי רעידות אדמה בתחום יודעים להצביע על אזורים אשר מועדים לפורענות בעניין זה, הם כלל לא יכולים לחזות או להתריע.
אז אם אי אפשר להתריע בפני רעידות אדמה, כיצד כן אפשר להיערך ולהתמודד מולן?
אם יוצאים מנקודת הנחה כי כלים של התרעה בפני רעידות אדמה כלל לא הולכים להיות נגישים ומדויקים בעתיד הקרוב, יש להסתפק בהיערכות מקדימה וכמעט מספקת מבחינת כל האזורים והמבנים בישראל. היערכות זו קרויה בשם תמ"א 38. תמ"א 38 מחזקת מבנים אשר לא עומדים בקריטריוני בנייה-
-מובהקים של רעידות אדמה. ומכיוון שבמהלך חיי היום יום רוב האנשים נמצאים במבנים, יש לחזק אותם באמצעות תמ"א 38 על מנת להבטיח את חייהם ואת בטחון המבנים. במילים אחרות, תמ"א 38 הינה תוכנית מתאר אשר מחזקת מבנים בפני רעידות אדמה, שומרת עליהם חסונים ויציבים ועל בני האדם חיים ונושמים. כלל לא בטוח כי כלי מערכות התרעה לרעידת אדמה היו יכולים לבצע את עבודה זו ולהציל חיים.