רכשתם ביטוח רכב, אך כעת נשאלת השאלה כיצד מגישים תביעה בפועל במקרה הצורך? כיצד נוהגים במקרה של נזקי רכוש או נזקי גוף? למי פונים, כיצד פועלים? ראשית נבחין בין סוגי ביטוח רכב הקיימים ובהתאם את המענה והטיפול הנדרש.
במקרה ורכשתם כמתחייב על פי חוק ביטוח חובה לרכב, ונפצעתם במהלך תאונת דרכים עקב שימוש ברכב המבוטח, אתם, נוסעי הרכב והולכי רגל שנפגעו, כולכם מכוסים במסגרת ביטוח חובה לרכב, משמע כל הוצאותיכם הרפואיות מכוסות וכן הנכם זכאים לפיצוי בגין כאב וסבל ואובדן כושר עבודה.
ביטוח רכב נוסף הינו ביטוח מקיף לרכב, שחל במקרה ונגרם נזק לרכב המבוטח כתוצאה מהתרחשות אירוע ביטוחי כדוגמת תאונת דרכים, שריפה, רעידת אדמה, גניבה, פריצה וכו', אתם יכולים לפנות לחברת הביטוח המבטחת ולהגיש תביעה בגין הנזקים. עם זאת במידה ורכב אחר הינו האשם בתאונת הדרכים תוכלו באמצעות חברת הביטוח להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח של הרכב האחר הפוגע.
במקרה של תאונת דרכים או נזק רכוש בלבד ללא נפגעים, עליכם ליצור קשר במיידי עם מוקד השירות של חברת הביטוח המבטחת במידה והרכב מושבת, ומגיע לכם שירותי גרירה וחילוץ במסגרת ביטוח מקיף לרכב, הזמינו גרר שיגרור את הרכב למוסך מורשה המצוי בהסדר עם חברת הביטוח. בעת הגשת התביעה להפעלת ביטוח מקיף לרכב תתבקשו למלא מסמכים ובהם לפרט כיצד אירע הנזק, במקרה ומדובר בתאונת דרכים תתבקשו לשרטט את מקום האירוע, ובמקרה של גניבה, תפרטו את המקרה.
לאחר מכן שמאי מטעם חברת הביטוח יגיע למוסך, יבחן את הרכב ויקבע את גובה הנזקים, במקרה ושיעור הנזקים גבוה משווי מחצית הרכב יוכרז הרכב כבלתי שמיש ואתם תהיו זכאים להחזר כספי בשווי הרכב בהתאם למחירון לוי יצחק בניכוי דמי ההשתתפות העצמית כפי שנקבע במסגרת פוליסת ביטוח מקיף לרכב, ואילו הנזק נמוך יותר אזי הרכב יתוקן בהתאם לקביעת השמאי ואתם תקבלו החזר כספי בכפוף לתשלום דמי ההשתתפות עצמית מצידכם.
כאשר אתם מעורבים בתאונת דרכים חובה לעצור בצד, במקרה של מעורבות בתאונת דרכים ללא נפגעים, חובה להחליף פרטים עם בעל הרכב הפוגע, פרטי יצירת קשר, שם מלא, חברת הביטוח המבטחת, כמו כן מומלץ לצלם את מקום האירוע והנזקים שנגרמו למכוניות המעורבות, בכדי למנוע מצב של תביעות כוזבות. זכרו כי לעולם אין לחתום על הצהרה המעידה כי תאונת הדרכים אירעה באשמתך, אף אם הדבר בולט וברור לכל. השאירו זאת למחלקת התביעות המשפטית של חברת הביטוח.
במקרה של תאונה עם נפגעים, חובה ליצור קשר במיידי עם משטרת ישראל ומגן דוד אדום. אסור להזיז את הרכבים ממקומם אלא במקרה חירום ובו נדרש לפנות את הפצועים במיידי לבית החולים. חוקר תאונות דרכים יגיע למקום האירוע, יתעד ורק לאחר מכן יאשר להזיז את הרכבים ממקומם.
עליכם לתעד את פרטי השוטרים, עדים במקרה והיו נוכחים במקום, ופרטי הרכבים כאמור, ליצור קשר עם מוקד החירום של חברת הביטוח ולבקש שליחת גרר כאמור לעיל. במידה ונפצעתם חובה להתפנות לבית החולים לקבלת טיפול, תעדו את הכל ולאחר מכן הגישו לחברת הביטוח בכדי לקבל את המגיע לכם במסגרת ביטוח חובה לרכב. גם אם חזרתם לביתכם ורק כעבור מספר ימים התחלתם לחוש בכאב, פנו גם אז לטיפול רפואי, קבלו אסמכתאות והציגו אותם בפני חברת הביטוח במסגרת ביטוח חובה לרכב.