בעלי דירות ובתים פרטיים מעוניינים לשמור על תכולת הדירה, הציוד יקר הערך (גם מבחינה נפשית וגם מבחינה כספית)
לכן עלה בעשור האחרון פתרון מצלמות אבטחה לבית בכדי לתת מענה חד משמעי בנושא האבטחה ומיד ניגע בהיבטים השונים.
חשוב לשים לב לסוגים השונים של מצלמות האבטחה ולמערכות האבטחה השונות הקיימות בשוק, אך לפני שניגע בטכנולוגיה, כדאי להבין את החלק הפסיכולוגי בשימוש במערכות ומצלמות אבטחה.
פורצים, חוששים כאשר הם רואים מצלמת אבטחה ובכך זה מונע מהם לפרוץ דירות בעלות אמצעי מיגון שונים, פורץ יעדיף לחפש טרף קל הרבה יותר על מנת להמנע מזיהוי.
מצלמות אבטחה המחוברות למערכת DVR חדשנית מסוגלות להקליט עפ"י תנועה את הפריצה, לתעד את פניו ואת תנועותיו של הפורץ ובאמצעות בלש משטרתי ניתן לזהות את הפורץ במידה והוא מוכר אך ורק ע"י תנועות גופו.
מערכות DVR יכולות להתחבר לכמה סוגי מצלמות, בניהן מצלמות כיפה, מצלמות בעלות מנגנון תנועה ומצלמות קבועות.
מערכות אבטחת דירה יכולות לעלות מכמה אלפי שקלים בודדים (1000-2000) עד לסכומים גדולים והכל בהתאם לצורך.
ישנן מערכות של מצלמות אבטחה המחוברות ישירות למערכת האזעקה של הדירה, בעת פריצה מופעלת מערכת ההקלטה במצלמות בהן מתגלה תנועה חשודה, במקביל מופעלות שני סוגים של אזעקות, האחת שקטה המזמינה באופן אוטומטי מוקד והשניה רועשת להרתעה והברחה של הפורצים.
ישנן מצלמות מוסלקות שהשימוש בהן לרוב נעשה בתוך הדירה, השימוש במצלמות אלה נעשה בעיקר כדי לפקח על עובדי הבית ובנוסף על מנת לצלם פורצים בתוך הדירה מבלי שיבחינו במצלמה, אם דיברנו על כך שמצלמה מרתיעה את הפורצים, הרי זה נכון כאשר היא ממוקמת בחוץ, ברגע שפורץ חדר פנימה למרות שראה את המצלמות הממוקמות בחוץ, כנראה שהפסיכולוגיה של מצלמות האבטחה לא עבדה עליו ועכשיו המטרה של המצלמה היא אך ורק לתעד כמה שיותר פרטים שיובילו את החקירה אל הפורץ.