מעבר דירה של משפחה איננו דבר קל ישנם המון סידורים, אריזות ודברים לזכור והבלגן חוגג, אחת וכמה כאשר מדובר בהובלה של שותפים לדירה אשר דרכם נפרדת וכל אחד מהם עובר למקום חדש אחר. בחלק מהמקרים השותפים אינם עוברים מהמקום באותו יום אלא אחד מהם עובר כמה ימים לפני, זה אומנם מקל על ההתארגנות ועל הברדק אך כל אחד מהם משלם מחיר הובלה מלא.
על מנת לחסוך בעלויות ניתן להזמין הובלה משותפת, חברת ההובלות למעשה תבצע בדיוק את אותה עבודה כמו הובלות דירה של משפחה ההבדל היחידי שהיא תצטרך לפרוק את התכולה בשני יעדים שונים, כמובן שלזה תהיה תוספת מחיר אך עדיין העלות תהיה נמוכה יותר מאשר להזמין את חברת ההובלות פעמיים בזמנים שונים.
על מנת שההובלה תתנהל בצורה חלקה וללא תקלות חשוב מאוד כי תהיה חלוקה ברורה של מה שייך למי ולאן זה הולך, לא הייתם רוצים שרכוש שלכם יגיע בטעות לדירה של שותפכם לשעבר או להפך. לכן כאשר אתם באים לארוז את הדירה כדאי שכל שותף יארוז את הדברים שלו בנפרד מהשותף האחר, וודאו לסמן את הארגזים בצורה ברורה ובולטת איזה ארגז הולך לאיפה ולמי הוא שייך. בזמן הובלת הדירה מומלץ אפילו להעמיס את הדברים בנפרד, קודם הרכוש של שותף אחד ואח"כ הרכוש של שותף אחר, כך בזמן הפריקה המיון יהיה קל הרבה יותר וסביר להניח כי פחות טעויות יתרחשו.
כאשר מפרקים שותפות, בין אם זו היתה רק שותפות של מגורים או שותפות זוגית, פירוק החבילה איננו דבר קל, וויכוחים רבים עלולים לעלות של מה שייך למי במיוחד כאשר מדובר על שותפות של זוג.
פריטים רבים נקנו יחד ושייכים למעשה לשניכם, שניכם אוהבים את הפריט הנ"ל ורוצים אותו לעצמכם ואף אחד לא מוכן לוותר על הבעלות. מעבר דירה ופירוק השותפות איננו דבר קל לא פיזית ובטח שלא נפשית, לכן חשוב להתנהל בצורה יעילה ומהירה, אם ישנם דברים אשר אינכם מסכימים לגביהם נסו לוותר ולהגיע לעמק השווה ע"י משא ומתן (אני אקבל את ה-LCD ואתה תקבל את מכונת הכביסה).
סיימו את חייכם המשותפים בסימן טוב וללא ויכוחים וריבים וכך תוכלו להתחיל בחייכם החדשים בקלות ובשמחה.
מוגש טעם נתי נוישטיין כותב חובב של מאמרים.