1. ייתכן כי רופא השיניים שלך לא מעודכן מקצועית - רפואת השיניים עוברת תמורות מקצועיות שונות בדמות טכניקות טיפול חדשניות , חומרי גלם מתקדמים המשמשים לביצוע סתימות , טיפולי שורש וכדו'.
אם רופא השיניים שלך לא מתעדכן תכופות באמצעות קורסי הכשרה , ספרות עדכנית , כנסים מקצועיים וכדו' , סביר להניח שהוא מטפל בך בשיטות מיושנות לפחות בחלק מן המקרים.
2. ייתכן שרופא השיניים שלך אינו מצויד במכשור וטכנולוגיה עדכניים - לדוגמא, רופא שאיננו מציוד במכשיר רנטגן מודרני , נחשב למגשש באפילה בכל הקשור ליכולת האבחון והטיפול שלו. היכולת לשלוט בבהירות ובניגודיות הצילום במכשירי הרנטגן , משפר לאין ערוך את יכולת אבחון הבעיה ע"י הרופא.
מכשור אולטרה סוני מודרני לניקוי אבנית מן השיניים , מחליף בהצלחה את הכלים המכניים הרגילים המשמשים להסרת האבנית באופן לא נוח וטראומטי עבור המטופל.
מערכת ה - CEREC® לדוגמא , מספקת הדמיה מדויקת של צורת הכתר הדרושה לטיפול
בשן , כך שנחסך ממך המטופל הצורך בכתר זמני , שלא לדבר על זריקות הרדמה מיותרות .
מערכת ה - Diagnodent , מערכת לייזר המאפשרת לגלות חורים בשיניים ממש בתחילת
התהוותם ובכך לטפל בהם ממש בשלב הראשוני , וזאת לעומת שיטת מישוש השן המיושנת.
3. ייתכן כי רופא השיניים שלך עדיין משתמש בכספית לסתימת חורים – הכספית הינה מתכת רעילה ( נורבגיה ושבדיה אסרו את השימוש בכספית לסתימת חורים). וודאו שרופא השיניים שלכם משתמש בחומרי סתימה המכונים " קומפוסיט "
4. מעבדת שיניים – וודאו שהרופא שלכם עובד מול מעבדת שיניים איכותית המשתמשת בחומרי גלם איכותיים !
5. הרבה מעבר לסתימות – תפקידו של רופא שיניים טוב , אינו מסתכם באיתור וסתימת חורים , אלא הרבה מעבר לזה: טיפול, איתור או הפנייה לגורמים מקצועיים מתאימים במקרים של נחירות, בעיות במפרק הלסת ( TMJ ) , מחלות חניכיים , סוכרת, לחץ דם גבוה וכדו'.
6. התמחות היא מילת מפתח – לפני כל פעולה רפואית , בדקו מי איש המקצוע המתאים לביצוע הפעולה, לדוגמא: ביצוע שתלים קרוב יותר לפריודנט ( מומחה לחניכיים ) מאשר לרופא שיניים כללי ( אלא אם כן מדובר ברופא בעל ניסיון רב בהשתלות).
אם אתם מעוניינים לשדרג את הניקיון וההיגיינה של פיכם לרמות שלא הכרתם , היכנסו עכשיו לקישור מתחת וקבלו מידע מפורט אודות ערכת הסילונית לשמירה על פה נקי ובריא.
www.penaki.com