פרות וירקות הם מוצרים יקרים, וגם הרגלי הצריכה של האוכלוסייה השתנו. כיום רבים נוהגים לספור את המלפפונים והעגבניות, הלימונים והתפוחים. שינויים אלה חייבו את כל העוסקים בתחום לשפר מאד את אופן האחסון של פרות וירקות על מנת שהתצוגה שלהם תהיה יפה לעין מצד אחד ותאריך ככל האפשר את חייהם על המדף ואצל הצרכן הסופי מצד שני. הפיתרון המתבקש למצב הוא חלביות לפרות וירקות, מקרר מסחרי המאפשר חלוקה פנימית מודולרית ועיצוב נאה של התצוגה ביחד עם שמירה על טמפרטורה מיטבית המאריכה מאד את חיי המדף של פירות וירקות ושומרת על המראה שלהם.
ניקיון: אחד הדברים שבגללם נמנעו רשתות שיווק שונות כמו גם מרכולים שכונתיים מעיסוק במסחר בפרות וירקות היתה העובדה שמוצרים אלה נמכרו במחירים נמוכים יחסית והרווח שניתן היה להפיק מהם היה קטן יחסית לעבודה הרבה שהושקעה בהם, בגלל הלכלוך הרב שיוצרים פרות וירקות. מקרר חלביה לפרות וירקות מאפשרות לשמור על רמה גבוהה של ניקיון בהשקעה מעטה יחסית של זמן. האחסון במדפים הוא נוח ונעשה בסלסלות מיוחדות ופינוי הסלסלות כדי לנקות אותן הוא קל מאד ומהיר. חשוב להדגיש כי ישנן הנחיות ברורות האוסרות על תצוגת סחורה בארגזי קרטון של היצרן או הסוחר או באריזות מסוג אחר שאינן נקיות. שמירת ניקיון היא, אם כן, חובה חוקית ולא זכות.
איכות המוצר: אחסון פרות וירקות בתוך מקרר מסחרי לא רק מאריך את חיי המדף של הסחורה אלא גם שומר על איכותם של המוצרים, כך שהלקוח רוכש מוצר איכותי. אחסון המוצרים בלא קירור גורם להבשלה מוקדמת שלהם, גם אם טמפרטורת הסביבה נמוכה יחסית. הלקוח הישראלי למד להעריך את יתרונותיו של האחסון בקירור והגידול בצריכת פרות וירקות ברשתות השיווק מעיד על כך.
טמפרטורה: גם שמירה על טמפרטורה נכונה במקררים היא חיונית. טמפרטורה נמוכה מדיי גורמת לקלקולים בחלק מהירקות. עגבניות, למשל, אינן מגיבות היטב לטמפרטורה נמוכה ומתקלקלות. כך גם פרי הדר, או כל פרי או ירק המכיל כמות רבה מאד של נוזלים. הטמפרטורה האופטימלית היא עד OC8. חלביות לפרות וירקות מצוידות במחשב פנימי השולט על הטמפרטורה וההפשרות בתוכן ומערכת הדואגת לזרימה שווה של אוויר במקרר. מקרר מסחרי המצויד בשתי תכונות אלה מונע גם הצטברות של לחות, שהיא גורם חשוב בריקבון בפירות וירקות.