שטיח לחדר הילדים - לרפד להם את החיים
הילדים שלנו חיים על הרצפה - בהתחלה הם זוחלים עליה, אחר-כך הם מתיישבים, בהמשך הם קמים ושואפים להגיע למעלה ככל שהם מצליחים, אבל שבים ונופלים אל הרצפה עשרות פעמים ביום. בהמשך הם פשוט מבלים עליה במשחקים - לבד או עם חברים, אוכלים עליה, רבים עליה וגם נרדמים עליה. ואנחנו? אנחנו הרי רוצים לרפד להם את החיים כמה שיותר ולכן שטיח הוא אביזר חובה לכל חדר ילדים המכבד את עצמו.
להיות שטיח לחדר הילדים זו עבודה קשה - שטיח חדר הילדים צריך לדעת לספוג (תרתי משמע) ורצוי שיהיה בעל מגוון התכונות הבאות:
יופי - שטיח חדר הילדים צריך להיות יפה ולהשתלב בעיצוב הכולל של החדר. השטיח יכול לכלול דמויות אהובות ואופנתיות, יש שטיחים המעוצבים כעיר שעליה יכולים הילדים לשחק במכוניות ויש שטיחים עם דוגמאות כפרחים פרפרים, לבבות, אותיות, מספרים ועוד היד נטויה.
מרקם - שטיח חדר הילדים הוא למעשה פינת הישיבה שלהם, ולכן חשוב שהשטיח יהיה נעים למגע. שטיח נוקשה, מגרד או דוקר, יבריח ממנו את הקטנים ובצדק. יחד עם זאת, שטיח רך ומלטף בעל שערות ארוכות ופרוותיות, הוא לרוב קשה יותר לתחזוקה ולניקיון וכשמדובר בילדים (מה שאומר בוץ בנעליים, פירורי מזון, משקאות שנשפכים ועוד ידם נטויה) זהו שיקול מרכזי. לצפיפות השטיח ולאורך שערותיו השפעה גם על מידת האבק שהשטיח יצבור, וזה חשוב במיוחד במקרים של ילדים הסובלים מגירוי בדרכי הנשימה.
חומר - שטיח חדר ילדים יכול להיות עשוי מחומרים טבעיים או מחומרים סינטטים. כדאי לזכור ששטיחים סינטטיים הם לרוב שטיחים הסופגים פחות וגורמים יותר להזעה, אולם מצד שני הם קלים יותר לתחזוקה ולעיתים הם מצופים בחומרים דוחי לכלוך. חשוב גם שצבעי השטיח לא יהיו רעילים או אלרגניים.
עובי - משתנה חשוב נוסף הוא עובי השטיח. שטיח עבה יותר יגן עליהם יותר בנפילות ויבודד יותר את הרעש לשכנים. שטיח דק יותר הוא לרוב קל יותר לתחזוקה ולעיתים אף כביס במכונת הכביסה הביתית.
מניעת החלקה - רגע אחרי שהילדים לומדים ללכת הם מתחילים ....לרוץ. הם שועטים מהחדר שלהם החוצה ובחזרה עשרות פעמים ביום ומועדים לנפילה כמעט בכל רגע נתון. רצוי שהשטיח יהיה מהסוג שאינו מחליק, או לצייד אותו במדבקות נגד החלקה.