ניהול עסק הינו דבר מחייב. מחובתו של בעל העסק להקפיד על ניהול החשבונות והספרים, רווחת העובדים ושמירה על כבודם. כשמדובר בחברה או ארגון גדול אין כל בעיה להעסיק אדם, בוגר לימודי הנהלת חשבונות שיהיה אמון על כל נושא החשבונות בחברה ואדם נוסף, בוגר קורס חשבי שכר שיחשב את שכר העובדים וידאג לרווחתם. אך מה קורה כאשר הארגון איננו גדול ורווחי מספיק על מנת להחזיק מחלקה שלימה של חשבי שכר? האם חשבי שכר חיוניים עד כדי כך? האם לא ניתן לוותר עליהם במידה והעסק קטן? חשוב לדעת כי גם כאשר מדובר בעסק קטן, מחובתו של בעל העסק לנהל את ספרי התשלומים בצורה תקינה, במידה ולא יעשה כך הוא צפוי לעבור על החוק ולשלם קנסות ולכן אין לוותר על חשבי שכר ומנהלי חשבונות בחברה, יחד עם זאת לעסקים קטנים מומלץ לאחד סמכויות על ידי שליחת אדם מהעסק לקורסים מקצועיים.
שליחת אדם מהעסק לקורסים מקצועיים
במידה והעסק קטן, בעל העסק, יכול לשלוח את אחד העובדים בחברה לקורסים מקצועיים: לימודי הנהלת חשבונות, קורס חשבי שכר, קורס משאבי אנוש ועוד. קורסים אלו, בראייה לרחוק, מוזילים את הוצאות החברה. במקום להעסיק שני חשבי שכר ובוגר קורס לימודי הנהלת חשבונות ולקוות שהוא מבין משהו במשאבי אנוש, אפשר מראש למצוא אדם אינטליגנטי בעסק ולשלוח אותו לקורסים מקצועיים.
דגשים חשובים
החתמה על התחייבות - לפני ששולחים עובד לקורסים יקרים ומקצועיים כמו: לימודי הנהלת חשבונות, קורס משאבי אנוש או קורס חשבי שכר, מומלץ להחתים את העובד על התחייבות לעבודה בעסק במשך שנה ויותר בהתאמה לגובה התשלום של שכר הלימוד. זכרו כי לימודי קורס חשבי שכר לדוגמא מעניקים לעובד הכשרה מקצועית מבוקשת מאוד בשוק העבודה ולכן נכון יהיה מצידכם לחייב אותו להתחייב לעסק.
בחירה נכונה של מוסד הלימודים - מוסדות לימוד מקצועיים המלמדים קורסי חשבי שכר, קורס משאבי אנוש וקורסים נוספים, קיימים לרוב. מומלץ לבחור במוסד לימודים מומלץ עם ניסיון לימוד לאורך שנים.
הערכות נכונה ללימודי העובד - באם החלטתם לשלוח את אחד העובדים ללמוד קורס משאבי אנוש, עליכם לקחת בחשבון שבמהלך הקורס העובד עדיין צריך לעבוד, על כן מראש בדקו את שעות הלימוד במוסד בו בחרתם והיו ערוכים