חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

טיפים לשמירה וניקוי של עדשות מגע

מאת: ד"ר לוינגרבריאות העין25/07/20091236 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

לאחר חזרה מהעבודה או מבילוי עייפים,  בודאי קשה להקפיד על כללי ההיגיינה כאשר מוציאים את עדשות המגע מהעיניים. אולם אם מעוניינים לשמור על בריאות העיניים - אין ברירה!!! רצוי לא לדלג על שלבי הניקוי.  מחקרים מוכיחים כי רוב הבעיות הרפואיות בעיניים אצל מרכיבי עדשות מגע נגרמים עקב ניקוי לא מספק, מסביר ד"ר יוסף דוייב, מנהל חדרי ניתוח ברשת המרכזים הרפואיים "עיניים".

להלן מספר עצות מועילות איך לעשות זאת בצורה יעילה, עם מינימום סיכון למחלות זיהומיות בעיניים:

1.לפני כל מגע של הידיים עם העדשות, הקפידו לרחוץ אותן היטב במים וסבון. לעיתים יש תחושה של המצאות גוף  זר בתוך העין, ובד"כ במקרה הנטייה לשפשף את העין. גם אז- יש להקפיד שכף היד  תהיה נקייה.

2.כאשר מרכיבים את העדשות, יש להוציאן מהמחסנית וישר להרכיבן. במידה והתמיסה שורפת בעין ברגעים הראשונים ניתן לשטוף את העדשות עם מי-מלח מיוחדים. את המחסנית יש לרוקן לאחר הוצאת העדשות, לשטוף היטב ולשמור על ניקיונה. מומלץ להחליף מחסניות בתדירות גבוהה למניעת הצטברות זיהומים.

3. לאחר הסרת העדשות, יש להקפיד למלא בכל פעם תמיסה טרייה ולא להשתמש בתמיסה מהפעם הקודמת. כמו כן,  כאשר מניחים את העדשה במחסנית עליה להיות מכוסה כולה בתמיסה.

4.במידה ולא נעשה שימוש בעדשות, יש לשמור את המחסנית במקום מוצל (לא בקירור), ולהשתדל להחליף תמיסה מדי 3 ימים. בנוסף, אם חיכיתם זמן מה ולא הרכבתם את העדשות, יתכן שהן מזוהמות כעת, ויש לחטא אותן היטב (עדיף עם סבון) לפני הרכבתן.

5. לא פעם עולה השאלה האם מותר לישון עם עדשות? ובכן, אסור בתכלית האיסור, גם לא לתנומה קצרה. ההסבר  לכך פשוט- הקרנית מקבלת את אספקת החמצן שלה ישירות מהאוויר, ולכן שינה עם עדשות גורמת לחוסר חמצן משמעותי לעין, או במילים אחרות: דלקות, החלשות הקרנית וצמיחת כלי דם חדשים.

6. אם נשארתם ללון בבית של חבר/ה או נסעתם לבריכה/ים ללא מחסנית תמיסה, אל תתפתו לנקות או להשרות את העדשה עם מי-ברז או מי מאגרי מים אחרים. בכולם קיימים זיהומים שונים אשר עלולים לפגוע קשות בקרנית.

7. כאשר אין  סבלנות לנקות מומלץ להשתמש בעדשות מגע יומיות.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ד"ר לוינגר

מאת: ד"ר לוינגרבריאות העין20/04/10927 צפיות
הנה כמה המלצות שיעזרו לכם למזער את הנזקים שבאים בעקבות הצפייה הממושכת (גם בטלוויזיה וגם במחשב)

מאת: ד"ר לוינגרבריאות העין20/09/091237 צפיות
טכנולוגית לייזר חדשה זו מטפלת בזוקן ראייה של הגיל המבוגר, הושקה לראשונה ובאופן בלעדי בישראל ב"עיניים" הסרת משקפיים בלייזר, המרכז הרפואי ד"ר לוינגר.

מאת: ד"ר לוינגרבריאות העין10/08/091719 צפיות
ניתוח זה מאפשר מתן מענה נוסף לשיפור הראייה. עדשה מלאכותית מוחדרת לעין ונשארת בה לצמיתות. העדשה מספקת פתרון לקוצר ראייה גבוה, לרוחק ראייה גבוה ולטיפול באסטיגמציה. התוצאות המתקבלות מהשימוש בשיטה זו מדויקות ביותר.

מאת: ד"ר לוינגרבריאות העין30/07/091272 צפיות
הקרנית היא רקמה בחלק הקדמי של העין. היא שקופה לחלוטין ואינה מכילה כלי דם, אך היא רגישה מאוד לכאב. הקרנית בנויה מרקמת חלבון, ובעלת מבנה של כדור סימטרי בדרך כלל. קוטרה כ- 12.5 מ"מ ועובייה כחצי מילימטר במרכזה וכמילימטר בהיקפה. תפקידה של הקרנית הוא להעביר את קרני האור החודרות לתוך העין בצורה סימטרית. התנאים העיקריים להשגת תמונה חדה הם המבנה הסימטרי של הקרנית ושקיפותה. כל בעיה שפוגעת בשקיפות של מרכז הקרנית או במבנה הסימטרי שלה, תפגע במיקוד ובחדות הראייה.

מאת: ד"ר לוינגרבריאות העין21/06/091221 צפיות
גלאוקומה, או "ברקית", המכונה "הגנב השקט של הראייה", היא מחלה המתאפיינת ברוב המקרים בלחץ תוך-עיני מוגבר, שעלול להביא במשך הזמן לאובדן הראייה. הלחץ המוגבר בתוך העין גורם לנזק בלתי הפיך לעצב הראייה, ומביא לידי צמצום הדרגתי של שדה הראייה. ככל שהמחלה מתקדמת, שדה הראייה קטן, והחולה מרגיש כאילו הוא רואה מבעד לצינור שהולך ונעשה צר. היות והמחלה אינה מלווה בכאבים או בתחושות לא טובות אחרות, בדרך כלל הגילוי מאוחר, ואז הסיכוי לבלום את המחלה נמוך. הגלאוקומה נחשבת לגורם השלישי בשכיחותו לאיבוד ראייה בעולם המערבי. מכאן החשיבות שבאיתור המוקדם של המחלה ובמתן הטיפול המתאים.

מאמרים נוספים בנושא בריאות העין

מאת: רוני הכהןבריאות העין02/08/181490 צפיות
כאשר ישנה בעיה של ראייה צריכים לדעת לבחור אופטומטריסט בתל אביב שלא רק קרוב אל הבית אלא גם מוכשר אל העבודה.

מאת: רונןבריאות העין06/11/161743 צפיות
פעם היו משקפיים לכל מטרה. היו כאלה לקריאה, היו כאלה לנהיגה והיו ליום יום. מי שהיו לו כמה סוגים של בעיות ראיה נאלצו להחזיק כמה סוגים של משקפיים. כיום יש משקפי מולטיפוקל שניתן לייצר במיוחד לפי הצורך לכל אדם וכך לא צריך להחזיק כמה זוגות משקפיים.

מאת: רוני הכהןבריאות העין13/01/162606 צפיות
כל האלטרנטיבות אפשריות ובכל מקרה אפר נכון להיום לטפל ברוב בעיות הראייה במהירות וביעילות רבה על יד הרכבה של משקפי ראייה, הרכבה של עדשות מגע או ביצוע של תיקון ראייה בלייזר.

מאת: ניב אבןבריאות העין31/12/151778 צפיות
ישנן לא מעט חברות אשר מייצרות ומשווקות עדשות מגע מעולות לשימוש של אנשים שזקוקים לתיקון של בעיית ראייה כזו או אחרת. המבחר הרחב מאפשר לבחור את סוג העדשות אשר מותאם בצורה הכי טובה שניתן אל מצב הראייה והצורה של האישון על מנת לקבל את איכות הראייה הכי טובה שאפשר.

מאת: שרון צרפתיבריאות העין30/12/151726 צפיות
כאשר העיניים שלנו סובלות מיובש אנחנו סובלים מתחושות של טשטוש וראייה שאינה יציבה, דבר זה נכון פי כמה עבור אנשים אשר מרכיבים עדשות מגע אשר מוצאים את עצמם ללא כל יכולת להרכיב את העדשות מכיוון שהתחושה של חוסר הנוחות ממש מתחלפת עם תחושה של כאב ככל שהשעות עם העדשות על עיניים יבשות חולפות להן. מה הפיתרון?

מאת: הכותבבריאות העין08/11/152657 צפיות
מה זה קטרקט? קטרקט הוא תופעת דליחות ועכירות המופיעה בהדרגתיות על עדשת העין ופוגמת כך בתפקוד הראייה. קטרקט מביא לתחושה של חוסר נוחות בעין, כפל ראייה וטשטוש, עם עלייה חדשה במספר עדשות משקפיי הראייה.

מאת: ניב אבןבריאות העין30/07/151892 צפיות
ברבות השנים החלו ליצר עדשות מגע אותן מרכיבים על האישון עצמו אשר מייצרות את תיקון הראיה הנדרש בהרכבה פשוטה ומהירה שאף יכולה להוריד את המספר של העדשות בשל אותה קרבה ישירה עין האישונים. עדשות דיספו מציעות יתרונות רבים ואנחנו רואים כי אנשים רבים בוחרים בהן בתור הפתרון לבעיית הראיה, גם כאשר ישנם ניתוחים לתיקון בעזרת לייזר.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica