לאחר חזרה מהעבודה או מבילוי עייפים, בודאי קשה להקפיד על כללי ההיגיינה כאשר מוציאים את עדשות המגע מהעיניים. אולם אם מעוניינים לשמור על בריאות העיניים - אין ברירה!!! רצוי לא לדלג על שלבי הניקוי. מחקרים מוכיחים כי רוב הבעיות הרפואיות בעיניים אצל מרכיבי עדשות מגע נגרמים עקב ניקוי לא מספק, מסביר ד"ר יוסף דוייב, מנהל חדרי ניתוח ברשת המרכזים הרפואיים "עיניים".
להלן מספר עצות מועילות איך לעשות זאת בצורה יעילה, עם מינימום סיכון למחלות זיהומיות בעיניים:
1.לפני כל מגע של הידיים עם העדשות, הקפידו לרחוץ אותן היטב במים וסבון. לעיתים יש תחושה של המצאות גוף זר בתוך העין, ובד"כ במקרה הנטייה לשפשף את העין. גם אז- יש להקפיד שכף היד תהיה נקייה.
2.כאשר מרכיבים את העדשות, יש להוציאן מהמחסנית וישר להרכיבן. במידה והתמיסה שורפת בעין ברגעים הראשונים ניתן לשטוף את העדשות עם מי-מלח מיוחדים. את המחסנית יש לרוקן לאחר הוצאת העדשות, לשטוף היטב ולשמור על ניקיונה. מומלץ להחליף מחסניות בתדירות גבוהה למניעת הצטברות זיהומים.
3. לאחר הסרת העדשות, יש להקפיד למלא בכל פעם תמיסה טרייה ולא להשתמש בתמיסה מהפעם הקודמת. כמו כן, כאשר מניחים את העדשה במחסנית עליה להיות מכוסה כולה בתמיסה.
4.במידה ולא נעשה שימוש בעדשות, יש לשמור את המחסנית במקום מוצל (לא בקירור), ולהשתדל להחליף תמיסה מדי 3 ימים. בנוסף, אם חיכיתם זמן מה ולא הרכבתם את העדשות, יתכן שהן מזוהמות כעת, ויש לחטא אותן היטב (עדיף עם סבון) לפני הרכבתן.
5. לא פעם עולה השאלה האם מותר לישון עם עדשות? ובכן, אסור בתכלית האיסור, גם לא לתנומה קצרה. ההסבר לכך פשוט- הקרנית מקבלת את אספקת החמצן שלה ישירות מהאוויר, ולכן שינה עם עדשות גורמת לחוסר חמצן משמעותי לעין, או במילים אחרות: דלקות, החלשות הקרנית וצמיחת כלי דם חדשים.
6. אם נשארתם ללון בבית של חבר/ה או נסעתם לבריכה/ים ללא מחסנית תמיסה, אל תתפתו לנקות או להשרות את העדשה עם מי-ברז או מי מאגרי מים אחרים. בכולם קיימים זיהומים שונים אשר עלולים לפגוע קשות בקרנית.
7. כאשר אין סבלנות לנקות מומלץ להשתמש בעדשות מגע יומיות.