כל מי שחושב ללמוד משפטים נתקל בבעיה של תנאי הקבלה המחמירים. במדריך זה נעזור לכם לבחור מוסד לימודים לפי תנאי הקבלה שלו ורמתו האקדמית.
תנאי קבלה כלליים למשפטים
קודם כל חשוב להבין לאן יש לכוון. אם אתם משפרים בגרות ופסיכומטרי, ורוצים להתקבל למוסד אקדמי מומלץ, תצטרכו להוציא ציון של בערך 700 בפסיכומטרי ו-90 בשקלול הבגרויות. מדובר על ציון גבוה או כסף - אם יש לכם מימון של כ-90 אלף ש"ח לכל התואר תוכלו להתקבל למכללה איכותית ולשלם סכום גבוה גם בלי לעמוד בתנאי קבלה מחמירים.
שימו לב שתנאי הקבלה יכולים להשתנות, ולכן כדאי לבדוק את תנאי הקבלה לפני שנרשמים.
משפטים במרכז הבינתחומי הרצליה - יש צורך בתעודת בגרות מלאה וציון פסיכומטרי. אפשר להגיש מכתב המלצה להעלאת הסיכוי להתקבל. הציון שיעזור לכם להתקבל מיידית הוא 95 ומעלה בשקלול או 650 בפסיכומטרי ושקלול של 85 ומעלה בבגרות. מי שיש לו תואר קודם יוכל להתקבל עם ממוצע של 75 ומעלה.
משפטים באקדמית קרית אונו - בקריית אונו דורשים לתואר במשפטים בגרות מלאה עם ממוצע של 94 ומעלה או תעודת בגרות ופסיכומטרי של 650 ומעלה. גם תואר אקדמי עם ממוצע 80 פלוס יתקבל, כל עוד התואר מוכר.
המרכז האקדמי למשפט ולעסקים - תנאי הקבלה למשפטים כוללים ממוצע משוקלל 88 ומעלה, או ציונים נמוכים יותר שעומדים בועדת חריגים.
משפטים במכללת שערי משפט - בגרות 90 ומעלה ואנגלית ברמה של 4 יחידות לפחות, יחד עם בחינת מיון בעברית.
משפטים במכללת נתניה - בגרות של 90 ומעלה ואנגלית ברמה של 4 יחידות לפחות
משפטים במרכז האקדמי כרמל - תעודת בגרות עם 90 לפחות, יש תואר למי שמעל גיל 30 שצריך לעבור מכינה לבני 30 ומעלה.
ספיר - תנאי הקבלה הכלליים של מכללת ספיר הם: זכאות לתעודת בגרות מלאה, ארבע יחידות לימוד באנגלית בציון מינימום של 56. חמש יחידות מתמטיקה בציון מינימום של 70 ומעלה או קורס מבוא למתמטיקה בציון 70 ומעלה. מבחן פסיכומטרי בציון של 550 ומעלה.
באוניברסיטאות - אם אתם מחפשים את תנאי הקבלה באוניברסיטת תל אביב, חיפה, בעברית בירושלים או בבר אילן, כדאי שתדעו שתנאי הקבלה שלהם גבוהים משמעותית ועומדים על מעל 700 בפסיכומטרי.