השתל הדנטלי הוא התקן דמוי בורג המהווה תחליף לשורש השן. השתלים עשויים ממתכת הנקראת טיטניום. למעשה כל חברות השתלים מוכרות שתלים העשויים מאותו החומר. השתל מוחדר לעצם ותומך ומייצב את עצמו בפה בלי תמיכה של שיניים סמוכות. השתל מתפקד כמחליף לשורש השן שנעקרה. לאחר ההשתלה, מתחיל תהליך בן כשלושה עד שישה חודשים של יצירת קשר חזק ויציב בין העצם לבין השתל. שלבי הטיפול:בדיקה והתייעצות מבוצעת עם הפריודונט בשיתוף הרופא המשקם לצורך קביעת תוכנית טיפול מלאה. השתלים מהווים בעצם את "היסודות" לטיפול השיקומי, ולכן חשוב כי הרופא המשקם יהיה מעורב בכל שלבי התכנון והביצוע. על הרופאים להעריך את הקשיים הקיימים הקשורים במצב הפה, ולהעריך את צורת השיקום הרצויה לאותו מטופל.
צילומי רנטגן לצורך השתלות שיניים הצוות המטפל יזדקק לתצלומי רנטגן מסוגים שונים על מנת לסייע בתכנון ההשתלה. ישנם צילומים שונים המתאימים לכך.
לפני ביצוע ההשתלה על הרופא לבצע צילום של האזור, אבחון קליני מדויק ותכנון של מהלך ההשתלה. לכן, חשוב לוודא שלרופא יש במרפאתו כלי אבחון מתקדמים שיסייעו לו לבצע את ההשתלה באופן מדויק.
כמו כן, לאחר סיום ביצוע השתלת השיניים חשוב לבצע מעקב רפואי למניעת סיבוכים וטיפולים שונים לשמירה על השתלים ועל הגיינת הפה. חשוב לבחור ברופא שיכול להמשיך את המעקב אחרי השתלים גם לאחר ההשתלה ושיש במרפאתו צוות מתאים לביצוע כל טיפולי ההמשך.
לתהליך ההשתלה שלושה שלבים: התקנת השתל, חשיפתו ושיקום על גבי השתל. . |
השלב הראשון: התקנת השתל |
הרופא מחדיר שתל טיטניום לתוך עצם הלסת, בהרדמה מקומית בלבד, ללא כאבים בתנאים הדומים לטיפול כירורגי שיגרתי. ההשתלה עשויה לארוך מחצי שעה ועד מספר שעות, תלוי במספר השתלים המתוכננים לביצוע. בסיום שלב זה מתחיל תהליך קליטה שעורך כ- 3-6 חודשים ובמהלכו תאי עצם מתפתחים, מקיפים את השתל ומתחברים אליו. |
השלב השני: חשיפת השתל |
לאחר מספר חודשי קליטה, בהם יתקיימו ביקורות תקופתיות, יחשוף הרופא את השתל על ידי פעולה כירורגית פשוטה. מטרת החשיפה היא להבליט את השתל מחוץ לחניכיים ולהפנות את המטופל להמשך טיפול אצל רופא השיניים שלו. |
השלב השלישי: שיקום על גבי השתל |
השיקום נעשה אצל רופא השיניים המטפל, שיתקין מבנה וכתר או מבנים / גשרים מעל שתלים. |