לימודי אדריכלות - בונים עתיד !
לימודי אדריכלות מקנים לתלמיד שילוב מעניין של ידע טכנולוגי, מדע והיסטוריה יחד עם כלים אמנותיים.
לא בכדי, מתוארים האדריכלים הראשונים כאוחזי מד זווית בידם האחת, ובידם השנייה מכחול. אדריכל מוצלח יוכל לתכנן מבנה פרקטי ונוח ועדיין לשמור על חזות אסתטית ומרשימה. הקסם בשילוב הזה מושך מדי שנה אלפי תלמידים פוטנציאלים, וכך רף הדרישות למסלול לימודי אדריכלות במוסדות האקדמיים ממשיך לעלות.
מי אשר מצא עצמו לא פעם, מוקסם על ידי מבנים מיוחדים ועטורי היסטוריה, אתרים אפופי מסתורין, מי המתעניין במשחקי אור וצל, בחללים פנימיים או סביבתיים, ואף בעומק וצורתם של גופים הנדסיים, ימצא כאן את מבוקשו.
אותם אלו אשר עיפרון השרטוט לא זר להם, בעלי כשרון עיצובי והרבה דמיון, שמוכנים להשקיע למען עתידם המקצועי, לימודי אדריכלות - הם התשובה עבורם.
מסלולים ושילובים שונים של לימודי אדריכלות
לימודי אדריכלות בין אם באוניברסיטה, מכון או מכללה, מתחלקים לרוב למספר מסלולים שונים ומגוונים. בעוד לימודי אדריכלות לתואר נמשכים כחמש שנים, לימודי תעודה או הסמכה עשויים להמשך כשנתיים וחצי בלבד.
על מנת להתקבל ללימודים המוסדות האקדמיים דורשים מעבר לשקלול ציוני בגרות מוצלח ובחינה פסיכומטרית, גם תיק עבודות, וזאת בכדי לראות אם ניחן הסטודנט בעין חדה ויד קלה לרישום אשר תואמים את הדרישות להמשך לימודים והתמקדות מקצועית בתחום.
בפני הסטודנט לאדריכלות נפרש תחום הארכיטקטורה על שלל אפשרויותיו, וכל אשר עליו לעשות הוא לבחור: מאדריכלות נוף, תכנון ערים ועד עיצוב פנים, ישנה גם האפשרות למסלול משולב. לדוגמה שיתוף פעולה פורה בין מכון "קווים", המכללה למנהל ואוניברסיטת חיפה הוליד מסלול הנדסאי אדריכלות בשילוב תואר ראשון (BA), בו סטודנט הלומד אדריכלות יוכל לרכוש קורס שבועי נוסף, ובסיומו יוענקו לו נקודות זכאות אקדמיות שיסייעו לו להמשך תואר ראשון באוניברסיטה. לימודי אדריכלות כמו במקצועות רבים, דורשים מן הסטודנט השקעה מרובה של זמן ומאמץ, בנוסף, לימודי אדריכלות אף דורשים עבודה רבה על פרויקטים באופן עצמאי בבית.
בתום לימודי אדריכלות - שוק העבודה
בוגר לימודי אדריכלות טרי, זקוק להירשם במשרד הממשלתי של רשם המהנדסים והאדריכלים בכדי לזכות במעמד הרשמי של "אדריכל רשום". תחת מעמד זה, יוכל המתמחה לתכנן מבנים מסוימים בהתאם למה שלמד. השכר ההתחלתי לאדריכל בעל תואר אך חסר ניסיון, הוא נמוך למדי.
אך לאחר שלוש שנות ניסיון יחד עם אישורים והמלצות, יוכל האדריכל לזכות במעמד "אדריכל רישוי", מעמד אשר מאפשר לאדריכל לתכנן ולבנות מבנים בארצנו. כיום ישנם כ-8000 אדריכלים במעמד זה בארץ.
מעבר לחלום של פרקטיקה במקצוע בתום הלימודים עבור האדריכל הצעיר, תחת השעות הרבות של לימוד בסיס תיאורטי, כמו גם התנסויות מעשיות, הענקת יסודות רעיוניים ושפה חזותית, עבודה עצמאית על פרויקטים, הופכים לימודי אדריכלות למגוונים ומאתגרים.
לפרטים נוספים: קווים המכון לעיצוב ואדריכלות