תחום עיצוב נוף הפך עם השנים לתחום כה שימושי ופופולארי עד כי ניתן כיום ללמוד אותו בצורה מסודרת ממש במוסדות אקדמיים שונים ומכללות להנדסאים. במכללות נלמד תחום עיצוב נוף כמסלול מקצועי ממוקד ועל כן הוא קצר יותר. המיקוד הוא בפן המעשי של עיצוב גינה ועל כן נלמדים כחלק מתכנית הלימודים הבטים טכניים של עיצוב נוף.
עם זאת, בתום הלימודים על תלמידי המסלול להגיש פרויקט גמר מקיף הממחיש עיצוב גינה או כל חלל פתוח אחר – כיכר, טיילת, פארק ציבורי או שכונתי וכדומה. ההשקעה בפרויקט הגמר משתלמת שכן קבלת ציון גבוה בעבודת הגמר עשויה לשמש דריסת רגל במקומות עבודה שונים העוסקים בתחום עיצוב נוף.
לגבי מקומות עבודה אפשריים העוסקים בתחום עיצוב נוף – מדובר במשרדי אדריכלים, משרדי תכנון עיר ונוף, משרדים המתמקדים בתחום עיצוב גינה ונוף וכן עיריות, רשויות מקומיות ואפילו חברות גננות.
המסלול האקדמי של לימודי עיצוב נוף נמשך ארבע שנים וכולל גם היבטים מעשיים וגם היבטים תיאורטיים של עיצוב גינה. כך למשל נלמדים במסלול זה נושאים כמו תולדות עיצוב נוף, תולדות האמנות ועוד.
בשני המסלולים נלמדים יסודות חשובים בתכנון וקורסים מעשיים כמו שרטוט והדמיה, שימוש בתוכנות שונות של תכנון ואדריכלות, ובשני המסלולים קיים סטודיו לעיצוב והתנסות מעשית.
לגבי תולדות עיצוב נוף, נושאים הנלמדים בקורס זה עשויים להיות הסטוריה של עיצוב גינה הנעוצה עוד בימי קדם ובימי יוון הקדומה ובהמשך – הפיכת השיטות לאדריכלות למקצוע של ממש כמו בצרפת ואנגליה של המאות השבע עשרה, שמונה עשרה ותשע עשרה.
בצרפת של אותה תקופה תוכננו ונבנו על גני ורסאי המפורסמים המבוססים על רעיון הסדר והדיוק. השיחים והעצים היפהפיים גזומים בגנים אלו בצורה ישרה גיאומטרית מדויקת וכל הגנים מוקפים במסלולים ושבילים ישרים ומדויקים להפליא. הגנים האנגליים לעומת זאת, מתוכננים כך שימראם יהיה קרוב עד כמה שאפשר למראה הנוף הטבעי.