טימפרור שוקולד... כל מה שצריך לדעת:
בתקופה האחרונה סדנאות שוקולד תופס נתח שוק נכבד, הישראלים לאט לאט למדו להעריך את "הזהב השחור" ורוציםלדעת מידע עליו, ולא רק לטעום ממנו אלא לגעת לחוש ולהבין כיצד מייצריםשוקולד בעבודת יד.
חומר הגלם של השוקולד נדיר במינו אם נירצה להגדיראותו ולתת לו אופי הינו משווים אותו לילד מפונק ועיקש יחד עם זאת כשלומדיםלעבוד איתו, הוא הופך לממושמע ומתמסר לידיים הנכונות... פשוט צריך להביןכיצד להתנהג איתו.
במאמר הבא תוכלו להבין איך מכינים שוקולדביתי שלא היה מבייש חנות בוטיק לשוקולד חשוב שתבינו כי הדברים הבאים פשוטיםאך בכדי לישם אותם דרוש ניסיון רב. על כן, כדי להגיע לתוצאות ברמה טובהדרושיםניסיונות ואף כשלונות רבים על מנת ללמוד את הטכניקה והשיטה הלאפחות ממדעית.
כדי שהשוקולד שלנו יהיה בדיוק כפי שאנו רוציםכגון: ברק,מירקם אחיד וישמר לאורך זמן יש צורך "לטמפרר" אותו - המושגטימפרור מגיע מלשון המילה טמפרטורה תהליך בו אנו מחממים את השוקולד, מקרריםומחחמים שוב בלי לתת לו שנייה מנוחה, בתנועה מתמדת על מנת לייצב את הרכבהקריסטלים המצויים בשוקולד.
כדי לטמפרר שוקולד נזדקק למדחום ושפכטל מתכת.
כמובן שנזדקק לחומר הגלם של השוקולד רצוי שתעדיפו שוקולד בעל 50 אחוז מוצקי קקאו לפחות.
כך נעשה את תהליך הטימפרור:
מרתיחים מים בסיר ומניחים מעליו סיר נוסף (יוצרים בן מארי) על מנת שהשוקולד לא ישרף וימס מהחום של האדים.
כשהמיםרותחים מנמיכים את הלהבה ומכניסים את השוקולד, בזמן ההמתנה לחימום השוקולדהמריר לכ-50 מעלות יש לערבב אותו באופן סיסטמתי (בשוקולד חלב ולבן ישלהגיע ל 43-45 מעלות).
יוצקים כמות של כמעט מחצית מהשוקולד על משטח שישובאמצעות השפכטל מערבלים את השוקולד על המשטח על מנת לקרר אותו, אנו חייביםלעבוד מהר ולהימנע מהתקשות השוקולד בעיקר בקצוות שלו.
את השוקולדשקיררנו מחזירים לתוך הקערה, עכשיו זה הזמן למדוד את הטמפרטורה להגיעלטמפרטורה של 28 מעלות בשוקולד מריר (בשוקולד לבן או חלב ל 25 מעלות) אםהשוקולד לא קר מספיק אנו צריכים לחזור על פעולות הקירור בעזרת בחישהמתמדת ולהביאו לטמפרטורה הרצויה, קירור לטמפרטורה שמתחת ל26 מעלות משמעשצריך להתחיל את התהליך מחדש
לאחר שקיבלנו את הטמפרטורה הרצויהיש להחזיר את השוקולד לבן מארי למס' דקות במטרה לקבל שוקולד מוכן לעבודה.אין צורך להדליק שוב את הגז השוקולד יתחמם מהאדים
יש לעלות כעת את הטמפרטורה ל-32 מעלות בשוקולד מריר (בשוקולד לבן או חלב ל-30 מעלות) מערבבים מעט... והשוקולד מוכן לעבודה.
סמיילי שוקולד היא חברה שמקיימת סדנאות שוקולד ואירועי שוקולד מפנקים בכל מיני נושאים ומגשימה את הפנטזיה של כל אוהבי השוקולד.
מפלי שוקולד לכל אירוע... סדנאות שוקולד לילדים, סדנאות שוקולד למסיבת רווקות, חוגי בית מתוקים ועוד...
לקבלת עידכוני שוקולד מתוקים, קופנים ומתכונים... חפשו אותנו בפייסבוק
"סמיילי סדנאות שוקולד"....