יש לבדוק תחילה אם אפשר על פי חוק לנצל את המחסן לייעודו החדש, על פי חוק גובה חדר מינימאלי הוא 2.5 מטר, מתחת לגובה זה החדר לא יוכר כחדר מגורים אלה כמחסן. אם אין לכם מחסן בחצר אפשר לבקש היתר בנייה מהעירייה העריה תאשר לכם היתר בנייה עם תנאים והגבלות.
צריך לברר אם אפשר להתחבר למערכת הביוב החשמל והמים, ואם המחסן צמוד לדירת המגורים ההתחברות למערכות אילה תהיה יותר קלה. בבתים ישנים לרוב לא נוצלו כל אחוזי הבנייה המותרים וכדאי לברר אפשרות של תוספת בנייה. בדרך כלל תוספות בנייה בבתים ישנים נעשית בחלקו האחורי של הבית, והיא מתאימה לרוב, למטבח או שירותים, עם כל תוספת בנייה, שימו לב שלא תחסמו אוורור ותאורה.
עיצוב הפנים של החדר המיועד, הוא יותר מאשר פתרון צורני אסתטי בלבד, מטרתו למצוא פתרון המקשר סגנון, חומר, נפח, צבע וצורה בתלת מימד. חלל חדר קטן אפשר "להגדיל" על ידי פתרון חזותי כגון: בחירת מרצפות שיש ארוכות, קביעת מראות על הקיר וצביעת הקירות בצבע בהיר.
תפקידו של קבלן שיפוצים הוא לשלב ולפשר בין דרישות למציאות. עם מגוון רחב של אפשרויות של חומר וצבע, וללא טעויות! טעויות בעיצוב יכולות לגרום למפגע גדול ולעיתים בלתי הפיך, לדוגמה: אם חדר העבודה למשל, יהיה צבוע בצבע כתום, צבע כתום על שטחים נרחבים יגרום לחוסר ריכוז ומתח.
התקנת דוד שמש על גג החדר החדש, מצריך הכנת תשתית במקום מתאים, קבלן שיפוצים יכין מראש את מערכת החשמל, המים והבידוד. דוד שמש שאינו נמצא בתוך הבניין צריך להיות מעוגן על פי התקן, וצריך להיות צבוע בצבע מגן. קבלן שיפוצים המתקין דוד שמש או כל מתקן חיצוני אחר, צריך לוודא שלא תתאפשר פגיעה באדם או ברכוש בעתיד, ושנגישות למתקנים והפסקת פעולתם במקרה של תקלה היא מהירה וקלה.