אוכל, מזון וקולינריה בראי ההיסטוריה
-כנס מעורר תיאבון במכלל האקדמית לחינוך אורנים
החוג להיסטוריה וללימודי ארץ ישראל מקיים כנס ייחודי, בו ידונו מרצים מכובדים מאורנים, ומאוניברסיטאות ומכללות שונות ברחבי המדינה, בנושאים הקשורים במזון וקולינריה לאורך ההיסטוריה של ארץ ישראל.
אוכל, מזון וקולינאריה מהווים חלק נכבד מחיי החברה המודרנית, במפגשים חברתיים ובמפגשים משפחתיים, באירועי שמחה ואבל, במפגשים עסקיים, בסרטי קולנוע, בתוכניות ריאליטי (שהוציאו לגמרי את הקולינאריה מחזקתן הבלעדית של עקרות הבית והציבו שפים ממין זכר במקום מרכזי), ובשלל אתרי אינטרנט וביקורת מסעדות.
עם התפתחות הרפואה הנורמטיבית והטבעית, גדלה המודעות לחשיבותו של המזון על מרכיביו ועל אופן בישולו. לאחרונה הגיעה מודעות זו גם לרפואה הוטרינרית.
ידע על אוכל ויין נתפס היום כסממן תרבותי, ושפים נתפסים כסלבריטיז. מזון הוא משאב תרבותי, תיירותי וכלכלי המושך אליו המונים, לא פחות ולעיתים אף יותר מספרות, אמנות או מוסיקה.
המחקר אודות ההיסטוריה הקולינרית מבקש להתחקות אחר המשמעויות התרבותית, הדתית, הכלכליות ופוליטיות של המזון. הוא עוסק בין היתר בחומרי הגלם, בתפקידו התזונתי של המזון, באמונות והמנהגים המתקשרים עימו.
ייחודיותו של הכנס במכללת אורנים בכך שהוא מבקש להציג תחום מרתק זה תוך פריסה כרונולוגית רחבה, מהעת העתיקה ועד לתקופה המודרנית.
הכנס מיועד לקהילה האקדמית ולקהל הרחב, שיימצא עניין רב הרצאות בנושאים מגוונים שבמידה רבה אנו חווים אותם גם כיום: אוכל וזהות דתית/תרבותית. מזון, קוליאנריה, בריאות וההקשר למעמד החברתי ולמשמעויות פוליטיות; הקשר בין מזון למסחר וכלכלה; ההיסטוריה של אקולוגיה של מזון והעדויות החומריות תרבותיות/ארכיאולוגיה של מזון וכלי אוכל.
הכנס יתקיים בתאריך 23 במאי 2001
בין השעות: 15:00 - 9:00
מכללת אורנים