מנהל עסקים הוא כיום ללא ספק אחד התחומים החמים והפופולאריים ביותר בעולם הלימודים האקדמאיים הישראלי. אלפי צעירים וצעירות מחליטים מדי שנה ללכת למסלול לימודים זה אשר נחשב לכללי ביותר מצד אחד, אך בעל אפשרויות התפתחות רבות מצד שני, ומהווה הכנה לכניסה לתפקיד ניהולי כזה או אחר בשוק העבודה לאחר סיום התואר.
בעוד מוסדות לימודים רבים בישראל מעבירים לימודי תואר ראשון במנהל עסקים, עולה השאלה הנצחית - האם עדיף ללמוד תחום זה במכללה או באוניברסיטה? האם כאשר זה מגיע לתואר ראשון במנהל עסקים, ל"יוקרתיות" לכאורה של המכללות על פני האוניברסיטאות יש משמעות כלשהי אשר מטה את הכף לטובת האוניברסיטאות?
כנראה שכל אחד שתשאלו את השאלות הללו ייתן לכם תשובה מעט שונה. בדרך כלל, בוגרי אוניברסיטאות או מרצים באוניברסיטאות אוהבים לומר כי הן מוסדות הלימודים הטובים יותר בעלי רמת הלימוד הגבוהה יותר, גם במנהל עסקים וגם בשאר המקצועות. מנגד, קיימות כיום בישראל הרבה מכללות שונות וחדשות אשר חלקן מתאפיינות ברמה מקצועית גבוהה ביותר, אשר כלל לא בטוח כי נופלת מרמתן של האוניברסיטאות.
במקרה של תואר ראשון במנהל עסקים, ייתכן וזה פשוט לא כל כך משנה - מדובר כאמור בתואר כללי מאוד יחסית, במסגרתו לומדים מגוון רחב של מקצועות שונים, ברמה בסיסית (מתמטיקה, סטטיסטיקה, יישומי מחשב וכד'..), גם באוניברסיטאות. כאשר מגיעים לתואר השני - אז כבר מדובר במשהו אחר לגמרי. בתואר שני במנהל עסקים רמת הלימודים כבר גבוהה ומאתגרת הרבה יותר, ואז אולי ניתן למצוא הבדלים ברמות בין אוניברסיטאות למכללות.
שיקול חוב נוסף הוא תחום הלימודים שאתם משלבים עם מנהל עסקים. מרבית הסטודנטים לתואר ראשון במנהל עסקים משלבים עוד חוג (כלכלה, משפטים וכד'...), ובמקרה וזה המסלול עליו אתם הולכים, סביר להניח שבאוניברסיטאות השונות יעמוד לרשותכם מגוון רחב יותר של מקצועות לבחור מהם.
בכל מקרה, כנראה שעבור תואר ראשון במנהל עסקים, מה שבאמת חשוב זה שתלמדו טוב ותסיימו את התואר עם ממוצע ציונים גבוה לקראת עבודה בתחום והמשך לתואר שני, ולא כל כך האם זה יהיה במכללה כזו או אחרת או באוניברסיטה.