בניגוד לאמא אבל כמו דודה שלי אני חולת ניקיון.
כנראה ירשתי את התאווה שלי לניקיון מדודה רוחי עליה השלום.
אחד הדברים שלמדתי ממנה זה שיש חומרי ניקיון מסוכנים לבריאות ויש ידידותיים לסביבה, מה שהיום החבר'ה הצעירים קוראים ירוק.
כאחת שמקפידה על ניקיון סביבתי לפחות פעם ביום וכאחת שעוסקת בזה לפרנסתי, כן כן אני עוזרת בית בדימוס ומנהלת בכירה של חברת ניקיון משרדים גדולה, אני חייבת לעשות את ההבדלים ולהכיר טוב טוב את חומרי הניקיון שאני משתמשת בהם.
ישנם חומרים שהפגיעות מהן נקודתיות וחולפות די מהר אבל ישנם חומרים בשוק שהפגיעות קשות והשפעתן היא לאורך זמן.
הרבה לא יודעים את זה, אבל רוב חומרי הניקוי מכילים מרכיבים שבריכוזים גבוהים יגרמו לכוויות ובריכוזים נמוכים כ 10-15 אחוז מהאוכלוסיה יפתחו אלרגיה כלפיהם. אחת התופעות הנפוצות ביותר היא יובש בידיים, בד"כ ממגע ממושך עם חומר ניקוי המשמש לשטיפת כלים.
דרך פשוטה ויעילה היא לרכוש מדיח כלים או להשתמש בכפפות ( לא חד פעמיות ) בזמן שטיפה ידנית.
כדי לזהות חומרים בעלי סיכון בריאותי יש לבחון את הסימונים שעל המוצרים. ריבוע כתום שעלין שתי מבחנות שחורות משמע זהו חומר מסוכן מאוד עד כדי אכילת עור ורקמות גוף בעת מגע.
ריבוע כתום שעליו איקס שחור משמעו שהחומר עשוי לגרום לגירויי עור.
כמובן ההאזהרה הנפוצה ביותר שעל גבי החומרים היא "לא למאכל".
הרשימה שעליכם להזהר ממנה היא: אקונומיקה, חומרים לניקוי אסלות, חומרי ניקוי לתנורים, חומרי ניקיון כלים למדיחי כלים, מסירי אבנית, חומרי ניקוי חלונות ( הזהרו גם מלבצע ניקיון חלונות בסנפלינג לבד, לביצוע מטלה מסובכת זו מאוד מומלץ להזמין את שירותיה של חברת ניקיון העוסקת בתחום, בד"כ כזו שמתמחה בסנפלינג וניקיון משרדים ), חומרים לניקוי רהיטי עץ.
אז איך מתגוננים? פשוט מאוד, מפחיתים את השימוש בחומרים מסחריים נפוצים.
אל תחכו שהלכלוך יצטבר, נקו מיד לאחר השימוש כדי להפחית את כמות החומר בזמן ביצוע פעולת הניקיון. קראו היטב את הוראות השימוש שעל גבי המוצרים ופעלו בהתאם.
אל תערבבו מלבינים ואקונומיקה עם חומרים לניקוי אסלות, הערבוב יגרום לגז הכלור להשתחרר לאוויר אותו אתם נושמים. הקפידו על בטיחות פיזית, בקבוקים עם סגר בטיחותי, החזיקו את המוצרים הרחק מהישג ידם של ילדים וכמו כן לא להעביר את החומרים לבקבוקי שתיה או כוסות.
כמו כן מומלץ לרכוש לאחר התייעצות עם רופא, קרם ידיים פעיל נגד חומרי ניקיון, לשימוש מיד לאחר סיום השימוש בחומרים. במקרה ונפגעתם ואתם אצים רצים לבית החולים, אל תשכחו לקחת איתכם את החמר עצמו במיכל המקורי על מנת לעזור לצוות הרופאים לטפל בכם בהקדם האפשרי.
בפעם הבא נלמד איך לייצר חומרי ניקוי ירוקים וידידותיים לסביבה ממוצרים טבעיים.