בציבור הרחב קיים בלבול רב לגבי צירוף המילים טיפול הוליסטי. המאמר הבא הוא כעין רגע של אבשלום חום בינוני עם צמרמורת. טיפול הוליסטי שתי מילים מעולמות שונים שחברו להן יחדיו.
טיפול שייך לשורש טפל, ממנו באים גם טפילים וטפילויות. טיפול מרמז על פרקטיקה. לגבי המילה "הוליזם", זו נגזרת מהשורש הולוס ביוונית שמשמעה לפי מיטב המסורת "כולל" או "שלם" ויש בה לרמז על גישה לכל אשר יש.
באנגלית נרשום Holism, אך ייתכן שהמילים האנגליות Whole (שלם או כל) ואף Holy (קדוש) ואולי אולי גם Hole (חור) ו-Hall (מסדרון או היכל) הן נגזרות של מצלול בסיסי זה.
מאחר שכותב שורות אלה אינו בלשן כי אם מטפל הוליסטי, די אם נסתפק ונהיה נאמנים לשורש המקור היווני המרמז כך או אחרת, אכן, על הכללתם של חלקים, על חיבורים, על הקשרים.
מה עושה מטפל הוליסטי, הלכה למעשה? עם אילו תופעות הוא מסוגל להתמודד ועם אלו עדיף לשלוח לבעל מקצוע אחר? שכן, גם אם הבנו את משמעות המילים וההגדרות, האם יודעים אנו בהכרח כיצד להפוך את ה"שלם" או את ה"כולל" או את ה"מחבר חלקים", שלא לדבר על צירופם של אלה לטייטל מקצועי כגון "מטפל" או "מרפא", למשהו שהוא נגיש וזמין ביומיום? במילים אחרות, האם אי פעם הבנתו של רעיון ויישומו היו לדבר אחד?
לקריאה בהרחבה אודות מהו טיפול הוליסטי, ניתן לקרוא באתר וואלה! בסדרה תיק-הוליסטי פרי המחבר.
עוד על טיפול הוליסטי באתר של גילבר רובננקו-דיין