על פי המסורת היהודית בה דבקים החרדים, על בני זוג להכיר באמצעותו של שידוך. מטרת ההיכרות היא מאוד ברורה - על מנת להקים בית יהודי בישראל, לממש את מצוות פרו ורבו ולהוביל חתונה חרדית כהלכתה. לרוב, השידוך מתבצע בהתאמה אל מול המאפיינים המשפחתיים של כל אחד מהצדדים, על פי מידת הקרבה אל הדת, אם ישנם מקובלים במשפחה יש להתאים זיווג שיהיה ראוי והולם, וכמובן לתלמידי ישיבה ולבנות של רבנות מוכרים או לבנות בעלות מידות טובות יש שם ומוניטין טובים אשר יהיו מומלצים בקהילה לקראת חתונה.
לאחר שנמצא שידוך הולם, בני הזוג מכירים, לפני חתונה בעדה החרדית חל איסור מפורש להיפגשותם של בני הזוג לבדם, לא בדלתיים סגורות וכמובן, אסורים בנגיעה אחד בשני. למעשה, המשפחות דואגות לכל תהליכי חתונות, ומקדמות את תכנונה של חתונה חרדית כהלכתה.
לפני חתונות, על הנשים להתקדש במקווה יהודי כדת וכדין, על מנת להיטהר לפני הטקס המיוחד בחייה. מנהגם של קהילות חרדיות לפני חתונות, הוא שבני הזוג המיועדים להתחתן אינם נפגשים או מתראים.
חתונה חרדית בעלת טקס ייחודי תחת החופה. כאשר הזוג הנישא נכנס אל פתח האולם, ניתן זמן לברכות שהכלה נותנת לנשים הנוכחות, ולאחר מכן מתחיל הטקס ההלכתי תחת החופה. החתן והכלה מובלים אל החופה בנפרד, כאשר כל אחד מהם מלווה עם ההורים : החתן עם שני האבות, והכלה עם שתי האימהות.
חתונות חרדיות נתפסות כאירועים שמחים במיוחד, תוססים בהתלהבותם וריקודיהם של האורחים הנוכחים במסיבת הנישואין. ידוע לכל, כי חתונות חרדיות מוקפדות ביותר, ועל כן הישיבה במקום האירוח תהיה מופרדת : מחיצה בין נשים לבין גברים. מקומות ישיבתם של הנשים יופרדו מאלו של הגברים, ובכל חלק רחבת הריקודים תהיה מלאה במעגלים של אנשים מקפצים ומרקדים בעונג רב.