הלא מודע והמודע ? 1 : 0
כמו בכל מקצועות הרפואה האלטרנטיבית, גם בשיטת אייפק הטיפול קורה ברובד האנרגטי הלא מודע, כלומר,המודע שלנו מתבקש לסור הצידה ולפנות את מושכות הטיפול לזרימה אנרגטית שלרובינו אינה מוחשית.
המודע שלנו הוא זה שעד היום סיפר לנו את דעתו על מה אנו מרגישים או חושבים וכיצד עלינו לפעול ומאוד מאתגר בשבילו לאפשר לטיפול להתרחש ללא התערבות. המודע "יודע" מה צריך לעשות ויש לו דעה כמעט על כל דבר שקורה בסביבת הטיפול.
חשוב לזכור שהמודע מקבל את רב המידע שלו כהתניית עבר באופן מוחלט מהלא מודע ומתייחס אליו כאמת צרופה. על כן קיימת האפשרות ש"השתתפות" המודע בתהליך רק תפריע. יחד עם זאת כמעט בלתי אפשרי להתעלם ממנו ולכן אני מאמין שיש לרתום את המודע שלנו ככלי בתהליך הריפוי.
בטיפול אייפק המטופל מתבקש לשבת או לשכב, לעצום את העיניים, להצמיד את הלשון לחך העליון (סגירת מעגל בין המרידיאן הקדמי לאחורי) ולהתרכז בנשימה, בזמן שהמטפל מבצע את טכניקות הטיפול. המוח המודע מכיר את תהליך הטיפול ומקבל אותו, אלא אם קיימת התנגדות לתהליך ? " כבר עברו שני טיפולים ואני לא מרגיש הקלה", "אני לא מאמין שזה יכול לעבוד", "אני מבזבז כסף". משפטים אלה הינם ביטוי של הלא מודע המתנגד לתהליך. אם המטופל יאמין לקולות אלה במודע, יש סיכוי שהוא יחבל בהצלחת הטיפול או יפסיק אותו.
אפשרות אחרת היא שהמטופל יבחר לטפל בהתנגדות בטיפול אייפק רגשי.
הלא מודע והמודע ? 1 :1
בתחילת כל תהליך טיפולי ב שיטת אייפק חשוב לבדוק את רמת המוכנות של המטופל לתהליך הטיפולי. נכון לבדוק במבחן שרירים את המטופל מול מספר אמונות חיים כמו -
- זה בטוח לי להשתנות.
- אני ראוי להשתפר, להחלים ולהרגיש טוב.
- יש בי מוכנות שלמה לראות, להתמודד ולשחרר את כל הגורמים שבי, המונעים בעדי מלהתקדם בתחומי החיים השונים.
- יש בי מוכנות שלמה לתהליך טיפולי, שיכול לעזור לי להיות בריא ומאוזן, בכל רמות המודעות.
חשוב לחזק אמונות חיים כדוגמת אלה בתחילת התהליך כדי שהמוח הלא מודע לא יתנגד, יחבל, או יפסיק את הטיפול. על פניו ברור שכל אחד יסכים שאמונות אלה טובות לכל אחד, אך מבחן השרירים יכול לגלות לנו האם באמת זה נכון לגבי המטופל. כאשר יש למטופל חולשה באמונה כמו "זה בטוח לי להשתנות", חולשה שיכולה להשתכן בלא מודע לאורך שנים מתחת לסיפור כמו "אני רגיל לעצמי ככה ואפילו שזה לא כל כך טוב לפחות זה מוכר", המוח הלא מודע יגן על ה"מוכר" בכל אמצעי ובעזרת משפטים כמו "חבל על המאמץ, זה תמיד ישאר אותו הדבר" ועוד. לכן חשוב מאוד הטיפול הרגשי ברמת המוכנות של המטופל כבר בתחילת התהליך להצלחת הטיפול.
ויותר מזה, אפשר לרתום את המודע שלנו ככלי בתהליך הריפוי.
הלא מודע והמודע ? 1 : 2
אמונות חיים חדשות המתורגמות למשפטים אשר נטמעות ברובד האנרגטי הלא מודע שלנו הן עדיין מילים. אנו יכולים להגות ולשלוף אותן מן הזיכרון וכל אחת מהן היא כפתור להפעלה של האמונה החדשה.
תארו לעצמכם שברגע נתון היינו עוצרים את השתלשלות המחשבה הרגילה והאוטומטית ומשתמשים באופן מודע באמונה החדשה שאנו מטמיעים. למשל, באמצע סערת רגשות אפשר לעצור ולהפעיל את הכפתור לאמונה החדשה בכך שנגיד אותה בקול רם. האמונה הזאת הרי נמצאת במאגרי הזיכרון המודע שלנו והיא זמינה בכל רגע. מאתגר, אך אפשרי. לחיצה על הכפתור הזה היא קפיצת באנג'י רגשית הדורשת אומץ ודיוק.
אמונה במילים שאנו אומרים, מילים שלפעמים מנוגדות להרגלים של שנים, דורשת מאיתנו קפיצה של אמון. ויתור במודע על כעס או עצב המשרת אותנו באיזושהי דרך הינו פריצת דרך. השינוי ברובד האנרגטי הלא מודע קורה בזמן הטיפול ובחיי היום יום נשאר לנו לבחור בצורה מודעת את דרכינו.
במקביל לטיפול האנרגטי ובעזרת שיחה, ניתן לזהות את דפוסי ההתנהגות, בעזרת שיקוף ניתן להכיר וללמוד אותם ובעזרת דיוק של פעולה ניתן להפעיל את המודע לטובתנו. לכל אחד אפשר להתאים פעולה מדוייקת משלו שבעזרתה יוכל להפעיל את האמונה החדשה.
- תרגיל כתיבה
- פעולה פיזית
- מדיטציה
- התמקדות
- שיחה
- ועוד..
למרות ההשפעות החזקות מהלא מודע, המוח המודע עדיין הינו הכלי העצמתי ביותר שלנו לבחירה.