דולר-שקל: גם במהלך שבוע המסחר האחרון הצמד המשיך במעיין דשדוש והתכנס עוד יותר. עדיין המצב לא חד משמעי, אך ישנה יותר התבהרות תמונה משבוע שעבר. מצד אחד – אמנם עדיין השער "נוגע לא נוגע" בגבולות המיצוי המלא של התיקון הטכני וגם ה – rsi עושה לכאורה רושם שיש סיכוי להתחדשותן של עליות שערים. אולם מצד שני יש להבחין בסימנים יותר ברורים שככל הנראה אנו צפויים להבחין דווקא בירידות המטבע האמריקאי למול השקל: אנו מוצאים "דאבל-טופ", אנו עדים ל"כשל שוק" בניסיונות הדולר להתרומם מעלה, אנו מזהים מחזורי מסחר הולכים וקטנים לנוכח ניסיונות הסוחרים להעלות את המחיר של הדולר, אנו מוצאים תבנית היפוך מסוג "דגלון" שמצביעה על אפשרות לחזרת השער מטה, וכמו-כן ה – atr גם כן מצביע על היחלשותן של ניסיונות הגרף לדהור כלפי מעלה. כך שבשורה התחתונה – כרגע נראה יותר מסוכן לבחור את המסחר בפוזיציות לונג, בעוד שכדאי בעיקר לבחון את אלו השורט, בעיקר כשהשער "חותך" את קו התמיכה, כמו גם את שער 3.7900 .
יורו-דולר: כפי שהובא בסקירה הקודמת – הסימנים שהעידו על כך שקיימת אפשרות לגמרי סבירה שבמהלך יום או שני ימי המסחר הראשונים של תחילת שבוע המסחר החולף אנו עשויים להיות עדים לירידות המטבע האירופאי והתחזקותו של הדולר – אכן התממשו. אולם גם בשלב זה, כמו בשבוע שעבר, עדיין במבט רחב וכולל נשארת תמונת המצב כפי שהייתה, קרי "עצבנות" הסוחרים על הצמד וחוסר הוודאות שמאפיינת את השוק בשלב זה. האמון שרוכשים עדיין הסוחרים למטבע האירופאי מלווה בהיסוס ונותן את אותותיו באינדיקאציות שמדברות ב"שתי קולות". כך שבשורה התחתונה עדיין ישנו צפי להמשך עליות בגרף בטווח היותר רחוק, אולם בימי המסחר הקרובים אנו עשויים דווקא לצפות בכמה ירידות.
סטרלינג-דולר: כפי שנמסר בסקירה הקודמת – אכן ימי המסחר הראשונים של שבוע המסחר החולף החלו את דרכם כלפי מטה. עדיין נכון להתמקד בעיקר בפוזיציות שורט במנות קטנות ולהמשיך להיות עם "היד על הדופק", היות שרוב הסימנים ממשיכים להצביע על היחלשות המטבע הבריטי למול עמיתו האמריקאי בטווח הקצר, הגם שלא בהכרח שכך גם אמור להיות בהמשך, שכן מבט כולל ורחב אינו מעיד על התפתחותה המחודשת של המגמה הדובית מלפני כחצי שנה. ובכל זאת כפי שנמסר שבוע שעבר – למעדיפים להמתין להזדמנות לכניסה לעסקה שורית מומלץ להמתין לשבירת השיא האחרון, שיציין גם את שבירת קו ההתנגדות של "פיבונאצ'י" שכולל גם חריגה שמעבר למיצוי מלא של התיקון הטכני שצוין לעיל. כל זאת, יחד עם חיווי הולם של האינדיקאטורים, עשוי בהחלט להוביל למהלך דומיננטי של עליות שיעידו על התחזקותו של המטבע הבריטי.
דולר-יין: למעשה אין כמעט שינוי ממה שהובא בסקירה הקודמת. מה שהיה – כך נשאר. הצמד המשיך וממשיך להתכנס. למרות אפשרות שמגמת ההתכנסות תימשך עוד זמן מה הרי שבסה"כ ניכרת המשך יציאה מתיקון טכני, בעוד שפריצת קו התבנית כלפי מעלה, ובעיקר אזור ההתנגדות שבין 99.20-99.70 בהחלט יכולה להוות אסמכתא יותר ברורה לפוזיציות לונג. עם זאת – יש לקחת את הדברים בזהירות, שכן אנו נמצאים במהלכה של מגמה משנית דובית. צמד זה בדרך כלל מאוד מפתיע, בעוד הוא עשוי להפתיע גם עתה. לא ניתן כלל לשלול בשלב זה אפשרות לפוזיציות שורט בפריצה מטה ("בריאה", חשוב לציין – לפחות שליש אחוז) של התבנית האמורה, בליווי חיוויים מתאימים של האינדיקאטורים.
דולר-קנדי: כמו שהובא בסקירה הקודמת על כיוון שורי בטווח הקצר – הכול התממש כצפוי: המומנטום הצביע על משיכת הסוחרים להעלות את מחיר הדולר בטווח הקרוב, השער שהגיע שבוע קודם לכן לקו תמיכה וגם "שיחק" על קו מגמה עולה ישן, וכמו-כן פריצתה של תבנית ה"ראש כתפיים" עם יעד של כ – 400 פיפסים (שהושג !) עשו את שלהם והניבו מתח רווחים נאה לסוחרים שפתחו פוזיציות לונג. אבל עכשיו כדאי לשים לב ולהיזהר. המחיר הגיע ונגע בנקודת ה"אל-חזור" בקו התחתון של תעלת הדשדוש ועושה סימנים שהוא חוזר למצב הקודם – המגמה הדובית. כך שבפריצת השער מעלה ניתן לקחת עסקת לונג במנה קטנה וביקורת קפדנית על הפוזיציה. לעומת זאת ניראה שנכון יותר להתמקד בפוזיציית השורט שכנראה היא זו שתופיע בימים הקרובים על הגרף, בעוד שהכניסה האפשרית מאוד קרובה – מיד שפריצת השפל האחרון ולפחות עד לקו התמיכה, ובוודאי שגם לאחריו לאחר שייפרץ.
אוסטרלי-דולר: אנו עדים לנקודת כיוון קריטית בצמד זה. כבר נאמר בסקירה הקודמת אודות סימנים שהצביעו על התמתנות גל העליות, כפי שאכן בא לידי ביטוי במהלך שבוע המסחר החולף. אמנם במבט רחב ניתן למצוא מגמה ראשית שממשיכה להיות עולה עם מומנטום חיובי. אולם בכל זאת, בהסתכלות קצרת מועד ניתן להבחין בסימנים המעידים על ירידות שערים אפשריות. זאת לנוכח מיצוי כמעט מלא של התיקון הטכני מגל הירידות שהסתיים אי שם בשלהי אוקטובר אשתקד, בעוד אנו גם עדים בנוסף לשתי "טעימות" של השער בקו המגמה היורד. לכך יש להוסיף את האינדיקאטורים המלמדים על כיוון דובי דומה. מאידך, כמובן שאל לנו גם לשכוח ולהוציא מכלל אפשרות את האופציה שבכל זאת יישבר קו ההתנגדות בסביבות השער 0.8550 ואשר יוכל לסמל על המשך מגמת העליות, כהמשך למגמה השורית הכללית.
דולר-פרנק: אנו עדיין נמצאים בנקודת ציון קריטית. עדיין יש לנקוט כלפיה במשנה זהירות. השער ממשיך "לשחק" בעליות מתונות מאוד על קו המגמה, בעוד אנו עדים להיווצרותם של דשדוש והתכנסות הצמד. ישנם כמה וכמה סימנים סותרים, הצמד מלכתחילה נמצא בנקודה שיכולה להתפתח לכל כיוון, ולכן ניראה שהנכון ביותר הוא "לשבת על הגדר" כשמדובר במסחר בין מטבעות אלו ולא לנקוט בשלב זה בפעולה כלשהי – לפחות עד שהכיוון יהיה יותר ברור.
הסקירה מבית- Forex Pros
הכותב, רן טוביה, ran.matah@gmail.com , מנכ"ל חברת "מעוף פיננסי", נושא הכשרה של דירקטור. עוסק בהשקעות בשוק ההון בכלל, וסוחר ותיק בעל ניסיון עשיר ומומחיות רבה בתחום מסחר במטבע חוץ בפרט. כותב מאמרים בתחום ומעלה סקירות. מדריך סוחרי מט"ח מתחילים ומתקדמים במסגרת קורסים. מלווה סוחרים במפגשים של "אחד על אחד" באופן שמעצים הישגיהם ומסייע בידם להשיג מטרות ויעדים שהציבו לעצמם בתחום, תוך בקרה על פעילותם וגיבוש אסטרטגיות התואמות צרכיהם האינדיווידואליים ומייעלות ביצועיהם.
אזהרה: אין במובא משום המלצה לרכוש מטבע כלשהו או לסחור בין צמדי מטבעות כלשהם. כמו-כן, אין במובא משום ערובה להצלחה. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. חשוב להדגיש שמסחר במט"ח נושא פוטנציאל רווח גבוה, אך גם טומן בחובו סיכון רב.