התינוק גדל, ומגיע שלב שבו צריך להגלות אותו מחדר השינה לחדר ילדים. לפני שהולכים לקנות רהיטים, מזרנים וקישוטים, יש מספר דברים שכדאי לקחת בחשבון לפני שמעצבים חדרי ילדים: מרחב, יציבה, איכות הרהיטים וסגנון עיצוב.
מרחב
כל ילד זקוק למרחב כדי שיוכל לפזר פאזל על הרצפה ולשחק עם חבריו. כל ילד צריך גם מקום לאחסן את החפצים שלו: צעצועים, קלפים, יצירות מהגן ועוד. לשם כך קיימים בשוק רהיטים הבנויים לפי הצרכים הללו: ספת נוער הנפתחת למיטה, מיטה עם מגירה לאחסון חפצים, ארון עם מיטה מעליו ועוד. אין גבול להמצאות, ומומלץ מאד להשתמש בהן.
יציבה
הילד ממשיך לגדול, וכך גם הרהיטים. כדי שהילד ישמור על יציבה בריאה, יש לדאוג לכך שגובה השולחן, הכיסא, הטלוויזיה והמחשב יתאימו לגובה הילד. כאשר הילד מתחיל להתכופף על מנת לראות את מסך המחשב או להכין שיעורי בית, זה סימן שצריך להחליף את הרהיטים.
איכות הרהיטים
קיימים סוגים שונים של עץ ועיבודי עץ השונים זה מזה באיכותם. גם המחירים נקבעים בהתאם לאיכות, ולכן כאשר קונים רהיטים, יש להתחשב במגבלות התקציב ובאורך החיים הנדרש לרהיט. אם אתם רוצים לקנות שולחן קטן המיועד לציור, אין צורך להשקיע באיכות – תוך 2-3 שנים הילד כבר לא ישתמש בו, והשולחן יתמלא בצבע. אם מדובר במיטה גדולה שהילד יישן בה גם בבגרותו, כדאי להשקיע בחומרים איכותיים שישרדו זמן רב.
סגנון העיצוב
האם החדר הזה ישמש ילד אחד עד לבגרותו, או יעבור מילד לילד עד שיהפוך למחסן? אם החדר נשאר עם הילד, כדאי לעצב את החדר בצורה המתאימה גם לאדם בוגר: סגנון עיצוב יפני או מודרני יכולים להתאים. אם החדר יישאר לנצח חדר ילדים/נכדים, תרגישו חופשי לעצב אותו בסגנון ילדי, עם טפטים של דובונים ורהיטים בצבעי פסטל.
עיצוב חדרי ילדים מערב התחשבות במספר צרכים: הצרכים של הילד, הכוללים מרחב, יציבה ואיכות, וצרכי התקציב שלכם. ברגע שתדעו מה הם הצרכים שלכם, תהליך העיצוב והקנייה יהיו הרבה יותר קלים ומהירים.