יש הרבה מתנגדים בעולם למונוגמיה, ועוד משחר ההיסטוריה ישנן תרבויות שלמות שמתקדשות במיסוד קשר בין מספר נשים לגבר אחד, או בוחלות בדרך של קשר מונוגמי, מתוך הכרה כי מושג זה נדון לכישלון חרוץ.
גם בישראל כבר קיימת קהילה של סווינגרס, המשלבים אורח חיים של נהנתנות, חילופי זוגות וקשר של נישואין או כל דרך מחייבת אחרת עם בן או בת זוג.
למעשה, תופעת חילופי זוגות אינה תופעה חדשה ומודרנית, ומבדיקה בספרי ההיסטוריה נמצא כי מערבה מכאן, וכבר בראשית שנות השישים החלה הדרתן של החלפת זוגות וכניסתה הבלתי הפורמלית לאופנה. יש הטוענים כי הקהילה הראשונית התקיימה בעקבות מלחמת העולם השנייה, בהיעדרם של בני זוג שלא חזרו מן המלחמה וכדרך של מציאת נחמה כלפי האלמנות החדשות, או העגונות. התאוצה בתחום חילופי הזוגות התרחשה עם בוא פריחתה של תקופת ילדי הפרחים והאהבה החופשית. רבים נחשפו לדרך חיים מעין זו מתוך מתירנות מינית, שהייתה לסמלה ודגלה של התקופה הזו.
אם נסתכל על התופעה הזו כמציאת נחמה ותמיכה במצוקה ובדידות, כפי שהוסבר וצוין לעיל, הרי שניהול אורח חיים של חילופי זוגות מקבל פרספקטיבה שונה ואפילו הומנית משהו, ויש שיצדיקו את הדרך הזו לשמור על קשר יציב וחזק, ופתרון לאפנת הגירושין והימנעות מבגידות או אפילו טיפול מונע במשברים.
משתתפי האירועים והמפגשים הנמנים על קהילת חילופי הזוגות מגדירים את עצמם כחובבי מין, בעלי ראש פתוח ומכורים לריגושים, אשר מאסו בשגרת היום יום. את המפגשים הם מרבים לערוך במסיבות ובמועדונים המיועדים לשם כך, וכן בביתם של בני זוג מארחים, אם בחרו באינטראקציה מעטת משתתפים. זוגות רבים מוצאים בני זוג ומשתתפים למפגשים באתרי הכרויות המיועדים לשם כך, או משתתפים בפורומים מיוחדים המגבשים בין חברי הקהילה. בימים אלה ניתן לקרוא ולמצוא מידע אודות כנס סווינגרס לראשונה כאן בישראל.