אחת הבעיות המרכזיות הקשורות לבריאות השן היא אובדנן של שיניים, וזאת כתוצאה מריקבון או נשירתהשן לאחר היחלשות אחיזתה בחניכיים במקרה של חשיפת השורש. לבעיה זו ישנם מספר פתרונות.
הפיתרון המסורתי הוא התקנת שיניים תותבות, הנעשה באמצעות בניית מערך של שיניים מחומר מלאכותיהמותאם למקום בו חסרה השן או השיניים. חיזוק השיניים התותבות למקום בו חסרות השן או השינייםנעשה באמצעות יצירת שכבת חומר סינתטי, המכסה חלק מהחניכיים על מנת ליצור אחיזה יעילה במקום.
לשיניים תותבות יש שתי מטרות עיקריות:
- לאפשר את לעיסת המזון כאילו אין שיניים חסרות
- לתת לחלל הפה מראה אסתטי, בו לא ייראה חסרון השיניים את השיניים התותבות ניתן לשלוף אל מחוץ לפה ולהחזירן פנימה, דבר המקל לשמור על ניקיונן. אם זאת,יש לשיניים התותבות חיסרון מרכזי – יעילות פעילותן בעת לעיסה היא נמוכה יותר מזו של השינייםהטבעיות, ומחקרים מראים כי הן מפעילות רק 20 אחוזים מהכוח שמפעילות שיניים טבעיות בעת לעיסה.
על מנת להתגבר על חיסרון זה שבשיניים תותבות, קיים פיתרון חדשני יותר לבעיית אובדן השיניים,והוא השתלות שיניים. ניתוח השתלת שיניים מתבצע במרפאת שיניים, והוא הופך יותר ויותר לטיפולשיניים שגרתי, הגם שדורש ידע וכישורים מתאימיםיתרונו של ניתוח השתלת שיניים הוא בכך שהוא מקנה לחלל הפה מראה טבעי יותר, שאינו מחייב כיסויהחניכיים או חלק מהם בחומר כלשהו, ובכך נשמר מראהו הטבעי של חלל הפה.
מאחר שבכל מקרה של השתלת שן, מחובר השתל בדמות השן ישירות לעצם הלסת, אין ניתוח של השתלת שיניים גורם לפגיעה במראהו הטבעי של חלל הפה, והכתר שעל השתל נראה דומה מאוד לשן הטבעית.
מחקרים מראים כי גם במקרים של אובדן שיניים מלא וניתוח השתלת שיניים בכל חלל הפה, מגיעה יעילותןבלעיסת המזון ל-95 אחוזים מזה של השיניים הטבעיות.
ניתוח השתלת שיניים הוא ניתוח פופולארי בישראל מאז שנות ה-80. השתלת שן מתבצעת בשני שלבים:
- רופא השיניים מבצע קידוח בחניכיים ובעצם הלסת במקום בו חסרה השן. במקום בו נעשה הקידוח,מוחדר שתל דנטאלי עשוי טיטניום, המוברג לתוך עצם הלסת במקום בו היתה קודם לכן השן הטבעית. לאחרהברגת השתל, יש להמתין עד לקליטתו בחלל הפה לתקופה של שלושה עד ששה חודשים.
- לאחר קליטת השתל הדנטאלי, מרכיב עליו הרופא את שלד השן המלאכותית, ועליו מורכב כתר מחרסינה,הנראה דומה מאוד לשן הטבעית. הכתרים מחרסינה הם עמידים לכל הלחצים בחלל הפה, ומאריכים ימים.
כאשר ישנו צורך בהשתלת שיניים בחלק האחורי של הלסת העליונה, ישנם מקרים בהם אין מספיק עצם אליהניתן לחבר את השתל, וזאת משום קיומם של חללים בעצם הנקראים סינוסים. במקרים כאלה, על רופאהשיניים לבצע פעולה הנקראת הרמת סינוס, פעולה הכוללת מילוי עצם בחומר מלאכותי המגדיל את צפיפותהעצם ובכך מאפשר את חיבור השתל הדנטלי לעצם. ניתוח הרמת סינוס מתבצע בדרך כלל בהרדמה מקומית.
יש לציין שבתחום ניתוחי השתלות שיניים השפיעה ההתקדמות הטכנולוגית גם על דרך עריכת הניתוחוההחלמה שבעקבותיו. בעוד שבשיטות הישנות היה צורך לבצע חתך ברקמת החניכיים במקום בו מוברג השתלולאחר מכן לבצע תפר ולהמתין כ-6 חודשים עד להחלמת המקום בו נעשה התפר, הרי שבשיטה החדשה אין כלצורך לחתוך את רקמת החניכיים. שיעור ההצלחה בתחום השתלות שיניים עומד על מעל ל-90 אחוזים.השיקום הנדרש לאחר ניתוח השתלת שיניים שונה ממטופל למטופל, ומחייב המשך המעקב במרפאת שיניים.
במרפאת שיניים של ד"ר אבניאלי תוכלו לקבל מגוון גדול מאד של פתרונות לבעיההספציפית שלכם. אם למשל אתם זקוקים להליך שיקום פה ולסת, השתלות שיניים או טיפולי שיניים מסוגיםאחרים, פה יציעו לכם להקל על עצמכם ולעבור את רוב טיפולי השיניים ביום אחד, בהרדמה מלאה. זובדיוק הדוגמא שממחישה מדוע כל כך חשוב לבחור במרפאת שיניים איכותית כל כך, כי רק פה יוכלו להציעלכם כל כך הרבה טיפולי שיניים, במסלולים כל כך מתקדמים.
צלצלו עכשיו 03-6050889 ותתחילו לחייך