מבחני הבגרות מוכרים כמעט לכולנו משנות התיכון שלנו. אותם מבחנים רשמיים ומעט מפחידים (כשאתה תלמיד תיכון) מטעם משרד החינוך בספרות, תנ"ך, אזרחות, לשון, היסטוריה וכמובן מתמטיקה הם שלב טבעי שכמעט כולם עוברים בשנות התיכון, או לאחר הצבא כאשר הם משלימים או משפרים את ציוני הבגרות שלהם.
עבור כל אותם צעירים שלא ממש השקיעו בלימודים לבגרות בתיכון (ולמען האמת – רובנו היינו כאלה...), השלמת הבגרויות לקראת לימודים אקדמאיים לאחר סיום השירות הצבאי היא למעשה סוג של פריבילגיה, למרות שרובם מעדיפים להסתכל על כך כמטלה מעצבנת ולא חשובה.
הסיבה לכך שניתן לראות בהשלמת בגרויות סוג של פריבילגיה, היא כי על ידי חזרה על כל החומר הזה משנות התיכון מקבל אתו תלמיד סוג של רענון והכנה מקדימה ללימודים האקדמיים אותם הוא עתיד להתחיל בתוך כמה חודשים. לא קל להגיע לספסל הלימודים של האקדמיה כאשר אתה כבר לא זוכר את הפעם האחרונה בה ישבת בכיתה ולמדת מקצוע כלשהו לעומק (אם לא מחשיבים כמובן את שיעורי המור"קים בטירונות...), ובטח ובטח שאינך שוכר חומר לימודי הכרחי כמו מתמטיקה פשוטה.
לכן, למידה לקראת שיפור או השלמת בגרויות יכולה לתת לכם לא רק את תעודת הבגרות המיוחלת המהווה בסיס חינוכי הכרחי כיום, אלא גם את ההכנה והרענון הנחוץ לכם על מנת להתחיל את שנת הלימודים הראשונה באוניברסיטה או במכללה בצורה חלקה, נעימה וקלה יחסית. ככה, במקום להתחיל ולנסות להיזכר באמצע השיעור הראשון מהם החוקים של חיבור חזקות אתם תהיו כבר רעננים ומוכנים כתוצאה מהלמידה שלכם לקראת מבחני הבגרות.
את אותו הדבר פחות או יותר אפשר לטעון גם לגבי מבחן הפסיכומטרי, במהלכו מתרגלים וחוזרים על חומר בסיסי והכרחי במתמטיקה, עברית ואנגלית. שוב – גם כאן מדובר בסוג של פריבילגיה שעוזרת להפוך את החיים במהלך הסמסטר הראשון של התואר לקלים הרבה יותר, אפילו אם מרבית האנשים מעדיפים לראות את הפסיכומטרי כמבחן אימתני ונוראי שבעיקר בא למרר את חייהם...
אז המסקנה כאן היא שאם אתם משלימים עכשיו בגרויות או אפילו לומדים לקראת הפסיכומטרי המאיים – אל תתייאשו. מדובר בתהליך שיעזור לכם מאוד בהמשך הדרך...