במהלך השיחות שיש לי עם מאמנים אישיים עולה שאלה איך אני יכול לשלב את הקטלבלס באימון אישי?
באימון אישי למאמן יש את היכולת להתייחס בצורה פרטנית יותר לצרכיו הפיזיולוגיים והמנטאליים של המתאמן. בל נשכח כי המבנה האנטומי של האדם זהה בבסיסו אצל כולנו אולם לכל אחד מאיתנו יש מבנה יחודיי משלו.
הדבר בא לידי ביטוי במבנה השלד, רמת הגמישות, הכוח, מצבים נפשיים רגשיים, גנטיקה ועוד. בשל עובדה זו יש צורך לאמן כל אדם על פי הצרכים והדרישות הגופניות ייחודיות שלו. עפ"י תפיסת עולמי האימון הפונקציונאלי מהווה כלי יעיל לזיהוי צרכיו של המתאמן ולשיפור יכולותיו הגופניים והמנטאליים במיוחד באימון שנעשה אחד על אחד עם המתאמן.
מאחר והאימון האישי הפונקציונאלי עוסק לרוב בשיפור יכולות ומיומנויות של המתאמן התייחסות שכזאת דורשת הרבה שעות אימון. בכדי לראות שיפור והתקדמות אנו צריכים למצוא כלי יעיל ואפקטיבי לאימון שישלב מס' רב של מרכיבים באימון של שעה אחת או חלק ממנה ומי שנותן מענה מלא לזה הוא הקטלבלס כן .. כן... אותה משקולת שבגלל המבנה הייחודי שלה מאפשרת למתאמן לפרוץ את מגבלות הגוף ואת היכולות הפיסכו מוטוריות שלו.
אחד מיתרונותיו של קטבלבלס שהוא יכול לשמש ככלי אימון מלא הכולל בתוכו סיבולת, כוח, גמישות, שיווי משקל וגם ככלי משלים לאימון סיבולת, כוח, גמישות וכו'.
דוגמא לתרגילים שניתן לעבוד איתם במהלך אימון אישי:
- Turkish get up – תרגול של פלג גוף עליון ותחתון. תרגיל שמשפר גמישות, תנועתיות, מרכיבי כח קואורדינציה ו core.
- low pull – תרגיל הבסיס ל swing – תרגיל המבוסס על תבנית תנועה טבעית של גופנו והוא הכרחי לכל מתאמן, דרכו אנו מניעים את גופנו כשאנו מתיישבים בשירותים, נכנסים למכונית, מרימים חפצים מהרצפה וכו'. התרגיל מלמד אותנו לייצב את עמוד השדרה, משפר את שיווי המשקל ומגביר את המודעות ליציבה נכונה. ניתן להוסיף וריאציה נוספת לתרגיל ולעשות אותו על רגל אחת.
- Swing – תרגיל שמשפר סיבולת, מהירות, מפחית אחוזי שומן, ומשפר קואורדינציה, core ועוד..
זוהי כמובן המלצה ורק חלק מהתרגילים שניתן לשלב באימון אישי עם הסבר מאוד כללי. תרגילים אלה מהווים בסיס לעבודה ולהם ניתן לשלב וריאציות שונות על מנת לאתגר הן את המערכת הפסיכומוטוריית של הגוף והן את היכולות הפיזיות של המתאמן, אני רוצה לסייג ולומר שכדי לעבוד נכון יש להכיר את הדגשים החשובים עבור כל תרגיל ותרגיל על מנת שנוכל להימנע מפציעות, נעבוד לאורך זמן ונשמור על המתאמן.
דרך אגב, בסדנאות ובקורס עוברים על התרגילים האלה בהרחבה, תוך שימת דגש על איך לעשות את זה נכון מבחינת טכניקה, איך להעביר את הטכניקה למתאמן כדי שגם הוא יבצע נכון את התרגיל ואיך להתייחס "למגבלות" של המתאמן בביצוע התרגיל.
השאלה הנשאלת עכשיו, מן הסתם איך מפתחים את שיטת האימון הזו ואיך מקבלים רפרטואר גדול יותר של תרגילים כדיי לשלב באימון האישי ולהוציא מהמתאמן את המיטב במהלך האימון כדי שיממש את המטרות והיעדים שהוא הציב לעצמו ובמקביל יממש את המטרות והיעדים שאני כמאמן הצבתי לו במהלך האימון כמו:שיפור הגמישות, שיווי המשקל, סיבולת ועוד?
אז מה עושים? עוצרים ושואלים:
- מה הכלים שעומדים לרשותי היום באימון אישי?
- האם הכלים שעומדים לרשותי מצליחים לכסות מס' מרכיבי כושר גופני ואף להביא תוצאות טובות ומידיות יותר עבור הלקוחות שלי?
טרם השתתפת בסדנת המבוא, עדיין לא מאוחר היכנס עכשיו והירשם לסדנה הקרובה.
כל הזכויות שמורות © לאורי הירש 2011