קלנועיות, לעומת שאר כלי הרכב החשמליים, מוכרת זה זמן רב וייעודה המקורי הוא כאמצעי עזר לאנשים מבוגרים או בעלי מוגבלויות. בעוד שאופניים חשמליים, קורקינטים ממונעים והסגווי הגיעו אלינו ב5 השנים האחרונות, קלנועיות מוכרות לציבור כבר עשרות שנים. בשנים האחרונות הייעוד של קלנועיות התרחב, וכיום משמשת צעירים וכן מבוגרים כאחד, כלי רכב זה הוא חשמלי, נוח ויעיל לנסיעות בתוך העיר, המושב או הקיבוץ . אם בעבר ייעודה העיקרי של הקלנועית היה כשל כיסא גלגלים, וגם נראתה ככזאת. היום ישנם סוגים רבים של קלנועיות, החל מקלנועיות מתקפלות ומתפרקות ועד קלנועיות לנסיעות שטח. הדגמים המיוצרים היום הם בעלי טכנולוגיה מתקדמת ועיצובים ייחודים ואווירודינמיים לשימוש רחב בסוגי שטחים רבים.
הקשר בין קלנועיות לבין אופני הרים הוא לא רק בספורט שבעניין אלא גם במבנה האנטומי של הכלים המוטורים הפופולרים במגזר הצעיר ובמגזר המבוגר יותר.
לבחירת אופני הרים טובות, הקפידו על הדברים הנ"ל:
המידה - קנו אופניים במידה שלכם. כיוונונים ניתן לעשות בגובה הכסא.
שילדות - בחירה בשלדת אלומיניום תאפשר לכם לשדרג בעתיד את האופניים, מבלי לקנות שילדה חדשה.
המבנה - אופני הרים עם "זנב קשיח" (ללא משכך זעזועים מאחור) מאפשרות להן לשקול מעט ולהיות בעלי יעילות מירבית בדיווש. "שיכוך מלא", שכולל גם משכך זעזועים מאחור, יהיה פחות יעיל, אלא אם יהיה יקר הרבה יותר.
הילוכים - כמו באופניים רגילות, גם כאן רצויה מערכת הילוכים מתוצרת "SHIMANO".
מותגים - מותג מוכר יאפשר לכם בטחון שקניתם איכות. רק בעלי יכולת טכנית גבוהה מורשים לשקול אופניים לא מוכרות ברכיבת הרים.
נינוחות - צאו לסיבוב נסיון עם האופניים. אם אינן נוחות לחלוטין, אין לקנותן. כאבים בגב, בצוואר, במרפקים, בברכיים ובשורש כף היד נובעים לרוב מאופניים שלא במידה.