יותר ממחצית מהגברים סובלים ממנה, אחוז קטן יותר מהנשים סובל ממנה. חלקנו מנסים להתכחש לה, חלקנו מנסים להתחכם ולהסוות אותה, חלקנו מדברים עליה בגלוי ורובנו פשוט שותקים ומקווים שאולי היא תחלוף או תיעצר (או שלפחות, במקרה הטוב, לא ישימו אליה לב). הגיע הזמן לדבר על זה... נשירת שיער.
נשירת שיער – למה זה קורה לנו?
לנשירת שיער יש הרבה גורמים – פיזיולוגיים, תורשתיים, פסיכולוגיים, חשיפה לחומרים, טראומה גופנית ועוד. גורמים פיזיולוגיים קשורים בתפקוד של כל מיני איברים בגוף, כגון בלוטת התריס, הכבד ועוד. מחלות של איברים אלו עלולות להביא לנשירת שיער מוגברת ולהתקרחות. בנוסף, כמו שרובנו יודעים, הגורמים הפיזיולוגיים לנשירת שיער קשורים גם לחוסר בויטמינים (K, B, A, H) או בברזל ואבץ, אך מה שאיננו יודעים לרוב הוא שנשירת שיער קשורה גם לעודף בויטמינים מסוימים (C,A).
בין הגורמים התורשתיים לנשירת שיער קיימת פעילות של אנזים 5 אלפא רדוקטז, זהו אנזים אשר ממיר את הטסטוסטרון לדיהידרוטסטוסטרון – חומר המדכא גדילת שיער. פעילות אנזים זו עשויה לגרום לנשירת שיער ולמעשה אחראית לחלק ניכר ממקרי ההתקרחות אצל גברים.
חשיפה לחומרים מסוכנים או רעילים מעודדת נשירת שיער. בנוסף, טראומה גופנית כגון ניתוח, אנורקסיה, לידה, טיפולים כימותרפיים – עשויה אף היא לגרום לנשירת שיער מואצת.
ישנם גם גורמים פסיכולוגיים רבים העשויים לעודד נשירת שיער, ביניהם מתח גדול ביותר וטראומה רגשית. בנוגע לגורמים הפסיכולוגיים, חשוב לציין שנשירת שיער הופכת אצל אנשים מסוימים בשלב כלשהו לגורם לחץ ומתח בפני עצמו וכך למעשה נוצר מעגל קסמים אשר מעודד את נשירת השיער.
נשירת שיער – מה עושים עם זה?
נשירת שיער היום זו לא נשירת השיער של פעם. בשוק מוצעות כיום דרכים רבות להתמודדות עם נשירת השיער. אמנם אין לנו עדיין יכולת להשיב את השיער שנשר, או להצמיח שיער חדש במקומו, אך ישנם חומרים מסוימים אשר עוזרים לנו להאט את נשירת השיער. מומלץ, אגב, גם לשמור על תזונה נכונה ולהקפיד לשתות הרבה מים – שני הדברים הפשוטים האלו עשויים לעזור לכם להאט במקצת את נשירת השיער.
בנוסף, ישנה אפשרות להשתמש בתוספות שיער קבועות אשר נראות בדיוק כמו שיער אמיתי, ואף אחד לא צריך לדעת שזוהי תוספת. לפני שבוחרים מקום לבצע בו תוספת שיער, יש לבדוק כי זהו מקום מקצועי, אמין ובעל ניסיון, אשר ידע לתת לכם את המענה הטוב ביותר לצרכים שלכם.