חוזים עתידיים – המדריך למשקיע המתחיל
אנשים רבים הפכו עשירים מאוד בשוקי הסחורות. זהו אחד התחומים הבודדים בהם השקעת יחיד עם הון מוגבל יכולה להניב רווחים יוצאי דופן יחסית לפרק קצר של זמן. עם זאת, משום שרוב האנשים מפסידים כסף, למסחר בחוזים עתידיים יש מוניטין רע והוא נחשב כבעל סיכון גבוה מידי מסוכן עבור האדם הממוצע. לאמיתו של דבר, מסחר בחוזים עתידיים של סחורות היא רק מסוכנת אם אתה רוצה להסתכן. בניגוד לדעות השליליות הרווחות, גם בחוזים עתידיים ניתן להשקיע באופן סולידי.
אלו המתייחסים למסחר בחוזים עתידיים כאל דרך להתעשרות מהירה ,סביר להניח צפויים להפסיד כי הם צריכים לקחת סיכונים גדולים. אם פועלים בתבונה ומתייחסים למסחר כמו אל עסק במקום כקזינו והימורים ומוכנים להסתפק בתשואה חוזרת סבירה(ROI), ההסתברות להצלחה היא מצוינת.
התהליך של מסחר בסחורות ידוע גם כמסחר בחוזים עתידיים. בניגוד לסוגים אחרים של השקעות, כגון מניות ואגרות חוב, כאשר סוחרים בחוזים עתידיים,לא באמת רוכשים נייר ערך קיים, אלא משערים ספקולציה לגבי כיוון המחיר העתידי של סחורה מסויימת בה אתה מעוניין לסחור. ניתן להתייחס למסחר כאל הימור על כיוון המחירים בעתיד. המונחים "קנייה" ומכירה" רק מצביעים על הכיוון שהינכם חושבים שסחורה מסויימת צפוייה להגיע אליה.
אם, למשל, הייתם סוחרים בתירס, הייתם קונים חוזים עתידיים במידה ואתם סבורים כי מחירי התירס מתעדים לעלות. לעומת זאת במידה וסוחר חושש שהמחיר יירד הוא ימכור חוזה עתידי. כמו בכל נייר אחר במסחר בבורסה עסקת מסחר תתבצע כאשר אדם מוכר חוזה עתידי ומצד שני קיים קונה החושב ההפך . אדם לא צריך להיות בעל שדה תירס להשתתף. הוא צריך רק להפקיד מספיק הון אצל חברת התיווך כדי להבטיח שהוא יהיה מסוגל לשלם את ההפסדים במידה ויקרה ההפך משחזה והוא יפסיד כסף.
בנוסף לספקולנטים, היצרנים המסחריים של הסחורה וצרכנים מסחריים סביר להניח ירצו גם להיכנס למשחק. החוזים העתידיים הם עבור אלו המשתתפים במסחר ומעוניינים לחסל את הסיכון שלהם ע"י מחירים משתנים.
בצד אחד של העסקה עשוי להיות חקלאי. אותו חקלאי הוא בעל שדה תירס. בואו נניח כי הקציר צפוי בעוד שלושה חודשים. אם הוא מודאג כי המחיר יירד במשך הזמן הזה,בזמן ההמתנה לקציר הוא יכול למכור את החוזים העתידיים בשווי של סה"כ היבול שלו ולגרוף את הרווחים על התירס ואף להשקיע ביבול עוד לפני שהוא נקצר וכך יוכל למלא את חובתו על פי החוזה לא משנה כמה השתנה מחיר התירס, בשלושת החודשים עד שהיבול שלו יהיה מוכן למסירה, הוא מבטיח למכור במחיר הנוכחי.
בצד הצד השני של העסקה עשויה להיות יצרנית דגנים אשר זקוקה לכמויות גדולות של תירס ביום-יום. יצרן, כגון קלוג(kelloggs) עלול להיות מודאג, כי בשלושה חודשים הבאים מחיר התירס יעלה, והוא יצטרך לשלם יותר מהמחיר הנוכחי. כדי להיות מוגן מפני עליית מחירים, חברת קלוג יכולה לקנות חוזים עתידיים על מחיר הנוכחי. שלושה חודשים קלוג יכולה למלא את חובותיו מכוח החוזים על ידי לקיחת משלוחים של התירס. זה מבטיח כי לא משנה כמה ישתנו המחירים על לקציר היבול, קלוג לא ישלם יותר מהמחיר הנוכחי עבור התירס שלה.
בנוסף לסחורות החקלאיות, ישנם חוזים עתידיים מוחשיים פיננסיים כגון מטבעות, אג"ח מדדי ומניות בשוק. בכל שוק החוזים העתידיים ישנם יצרנים וצרכנים הזקוקים לגידור הסיכון שלהם מפני שינויי מחירים בעתיד. הספקולנטים, שבעצם לא מתעסקים בסחורות באופן ממשי, נמצאים שם כדי לספק נזילות.
לא משנה אם מדובר בספקולנטים שמבצעים את השירות של שמירת הנזילות ובהנחה שקיים סיכון של תנודות המחירים של הסחורות, גם ספקולנטים וגם יצרנים או צרכנים יכולים להרוויח תשואות משמעותית. הרווחים בפוטנציאל גדול זמינים דווקא בגלל שיש גם סיכון להפסד ניכר.